Zonta van den Goorbergh in de Moto2 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6

Topic: Zonta van den Goorbergh in de Moto2 (22820 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 04-01-22 om 11:46:10


Dat jong spreekt beter Engels dan ik
     Reageer met citaat 
Ja viel mij ook al op!
     Reageer met citaat 
MB84 schreef 04-01-22 om 19:52:41
Ja viel mij ook al op!
Hoe belabberd RG Engels praat?
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
falerossi schreef 05-01-22 om 19:37:19
(...)
Hoe belabberd RG Engels praat?


Ja echt dramatisch, steenkolen Engels in het tweevoud
     Reageer met citaat 
Wat spreekt die goed Engels, niet van native te onderscheiden! Knap hoor.

Gisteren in de auto op weg naar huis het eerste half uur geluisterd. En ach, er is hier weinig op het forum te melden dus laat ik maar eens wat neertikken.

Voor het eerst dat ik deze podcast luister maar vooralsnog vind ik de sfeer te lacherig/ jongens achtig. Had ik niet direct verwacht achter een motorsport podcast, maar ok. De presentatoren hebben moeite met de achternaam vd Goorbergh en moeten de luisteraars uitleggen dat hij een vader heeft die zelf ook ooit GP's reed. Zelfs in het VK weet de gemiddelde motorsport fan dat toch wel? Maar voor het brede publiek misschien wel beter dat ze dit uitleggen maar ook een bevestiging dat ik met mijn 36 jaar een ouwe lul wordt. Er is inmiddels natuurlijk een schare jeugdige fans die Jurgen vd Goorbergh niet gekend heeft

Zonta houdt zich goed staande tussen de podcast makers. Komt met teksten en dat maakt het toch interessant om naar te luisteren. Wat dat betreft een verademing t.o.v. Bo Bendsneyder.

Dan toch wat kritischer: echt een reality check over zijn eigen prestaties heeft Zonta niet. Ook de presentatoren: z'n nemen de route door die Zonta heeft gevolgd en dat is met een paar jaar competitief racen niet bijsterend veel natuurlijk. En qua prestaties heeft hij vooralsnog alleen in 2020 in het ETC aansprekende resultaten behaald. Als dit alles doorgenomen is roepen de presentatoren: 'indrukwekkend lijstje met prestaties al hoor'. Nemen ze de boel nou in de maling denk ik dan? Kom op, iedere blinde ziet toch dat het lijstje met prestaties verre van indrukwekkend is? Dat is gewoon objectief vast te stellen...

Zonta houdt er ook wel van zijn eigen prestaties wat te overdrijven. In zijn eerste jaar Molenaar NSF100 wist hij tegen het einde van het seizoen zijn eerste races te winnen. Quote: 'Maar het niveau van de NSF100 cup was dat jaar wel extreem hoog, hoger dan in alle andere jaren!'

Ha! Het ultieme argument dat iedere racer gebruikt om zijn eigen prestaties aan te dikken. Ik werd zelf ook ooit eens 4e in de Supercup 600, toevallig ook in een jaar dat het niveau gigantisch was!

En dan hebben ze het over zijn overstap naar de Moto2. De presentatoren wijzen erop dat hier toch wel wat kritiek over is. Volgens Zonta is 80 tot 90% positief en de mensen die dit niet zijn, zijn mensen die zelf nooit geracet hebben en er dus geen kijk op hebben... De presentatoren wijzen hem er op dat ze toch ook wel wat kritische geluiden van andere actieve coureurs hebben gehad (uiteraard niet te dik erop, het moet wel gezellig blijven...), Zonta is zeer verbaast en kan het eigenlijk niet geloven...

Het positieve van de podcast voorlopig: de vergelijking tussen Jos en Max Verstappen is nog niet gemaakt. Ik vind het altijd zo pijnlijk als interviews over Zonta en Jurgen moeten beginnen met die vergelijking. Ga uit van je eigen kracht.

Vanmiddag verder luisteren
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dit viel mij ook op:
Chrissifumi schreef 06-01-22 om 07:50:23
.. vooralsnog vind ik de sfeer te lacherig/ jongens achtig...
..maar ach ook niet super storend..

Bedenk even goed dat Jurgen 20+ jaar geleden mee reed in het GP veld. Dat jij als Nederlander die toen 16 was dit nog weet komt misschien door je bovengemiddelde interesse in motorsport Chris. Een Brit van jouw leeftijd heeft denk ik geen flauw benul wie dat is, dus goed dat het uitgelegd wordt.
     Reageer met citaat 
Snap wel wat je bedoeld Chrissifumi over zijn prestaties. 2020 ETC was gewoon heel goed, de andere jaren waren leerjaren waar zeker een stijgende lijn in zat, maar niet super geweldig.

Denk dat ze zelf ook in 2021 de Moto3 hebben onderschat door het in eigen handen te houden. Pas toen er hier en daar hulp werd geboden ging het steeds beter en in Misano, zijn laatste wedstrijd in de Moto3 achteraf, ging het gewoon heel goed.

Qua zelf reflectie snap ik wat je bedoeld, aan de andere kant liever te veel zelfvertrouwen dan te weinig

« Gewijzigd: 06-01-2022 om 12:28:55 door MB84 »

     Reageer met citaat 


Podcast afgeluisterd. Al met al een leuk interview waarin Zonta vrij uit spreekt. Alleen dat is al een unicum tegenwoordig...

Hij gaf ook aan dat ze sterk hebben overwogen de CEV Moto2 te gaan rijden. Dat kampioenschap telt slechts 6 rondes, waarvan maar een paar op GP circuits. In een jaar GP leer je véél meer, 20 GP's, meer tegenstand, dus is de keuze voor de GP's gemaakt.

Als je de keuze hebt is dat inderdaad logisch. Maar het is wel heel bijzonder dat ze uberhaupt in de positie zitten om deze keuze te maken. Een jaar Moto2 als leerschool... Ik blijf het een bijzonder verhaal vinden. Volgens mij zijn de GP's niet bedoelt als leerschool.

Hoe dan ook, altijd leuk om een Nederlander erbij te hebben en ik ben erg benieuwd hoe die zich ontwikkelt
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 


Dit is hem dus geworden voor dit seizoen. ik vind hem mooi geworden.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
     Reageer met citaat 
En een zeer leuk interview met Jurgen over Zonta en hoe het allemaal tot stand is gekomen!

https://nl.motorsport.com/...3-kxITboWAjGQ8r7IlGo
     Reageer met citaat 
Vandaag test op het TT-Circuit voor Zonta en Barry.
     Reageer met citaat 
Altijd leuk een test van dichtbij te zien.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vandaag 25 mei tussen 16 en 17 uur zijn vader en zoon vd Goorbergh te gast bij Samantha van Wijk op het Internet radio station All Sports Radio.

« Gewijzigd: 25-05-2022 om 12:35:43 door RG500IU »

     Reageer met citaat 
Heet internet...is dat een freudiaanse verspreking>

Wel een initiatief waar je eens wat mee kunt uitdiepen. Ben benieuwd hoe ze t doet...
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6


Snelle navigatie: