Misano met invallers favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
4

Misano

12 juni 2022
San Marino Misano World Circuit, Misano Adriatico

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Álvaro Bautista
2Toprak Razgatlioğlu
3Jonathan Rea
4Alex Lowes
5Michael Rinaldi
Volledige uitslag »

RACE 1

1Álvaro Bautista
2Jonathan Rea
3Michael Rinaldi
4Axel Bassani
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 2

1Álvaro Bautista
2Toprak Razgatlioğlu
3Michael Rinaldi
4Jonathan Rea
5Iker Lecuona
Volledige uitslag »

TRIVIA

Noriyuki Haga (Yamaha) is in 2007 absoluut niet blij met Max Biaggi. De Italiaan prikt zijn Suzuki in een gaatje wat er niet was volgens de Japanner en beiden gaan hard het grind in. Haga gooit direct een handvol hiervan in de richting van Biaggi..
Een zege bij de openingsrace voor het 2008 EWC kampioenschap bleek een goede basis te zijn voor Iris ten Katen (Honda) om haar 2007 titel te verdedigen. Met nog een tweede en derde plek prolongeerde ze de Supersport 600 titel.
Op zaterdag 20 juni 2009 pakt Guandalini Ducati rijder Jakub 'Kuba' Smrž zijn eerste polepostion. De volgende dag wordt hij 2x vierde in de door Spies & Rae gewonnen races
Troy Bayliss' reeks van 8 overwinningen op rij (van race 2 Phillip Island, dubbelzeges op Valencia, Monza en Silverstone, en race 1 in San Marino, komt hier ten einde op 25 juni 2006. De Xerox Ducati rijder eindigde op een 12e plaats in race 2.
John Kocinski (Ducati) haalt bij de openingsrace van 1996 in zijn debuutjaar gelijk poleposition, snelste ronde en twee zeges binnen! Kocinski werd dat jaar derde in het kampioenschap achter Troy Corser (Ducati) & Aaron Slight (Honda).
Met een zege in race 2 op de PSG-1 Corse Ducati 998 RS boekte Pierfrancesco 'Frankie' Chili in 2004 zijn 17e en laatste World Superbike overwinnning. Tot en met 2010 zou Chili de meest succesvolle Italiaanse Superbikecoureur zijn..
Andrew Pitt, op de Santander R1 van Yamaha Italia, wint race 2 (voor Alex Barros & teamgenoot Noriyuki Haga) in 2006 en haalt hiermee zijn eerste WSBK zege.
Troy Corser behaalde in 2010 zijn 6e Poleposition op dir circuit, de enige rijder die deze mijlpaal op welk circuit dan ook wist te presteren. In 2017 kan Tom Sykes dit record evenaren.
Steve Martin pakt op 17 april 2004 met de DFXtreme Sterilgarda Ducati 999RS zijn eerste Superpole. Hij zou in zijn carrière op 3 in totaal komen. In dat zelfde jaar deed hij dat ook op Laguna Seca en Brands Hatch.
Marco Melandri won hier in 2017 race 2 en werd zo de eerste rijder in de WSB geschiedenis die met 4 verschillende merken (Yamaha, BMW, Aprilia en Ducati) wist te zegevieren.
Mr. Superpole, Troy Corser, behaalde hier in 2010 de eerste WSB Poleposition voor BMW met de S 1000 RR van het fabrieksteam. Met P3 in race 1 de volgende dag behaalde de recordhouder zijn 130e en laatste podium uit zijn carrrière ..
Mauro Lucchiari (Ducati) pakte in 1995 hier een dubbelzege, de Italiaan zou nooit verder komen dan deze twee overwinningen. Carl Fogarty noteerde op zaterdag de 50e Poleposition voor Ducati.
Tom Sykes (Kawasaki) behaalde hier in 2016 zijn 5e achtereenvolgende Poleposition op dit circuit, Sykes is de enige rijder die dit wist te presteren op het zelfde circuit.
Topic: Misano met invallers (2999 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Op de worldsbk.com site vanmorgen berichten dat de Pedercini en Pucetti Kawasaki teams vervangers gaan inzetten.

Leon Haslam is door Kawasaki ingehuurd voor de 8 uurs race en kan hier niet rijden (wat bedoeling was) omdat hij verplichtingen op Suzuka heeft. Lucas Mahias is na zijn crash in Portugal onvoldoende fit om te rijden voor Pucetti en wordt vervangen door Tito Rabat die in een speciale ELF livery zal rijden omdat het de thuisronde van het team is.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Een nieuwe feature die we binnenkort mss ook wel in MotoGP zien:

De blauwe vlakjes bij Bau en Red geven aan dat de ronde niet telt door bv track-limits.

Het zijn weer de grote 3 na FP2: Bautista, Toprak en Rea op 0,1 sec. van elkaar
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Hip die blauwe vakjes, ik dacht dat het een bug was.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
     Reageer met citaat 
Ze kunnen ze beter groen maken aangezien je op het groen komt
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bautista pakt een dominante overwinning in race 1, waarbij het uiteindelijk 5 seconden voor Rea over de finish komt.

Eerste podium van het seizoen voor Rinaldi op P3.

Maar ik vond de 4e plaats van Bassani een stuk knapper hij lag ook lange tijd voor Rinaldi, maar wist dat net niet vol te houden.

Razgatlioglu valt halverwege de race uit met technische problemen.....erg zuur voor hem. Het gat naar Bautista is inmiddels 77 punten. Dat is toch een forse achterstand.

Redding is de beste BMW man op P10. Teleurstellend, al was het te verwachten. Vorig jaar had BMW het hier ook lastig.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Eindelijk weet Razgatlioglu te winnen sterke pace in de sprintrace en daardoor een comfortabele overwinning.

Bautista 2e

Rea 3e. Ik was er in eerste instantie van overtuigd dat hij een jump start maakte, maar bij het zien van de herhalingen bleek hij precies in het licht te vallen en dus een perfecte start.

Goede race van de Honda mannen op P4 en P5! En dan met name Vierge, die lange tijd aansluiting hield bij Rea.

Rinaldi komt niet verder dan een 10e plaats. Erg teleurstellend. Gisteren reed hij wel goed, maar ook niet heel bijzonder. Matig tot benedenmaats seizoen voor hem. Zeker op een circuit waar hij vorig jaar zo sterk was. Z’n zitje staat onder druk.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Tja en Lowes.....heeft hij eigenlijk een contract met Kawasaki voor 2023 of niet? Iets zegt me van wel, maar weet dat niet zeker.

Hoe dan ook, ik vraag me af hoe lang hij nog voor Kawasaki rijdt. Naar mijn idee laat hij te weinig zien op een winnende fiets. Ik zou persoonlijk Lecuona graag op die 2e Kawasaki willen zien.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 12-06-22 om 11:41:40
..
Goede race van de Honda mannen op P4 en P5! En dan met name Vierge, die lange tijd aansluiting hield bij Rea. ...

Ja dat was leuk om te zien. Kwam voornamelijk door de ultrazachte band die ze blijkbaar kunnen monteren had ik het idee.
Drie Spanjaarden in de Top 5, dat hebben we vlgs mij nog nooit gezien
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Nee, volgens mij ook niet. Je had eerder jongens als Xaus, Borja en Lavilla. Die allen wel de nodige successen kenden.

Daarna Checa en nu Bautista. En sinds dit jaar Vierge en Lecuona erbij.

De Britse overheersing is in ieder geval wel voorbij. Het is de afgelopen jaren vooral een Brits feestje geweest. Soms leek het wel het BSB.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En opnieuw een dominante overwinning voor Bautista. Er stond geen maat op, ondanks dat Razgatlioglu hem het leven wel zwaar maakte in de eerste paar ronden. Maar uiteindelijk lag het tempo van Bautista te hoog.

Goede P3 voor Rinaldi Z’n beste race tot nu toe dit jaar. Hij heeft Rea op snelheid verslagen en staat nu dus op het podium zonder dat er iets gebeurd met een van de 3 aliens.

Beste klapper voor Vierge. Is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Voorin was het op een gegeven moment vrij saai, maar de strijd om P5 was wel leuk. Gelukkig werd dat ook veel in beeld gebracht.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 12-06-22 om 16:47:44
...Bautista. Er stond geen maat op,...

Toprak deed er echt alles aan, op en over de limiet. Maar die Ducati rijdt zo strak en maakte vooral het verschil in het tweede deel door nog constante tijden te rijden waar het bij de Yamaha minder werd. Rea zal zich ook nog wel eens achter de oren krabben.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 12-06-22 om 16:47:44
...
Beste klapper voor Vierge. Is afgevoerd naar het ziekenhuis....

Met ca 260 meldt hij op zijn Twitter: derde middenhandsbeentje van zijn rechterhand gebroken en ook breukjes onderin de pols.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Mag graag even in de statistieken / feitjes pagina's neuzen. Met 2x Rea staat Kawasaki nu op 499 podiums. Ducati met 3x Bautista en 2x Rinaldi naar 998, het dubbele dus!
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 12-06-22 om 12:33:15
Soms leek het wel het BSB.


Niet qua spanning in het racen.......
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Met flink wat vertraging gezien. Ik vond de races wel aardig maar niet mega spannend zeker race 2 niet. Althans niet aan de kop.

Wel mooi om te zien dat er nu dus 3 fabrikanten in de basis kans hebben op een overwinning.

Het viel me bij alle andere races ook al op. De verschrikkelijke lege tribunes bij alle racedagen. De Engelse commentatoren hadden het er wel over dat er op het paddock heel veel publiek was. Maar daar zag je langs de baan niks van.

Het doet echt afbreuk aan de beleving voor mij.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: