Estoril met 3 Nederlanders favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
3

Estoril

22 mei 2022
Portugal Circuito do Estoril

UITSLAGEN

RACE 1

1Dominique Aegerter
2Lorenzo Baldassarri
3Nicolò Bulega
4Can Öncü
5Federico Caricasulo
Volledige uitslag »

RACE 2

1Dominique Aegerter
2Kyle Smith
3Lorenzo Baldassarri
4Yari Montella
5Can Öncü
Volledige uitslag »

TRIVIA

Luca Bernardi (CM Racing Yamaha) was hier in 2021 met P2 (race 2) de eerste coureur uit San Marino die een podium behaalde in deze klasse.
Topic: Estoril met 3 Nederlanders (2917 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Behalve vaste deelnemers van Straalen en Buis ook Sander Kroeze die op de R6 van Kallio Racing invalt voor Alessandro Zetti.

Na een wat moeilijke FP met 11e tijd staat Glenn nu netjes op P4, Kroeze en Buis staan helaas op de onderste twee plaatsen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Aegerter pole voor de Ducati van Bulega en van Straalen P3
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Hele knappe prestatie weer van Glenn! Goed om te zien dat hij z’n snelheid uit de eerste 2 weekenden weet door te trekken.

Aegerter met kop en schouders de sterkste. Wat een overwicht. Benieuwd of er iemand met hem mee kan straks.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Overwinning nummer 4 voor Aegerter.

Baldassarri 2e. Slechte start, viel terug naar P10, maar goed teruggekomen naar P2

Bulega 3e

Hele sterke race wederom van Glenn! Hij leek in de slipstream van Aegerter weg te kunnen komen van de rest van het veld, maar ging helaas onderuit. Pakte z’n machine weer op en werd alsnog 7e. Maar sterk optreden jammer van dat foutje, maar in ieder geval aardig wat punten gepakt.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Die Glenn rijd zich wel in de kijker zeg, wat een progressie maakt deze jongen door. Veel te vroeg om te zeggen maar stiekum hopen/dromen mag....moto2 misschien mooi doel in de toekomst?
Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Dat was een mooie, spannende, maar ook zenuwslopende race. Het druppelde/ miezerde van de start, dus een moeilijke race op de slick banden.

En toch is het weer Aegerter die wint. Wat een dominante start voor hem en Ten Kate

Moeilijke omstandigheden en daar is Kyle Smith weer. Pakt de 2e plaats. Hij kwam van buiten de top 20. Echt een Wereldrace gereden

Baldassarri 3e. Weet nipt Yari Montella achter zich te houden.

Ook Oli Bayliss en Huertas in de kopgroep. Knappe race van beiden.

Van Straalen wordt 8e. Uiteindelijk niet helemaal zijn weekend geworden, maar heeft zich wel weer laten zien. Vooral in de race van gisteren. 2x top 8 en goed wat punten gepakt.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Wat vinden jullie van Buis, valt hij tegen tot nu toe?, is het wat je ervan mag verwachten?
Ikzelf heb niet het idee dat er veel progressie in zit...uiteraard hebben we nog niet zoveel weekenden achter de rug, maa wat betreft motor niet heel ingewikkeld, het is geen moto2
Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja, tot nu toe valt Buis mij wel tegen. Het seizoen is nog lang en net begonnen natuurlijk, maar ik zie nog geen progressie. Eind vorig jaar had hij ook al 2 weekenden met dit team in de WSS als voorbereiding.

Ik vergelijk het dan met andere jongens uit de 300, zoals Huertas, Booth Amos en Sofuoglu. Die doen het toch allen een stuk beter en dan met name Huertas, die er meteen goed bij zit. Paar keer rond/ in de top 10 en vandaag 6e geworden.

Ligt misschien ook aan het team? Z’n teamgenoot Ben Currie kwam dit weekend voor het eerst in actie (als gevolg van blessureleed) op het voor hem onbekende Estoril. En hij deed het meteen beter dan Buis dit weekend.

Dus ja, Buis valt mij wel tegen tot nu toe. Ik zie nog weinig progressie. Maar nogmaals het seizoen is nog lang. Het kan echt nog wel. Z’n eerste jaar 300 was ook onopvallend. Een jaar later pakte hij overtuigend de titel
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
mooie wedstrijden gezien van met name Team ten Kate. Agaeter oppermachtig. Maar wat zit van Straalen er fantastisch bij! Die is voor mij tot nu toe de verassing van het jaar. En tot nu toe de tegenvaller van het jaar is inderdaad Buis. Toch jammer om te zien dat het nu niet lukt. Geen idee waar het hem in zit. Wellicht toch de overgang van 50 pk naar 150pk bij wijze van spreken. Ik hoop voor hem dat hij het lek boven krijgt.

Drama weekend voor MV Agusta trouwens zeker de wedstrijd van zondag.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: