Mugello 2022. Nu ook met wings achterop de motor. favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
8

Mugello

29 mei 2022
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fabio Di Giannantonio
2Marco Bezzecchi
3Luca Marini
4Johann Zarco
5Francesco Bagnaia
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Fabio Quartararo
3Aleix Espargaró
4Johann Zarco
5Marco Bezzecchi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Troy Corser, regerend Superbikekampioen, op Yamaha YZR, eerst in de Power-Horse en later Red Bull kleuren, haalde hier in 1997 met een twaalfde plaats zijn beste Grand Prix resultaat. Na de TT van Assen dat seizoen, zou Corser het team al verlaten..
Wild-card rijder Pier-Francesco Chili, die als tweede getraind had, haalde in 1995 met een tiende plaats voor de laaste keer namens Cagiva Grand Prix punten binnen.
Repsol Honda testrijder/wild-card Tadayuki Okada (die voor het eerst sinds 2000 weer een Grand Prix reed) werd in 2008 met een viertiende plaats, op een leeftijd van 41 jaar en 109 dagen, de oudste coureur die in de MotoGP WK punten scoorde.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Andrea Iannone (Ducati) was in 2015 de eerste Italiaanse rijder met een Italiaanse machine die Poleposition wist te behalen sinds Giacomo Agostini (MV Agusta) in 1972 de snelste in de trainingen was op het circuit van Imola
Tetsuya Harada zorgde hier in 1999 voor historie door Aprilia met de RSW 500 V2 de eerste Poleposition in de zwaarste klasse te bezorgen.
Loris Capirossi (Emerson Honda Pons) werd in 2000 na een racelang duel met Max Biaggi en Valentino Rossi, die beiden vielen in de slotfase, de eerste Italiaan die de zwaarste klasse op dit circuit won.
Andrea Dovizioso (Ducati) zorgde met zijn zege in 2017 voor de eerste overwinning op Mugello door een Italiaanse rijder op een Italiaanse motorfiets in de zwaarste klasse.
Scott Russel, de wereldkampioen Superbikes 1993, reed als vervanger van de net gestopte Kevin Schwantz in 1995 hier zijn eerste race voor Lucky Strike Suzuki en werd 12e.
Haruchika Aoki, met de Molenaar V2 Honda, was in het natte tweede gedeelte van de race van 2001 veruit het snelst. Op basis van totaaltijden was zijn vjifde plaats het beste seizoenresultaat in dat jaar waarin hij beste privérijder werd.
Door de Italiaanse Grand Prix van 2009 te winnen, bezorgde Casey Stoner (Marlboro Ducati) de Italiaanse motorfabrikant de eerste thuisoverwinning in de zwaarste klasse.
Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
In zijn 24e race voor Ducati behaalde Jorge Lorenzo tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2018 zijn eerste zege voor het Italiaanse merk.
Wat in Spanje nog nooit gelukt was gebeurde wel in Italië in 2012 toen met Daniel Pedrosa (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) en Héctor Barberá (Ducati)de eerste startrij van de zwaarste klasse voor het eerst alleen maar gevuld was met Spaanse rijders.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Joan Mir (Suzuki) behaalde hier 2021 met een derde plaats het 500e podium voor een Spaanse coureur in de Koningsklasse. Italië leidt nog steeds het landenklassement met 686 voor Spanje en de VS.
Topic: Mugello 2022. Nu ook met wings achterop de motor. (4293 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race!

Bezzecchi deed het erg goed lange tijd op een podiumpositie gelegen. In de laatste ronde verliest hij nog een positie aan Zarco, maar erg netjes om als 5e te finishen.

Quartararo was ook top rijdt de Yamaha naar P2 en wederom mijlenver voor op de andere Yamaha coureurs. Ik had dat niet verwacht na die slechte start.

En Aleix gewoon weer een podium. Z'n 4e op rij inmiddels! Bijzonder knap.

Wat een drama dag wederom voor de Suzuki mannen. Net als in Le Mans een dubbele DNF.....

Miller mag zich ook wel even achter de oren krabben......P15? En voor Martin wil het ook totaal niet lukken dit jaar, met uitzondering van die 2e plaats in Argentinië. Die valt me zwaar tegen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Morbidelli z'n presteren begrijp ik ook niet. Oke, de Yamaha is inmiddels niet meer zo'n handelbare fiets waar iedereen wel mee overweg kan. Maar vandaag ook weer.....17e worden op bijna 20 seconden van je teamgenoot. Dat is wel heel slecht. Het is nou niet bepaald een pannekoek. Vandaag zat zelfs Darryn Binder er nog voor. Dat ken je toch niet verkopen?
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Meeste waardering gaat naar Quartararo van mij. Het lijkt er inderdaad op dat de Yamaha toch echt niet een hele fijne fiets meer is om te rijden.

Pakt een overtuigende p2 en liep af en toe in op Bagnaia.
Die heeft overigens een heel mooie overwinning te pakken. Als je voor Ducati als Italiaan op hun thuisbaan de winst pakt dan ben je volgens mij per direct een god daar.

het blijft me verassen hoeveel "klantenfietsen" mee kunnen met de top op dit moment.

Een Bastianini en Bezzecchi die gewoon mee doen om de top posities. ( ok basta is dit keer gecrasht). Mooi om te zien. Nu zijn het uiteraard wel de klanten Ducati's maar toch.

Trouwens wel gaaf over kleurstellingen gesproken dat Pirro met de Aruba.it kleuren reed. Hij staat ook in de lijst als team Aruba.it trouwens.

Iemand die weet wat de kleurstelling van Grisini te betekenen had? het leek wat mij betreft op een eerbetoon aan Rossi. Ik kon de details niet goed zien. Maar het leek zo op het eerste oog wel op het hippie design van Rossi zijn Honda tig jaar terug.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Zapper schreef 27-05-22 om 18:12:57
Bij het eerste dodelijke ongeval waarbij een vleugel is afgebroken??


Ook het eerste wat ik dacht. Ik geloof best dat het weer een paar duizendste kan opleveren. Maar waar ligt de grens. Dit is net als de eerste spoilers 1 met uitstekende delen. Denk dat dit snel verboden word. Maar dan krijg je denk ik de zelfde contstructie als die aan de voorkant.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Trax schreef 28-05-22 om 21:27:47
Ik ben bang dat dit einde carrière wordt voor MM93. En het zou een triest afscheid zijn….


Als je dan nu achteraf leest dat ie zichzelf -deels- overeind hield met pillen en poeders, dan geeft dat toch ook te denken over de aanpak van HRC en de begeleiding hier in door Puig en consorten...
De kip met de gouden eieren lijkt bijna geslacht..

https://www.racesport.nl/...ven-niet-belangrijk/
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: