Gran Premio de España favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
6

Jerez

1 mei 2022
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Ai Ogura
2Tony Arbolino
3Sam Lowes
4Arón Canet
5Fermín Aldeguer
Volledige uitslag »

RACE

1Ai Ogura
2Arón Canet
3Tony Arbolino
4Augusto Fernandez
5Marcel Schrötter
Volledige uitslag »

TRIVIA

Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
Juan Garriga won op Spaans grondgebied in 1988 de Portugese Grand Prix met een Yamaha. Het was de eerste zege voor de Spanjaard die dat jaar nog twee zeges zou halen in Assen en Brno, wat ook zijn laatste overwinning zou zijn.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
Valentino Rossi (Nastro Azurro Aprilia) kwam in 1999 als winnaar over de finish, parkeerde zijn machine tegen de vangrail en dook tot grote hilariteit van iedereen een toilethokje/dixi in dat langs het circuit stond. Hij kon het niet langer ophouden!
Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
Enea Bastianini, Luca Marini en Marco Bezzecchi (allen Kalex) zorgden bij de Grand Prix van Andalusië in 2020 voor het eerste volledig Italiaanse podium in de Moto 2 geschiedenis.
Met zijn zege in de tweede race van 2010 is Toni Elías (Gresini Moriwaki) een van zes rijders, Mike Hailwood, Jim Redman, Chaz Mortimer, Loris Capirossi en Valentino Rossi gingen hem voor, die in 4 verschillende klassen GP's hebben weten te winnen.
Loris Capirossi (Aprilia) won in 1998 voor het eerst sinds vier jaar weer een 250cc Grand Prix. Teamgenoot Valentino Rossi stond, met een tweede plaats, die dag voor het eerst op het podium in de kwartliterklasse.
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
Door de debuutzege in 2013 van Esteve Rabat waren er, na Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013), Nicolás Terol (Austin/USA), tijdens 4 achtereenvolgende GP's 4 verschillende Spaanse winnaars!
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
De Poleposition bleef bij de start in 1988 onbezet nadat Carlos Lavado (Yamaha), die de snelste was tijdens de trainingen, al in de opwarmronde onderuit ging.
Topic: Gran Premio de España (4589 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 

FP1 in Spanje is achter de rug met de snelste tijd voor Dixon (1.41,938 ) voor Lowes, A Fernandez, Ogura en Arenas.

Bendsneyder was 17e (42,969), Baltus (43,4) 24e, vd Goorbergh 30e en laatste (44.638 ). Volgens de Ziggo mannen reed Zonta voor het eerst met ride-by-wire bediening. Dat is natuurlijk even wennen, misschien ook niet slim om nu in een GP te doen, kan natuurlijk ook noodzakelijk geweest zijn omdat er flink wat schade in Portugal was.
     Reageer met citaat 
Wat is dat ook alweer: ride-by-wire bediening?
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik ben bepaald geen techneut, maar eenvoudig gezegd zou ik aangeven dat de gasklep/ carburateur niet meer bediend wordt door een gaskabel die verbonden is met een gashandle. Nu gebeurt dat oa dmv sensoren en dat soort zaken wat mede tot gevolg heeft dat de gasreactie anders voor de rijder aanvoelt. In dit artikel wat uitleg. Nieuwsgierig geworden? Google maar eens Helaas alles in het Engels, dat maakt het voor sommigen wat lastiger..
     Reageer met citaat 
Ik kijk ervan op dat ze niet al reden met ride by wire. Ik dacht dat dat al lang breed was ingevoerd bij alle klassen in de GP’s. Niet dus.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Zonta heeft zijn tijden goed verbeterd. Het zal wennen zijn op een compleet opnieuw opgebouwde motor. Benieuwd of hij nog meer progressie kan laten zien.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Hele fraaie FP3. Baltus staat gewoon P3. Heel knap. En ook Zonta gaat best goed. 9 tiende van P1 en dat sta je gewoon 23e.. Bo ook maar op 6tiende en staat dan ook pas 20e. Het zit echt bizar dicht op elkaar.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Inderdaad, bizar close weer. De eerste 24 man binnen een seconde!

Bo is dan 20e algemeen, maar staat op slechts 0,6 seconde. Dat is dus gewoon teveel, maar hij heeft alle kansen om door te gaan naar Q2.

Klasse prestatie van Baltus rijdt zich even mooi in de kijker.

Zonta doet het ook prima hoor. Ook nog binnen de seconde. Inmiddels weten we dat hij in de Q1 vaak iets extra’s heeft. Dus naar mijn idee ook nog alle kansen om door te gaan naar Q2.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bo door naar Q2! Lekker bezig jonguh
     Reageer met citaat 
Prima kwalificatie van Bo, p8
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Aiiiii....pole voor Ogura!

De MarcVds jongens eveneens op rij 1

En een 8e positie voor Bo

Goede kwalificatie gereden, mooie startpositie

Bij Baltus ging het wat minder, P16
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De verschillen zijn echt wel minimaal zeg, Zonta op P24, minder dan sec. vd Pole Goede positie voor BB64, met de hakken over de sloot door naar Q2 waar hij zijn Q1 tijd nog weet aan te scherpen.

En toch: er moet 0,3 sec (zoals op elke baan) om écht mee te doen per ronde af. Voor de race zou het al geweldig zijn om positie te behouden t.o.v. startplaats, doorgaans boert Bo echter alleen maar achteruit..Als ik kijk naar de klanten die achter hem staan: Fernandez, Acosta, Dixon, Navarro bv...als hij die achter zich kan houden
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Lowes eraf, zoals verwacht
En wat een dickmove van Dixon
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Eerste GP overwinning van Ogura pole position en een dominante overwinning.

Heldenrace van Canet Die met z’n geblesseerde hand toch een mooie 2e plaats pakt.

Arbolino ook een goede race op P3.

Het was wel een beetje een saaie race, met name in de 2e helft. Beetje des Moto2 helaas. De onderlinge verschillen net te groot. Toch vreemd als je ziet dat er 24 man binnen een seconde staan na de vrije trainingen. Maar racepace is toch een heel ander verhaal.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Goed weekend voor Bo. P8 op de grid en P7 in de race

Toch weer dikke punten gescoord! Z’n 4e top 10 resultaat op rij. Erg stabiel en solide dus. De punten stapelen zich op.

Prima race gereden met een goede pace. Er moesten er wel weer 5/6 man voor hem afgaan, maar goed dat zijn we wel een beetje gewend. Vorig jaar kwam hij daardoor net in de punten en nu finisht hij daardoor goed in de top 10. Dus progressie is er wel degelijk.

Baltus lag nog even 11e, maar verliest in de laatste ronden helaas nog wat posities, waardoor het uiteindelijk P14 wordt. Maar wederom punten. Doet ie toch netjes.

Zonta heeft de race uitgereden. Is ook wel goed voor z’n raceritme denk ik. Betere races zullen wel weer komen.
     Reageer met citaat 
Volgens mij 4 man er af voor Bo, op één na allemaal door eigen fouten. Heel leuk als je vooraan rijdt, maar als je dan boven je kunnen of de capaciteit van je materiaal rijdt haal je de streep niet.

Zonta uitgereden, was ook wel nodig
Zou mooi zijn als hij een paar puntjes haalt dit seizoen.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: