Portimão, de eerste Europse GP favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
5

Portimão

24 april 2022
Portugal Autódromo Internacional do Algarve, Portimão

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Arón Canet
2Cameron Beaubier
3Jake Dixon
4Tony Arbolino
5Augusto Fernandez
Volledige uitslag »

RACE

1Joe Roberts
2Celestino Vietti
3Jorge Navarro
4Marcel Schrötter
5Manuel Gonzalez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Enea Bastianini (Moto 2) en Albert Arenas (Moto 3) verzekerden zich hier bij de laatste races van 2020 allebei van hun eerste wereldtitel.
Joe Roberts (Italtrans/Kalex) werd hier in 2022 de eerste Amerikaan sinds John Kocinski (1990) die een race in de tussenklasse wist te winnen.
Met zijn zege in 2020 in de Moto 2 klasse werd Remy Gardner de 8e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Graham, Pagani, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl en Öettl gingen vader Wayne en zoon Remy hier in voor.
Vijf maanden nadat Raúl Fernández (Red Bull KTM Ajo) als rookie hier in de Moto 3 wist te winnen deed hij het zelfde door in 2021 als nieuweling ook de Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
De laatst in het seizoen verreden Grand Prix ooit werd hier op 22 november 2020 gehouden. Thuisrijder Miguel Oliveira (MotoGP), Remy Gardner (debuutzege Moto 2) en Raúl Fernández (Moto 3) waren de winnaars.
Topic: Portimão, de eerste Europse GP (5419 keer gelezen)
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Ik ben absoluut onder de indruk van Zonta VdG.

Natuurlijk was dit een circuit wat hij al kende maar dan nog is zijn progressie indrukwekkend. Keurig naar Q2 gereden.

Nog mooier vond ik om te zien dat hij zich na de crash (en de eerste wanhoop "Mijn hele motor is totall!" ) zich direct om Lowes bekommerde toen deze door de benen ging in de grindbak.

Erg knap van zo'n jong gastje om in zo'n chaos daar zo helder mee om te gaan
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
     Reageer met citaat 
Weer een mooi resultaat voor Barry! Een jaartje ervaring + een kalex onder zijn kont werpen vruchten af!!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Jazeker is dat mooi. De beide RW rijders zijn samen by far het jongste Moto 2 team en samen nog jonger dan Corsi bv
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bo nu dus 3 keer op rij in de top 10 gefinished! P9, P7 en 8. Dat is natuurlijk super goed teruggekomen na die sleutelbeenbreuk.

Gewoon een lekker begin van het seizoen, maar dan vooral op papier. Nou reed hij in Texas ook wel een goede race hoor, maar in z’n 5e Moto2 seizoen op goed materiaal in een goed team, waren de afgelopen 2 races toch uitgelezen kansen voor iets extra’s of bijzonders.

Toch weer de nodige Rookies en onervaren jongens die voor hem finishen. Die uitblinkers wanneer het kan of de mogelijkheid zich voordoet zijn er niet bij Bo. Of veels te weinig.

Het is lastig te beoordelen vanaf je tv scherm, maar ik had ook het idee dat hij vooral bezig was met het uitrijden en die 8 punten naar huis rijden. Zo kwam het op mij over. Zag niet echt vechtlust. Volgens Bo zelf had hij geen gevoel met de voorkant.

Tja, wat is beter.....elke keer berekenend de finish halen en je punten pakken? Of in een kansrijke race iets meer risico nemen met een mogelijke crash tot gevolg?

Die 25 punten die hij in de eerste 4 races gepakt heeft is lekker hoor, maar als hij gecrasht was in een mogelijke podiumpositie, dan was het shit happens en door. Alles gegeven, jezelf in de kijker gereden. Helaas zonder resultaat.

Wil niet beweren dat hij het niet probeert, maar wat hier in enkele Posts hierboven ook wordt gezegd, hij lijkt telkens met een bepaalde marge te rijden om maar te finishen. Heel berekenend/ weinig spectaculair.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een mooie, overtuigende overwinning voor Joe Roberts hopelijk geeft hem dit weer een beetje een boost in z’n moraal/ zelfvertrouwen en zien we hem nu weer vaker voorin.

Vietti doet goede zaken voor het kampioenschap. De enigste van de titelkandidaten die de race weet te finishen en ook nog op P2.

Wat Zonde voor Zonta zeg het wil hem even niet meezitten in de races. De laatste 2 races had hij een goede kans op wat punten. Jammer jammer. Maar wederom een positief weekend overall en die punten gaan echt nog wel komen dit jaar.

Barry wederom top 10
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ik kan me heel goed vinden in je post. Je beschrijft eigenlijk excact wat ik bedoel.

vooral "Het is lastig te beoordelen vanaf je tv scherm, maar ik had ook het idee dat hij vooral bezig was met het uitrijden en die 8 punten naar huis rijden. Zo kwam het op mij over. Zag niet echt vechtlust. Volgens Bo zelf had hij geen gevoel met de voorkant."

ik zei zaterdag al tegen een vriend van me op de tribune in Assen.

Bo zal wel weer geen gevoel hebben op een of andere manier. Blijk ik helaas weer niet ver van de waarheid te hebben gezeten.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Hoop dat Bo zich beetje kan spiegelen aan de winnaar van zondag. Zitten allebei in hun vijfde volledige seizoen. Minimaal een podium lijkt me toch nodig om een startplek voor volgend jaar te verdienen.
     Reageer met citaat 
Kijk naar Gardner, die won zijn 1e race op de fiets van Bo. Jaar er op kampioen en rijd nu Motogp.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: