Assen 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
2

Assen

24 april 2022
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

RACE 1

1Dominique Aegerter
2Glenn van Straalen
3Nicolò Bulega
4Jules Cluzel
5Federico Caricasulo
Volledige uitslag »

RACE 2

1Dominique Aegerter
2Lorenzo Baldassarri
3Can Öncü
4Nicolò Bulega
5Hannes Soomer
Volledige uitslag »

TRIVIA

Kai Børre Andersen (Suzuki) behaalde in 2006 in Nederland een derde plaats en was daarmee de eerste coureur uit Noorwegen die op WK wegrace niveau een podiumplaats scoorde.
Michael van der Mark (Pata Honda) werd in 2014 de eerste Nederlander sinds Jurgen van den Goorbergh (Valencia 2004) die een race wist te winnen in dit kampioenschap. Het was ook de 4e achtereenvolgende zege door een verschillend merk (Yam/MV/Kaw/Hon)
Allard Kerkhoven is in 2005 op de leeftijd van 20 jaar en 162 dagen de jongste Nederlander ooit die een wild-card voor het WK Supersport bemachtigt. Met de Oliveira Suzuki wordt hij 22e in de door Fabien Foret (Megabike Honda) gewonnen race.
Drie rijders hebben tot nu toe in twee achtereenvolgende jaren gewonnen op Assen: Karl Muggeridge (2003+2004), Kenan Sofuoğlu (2006+2007) en Eugene Laverty (2009+2010).
Lorenzo Lanzi's WSS debuutzege in 2012 als invaller op de Honda van Prorace. Vladimir Leonov (Yamaha) zette Rusland op de kaart door met P3 als eerste rijder uit zijn land een podiumplaats te behalen in het WK Supersport.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Mile Pajic (Kawasaki) behaalde hier in 1998 met P5 het beste resultaat uit zijn carrière. Vittoriano Guareschi, oud Ducati MotoGP teammanager, was op een Yamaha de winnaar.
Na zijn zege in 2003 werd Karl Muggeridge (Ten Kate Honda) in 2004 de eerste rijder die twee achtereenvolgende zeges in deze klasse behaalde op het TT-circuit.
Sam Lowes (Yamaha) won de Nederlandse ronde van 2013 voor Kawasaki rijders Kenan Sofuoğlu en Fabien Foret. Een recordserie, die begon op Brno in 2009, van 45 achtereenvolgende race met minstens 1 Honda CBR600RR op het podium kwam hiermee ten einde.
Wilco Zeelenberg (Yamaha) won hier de eerste editie van dit kampioenschap (toen nog World Series geheten) in 1997. Paolo Casoli (P2) en Michel Paquay stonden met hem op het podium. Jeffry de Vries werd 4e.
Topic: Assen 2022 (2593 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Aegerter met recordtijd naar de Pole:

van Straalen mooie P5, stond zelfs tijdje bovenaan.
23e van Sikkelerus 1.39,224
25e Buis 1.39,629
     Reageer met citaat 
Van Straalen de hele tijd op P1 en net op het moment dat was ingehaald door Aergerter viel de rode vlag. Sterk gereden. Fanboy moest er even mee op de foto.

Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knappe race van Glenn

Hij had Aegerter nog even 3 bochten achter zich moeten houden, maar nog steeds een mooie 2e plaats na een zeer sterk optreden
     Reageer met citaat 
Geweldige race van Van Straalen. Dik verdiend podium en O wat zonde dat die rode vlag net iets te laat viel..
Geweldige progressie maakt hij door
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat Glenn zelf al zei, een fantastische Zaterdag en een dramatische Zondag.

Begon al met een zware klapper in de WUP, doordat zijn machine olie lekte. Vervolgens direct na de start in bocht 2/3 onderuit gegaan. Contrast kon dus niet groter. Helaas, shit happens. Jammer dat het net op Assen moet gebeuren, maar het belangrijkste is dat hij er niks aan overgehouden heeft.

Uiteindelijk toch weer een dikke voor zijn weekend!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Van Sikkelerus in beide races P17

Buis werd 18e en 20e.

Aegerter pakt net als vorig jaar de dubbel op Assen. Hij was vandaag een stukje te snel voor Baldassarri. Een voorsprong van 30 punten inmiddels.

Triumph op P5 en P6 in race 2
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ja de Triumphs doen het goed. eigenlijk een beetje anoniem naar mijn idee. Iedereen heeft het over de Ducs. Maar dat is niet erg. Laat ze bij de engelsen maar rustig door ontwikkelen.
Heerlijk om nu een veld te horen met gillende viercylinders, grommende tripels en bulderende twins trouwens.

Maar wat een weekend voor van Stralen. Inderdaad zuur dat de rode vlag niet 10 seconden eerder was. Maar eerlijk is eerlijk Aegeter was echt veel sneller.

Zondag was inderdaad echt kut voor hem. baalde ook enorm. Voor de rest weer een mooie wedstrijd gezien. En Ten Kate doet weer waar ze goed in zijn. Heeeeele snelle supersport racers maken.




P.S. Ik had tot nu toe wat meer van Buis verwacht. Was toch vrij overheersend in de supersport 300. Maar het bevestigd ook mijn gevoel dat de stap van een 300 naar een echte racer als een supersport fiets toch wel wat groot lijkt te zijn.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: