Duitsland zonder the King of the Ring favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
10

Sachsenring

19 juni 2022
Duitsland Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Francesco Bagnaia
2Fabio Quartararo
3Johann Zarco
4Aleix Espargaró
5Fabio Di Giannantonio
Volledige uitslag »

RACE

1Fabio Quartararo
2Johann Zarco
3Jack Miller
4Aleix Espargaró
5Luca Marini
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na zeges in Nederland, België en Ulster won Mike Hailwood (MV Agusta) hier in 1962 ook de Oost-Duitse Grand Prix en was op een leeftijd van 22 jaar en 139 dagen tot 1995 de jongste coureur met 4 GP zeges op zijn naam.
Door de MotoGP winst in 2019 werd Marc Márquez (Repsol Honda) de eerste rijder in de geschiedenis die in 10 achtereenvolgende seizoenen op het zelfde circuit wist te winnen. Hij verbeterde hiermee het oude record van Agostini (9x) op Imatra uit 1973.
Ondanks drie valpartijen in de trainingen won Repsol Honda rijder Mick Doohan hier in 1998 zijn 50e Grand Prix. Voor de NSR500 V4 2-takt waar hij mee reed was het de 100e zege.
Met zijn tweede plaats in 2017 werd Jonas Folger (Tech 3 Yamaha) de eerste Duitse coureur die op dit circuit het podium in de zwaarste klasse haalde sinds Ernst Hiller in 1971, die toen met een Kawasaki de derde plaats haalde.
Repsol Honda rijder Dani Pedrosa behaalde hier in 2011 zijn 14e zege als MotoGP rijder. Pedrosa werd hiermee de succesvolste rijder zonder wereldkampioenschap in de zwaarste klasse, hij passeerde Max Biaggi en Randy Mamola die tot 13 zeges kwamen.
Colin Edwards moest in 2003 in de vrije training op hoge snelheid van zijn MS Aprilia stappen nadat zijn machine vlam had gevat door lekkende brandstof. De 'Texas Tornado' liep slechts een polsblessure op en werd 14e in de race.
František Šťastný zorgde bij de Oost-Duitse Grand Prix van 1966 voor de enige GP zege in de zwaarste klasse van het Tsjechoslowaakse merk Jawa.
Nadat Mike Hailwood uitviel en Giacomo Agostini, die meer dan een ronde voorsprong had op de rest, crashte, won František Šťastný de race in 1966 op een Jawa. Šťastný was de enige Tsjechoslowaakse 500cc GP winnaar ooit
In het eerste MotoGP jaar (2002) behaalde Olivier Jacque op de 2-takt YZR 500 van het Gauloises Yamaha Tech 3 team een sensationele Poleposition voor teamgenoot Shinya Nakano. OJ was de laatste Franse coureur op Pole in de zwaarste klasse..
Door in 2019 een tweede plaats te halen bij de eerste MotoE WorldCup werd Bradley Smith de eerste rijder in de geschiedenis met podiumplekken in deze categorie alsmede de lichtste (125cc), midden (Moto 2) en zwaarste (MotoGP) klasse van Grands Prix.
Valentino Rossi (Fiat Yamaha) reed hier in 2009 zijn 159e achtereenvolgende Grand Prix en wist de race te winnen voor teamgenoot Jorge Lorenzo. Rossi verbeterde het oude record van 158 onafgebroken starts dat op naam stond van Alex Barros.
Topic: Duitsland zonder the King of the Ring (3034 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Kijk maar even naar dit plaatje dat ik van crash.net jatte:

Hij is niet, het gaat echt gebeuren. Wie gaat het worden?
     Reageer met citaat 
eindelijk een andere winnaar
     Reageer met citaat 
yzfr1 schreef 14-06-22 om 19:04:45
eindelijk een andere winnaar
Alex Marquez?
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
ja is leuk Alex Marques
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En ook geen Rins meer dus, toch te veel last van zijn polsblessure
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Miller krijgt een LL voor de crash die hij maakte terwijl er ook geel uithing voor de crash van Aleix Espargaró in FP4.
     Reageer met citaat 
Fabio Quartararo. Sterren van de hemel. Sterren van de hemel.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Stefan Bradl enige Honda aan de finish op P16.

Las net dat de laaste keer dat er geen Honda in de punten reed de geboycotte Franse GP van 1982 op Nogaro was. Dat is ruim 40 jaar en 633 races geleden
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En Ducati? Misschien wel de beste motor. Dit jaar zou het toch beetje moeten gebeuren maar na de val van hun kroonprins lijkt de titel weer uit hun handen te glippen
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Inderdaad, een briljante zet van Fabio, je ziet hem groeien in zijn rol als nieuwe top rijder. Plus een beriljante zet om hem vast te houdden bij Yamaha. Zo slecht is dat ding toch niet. De andere 3 Yam's staan wel erg in hun hemd naast Fabio.

Bij Ducati business as usual, elke race iemand anders die op het podium eindigt. Van alle 8 Duccen is uitgerekend Zarco het meest constant. Wie had dat gedacht??

Jammer van Vinales, wat gaaf om beide Aprilia's voorin te zien. En dat ze de Duccen gewoon partij kunnen geven, ook qua vermogen.

Honda, zonder MM93 eindigt de beste en enige net buiten de punten.

Bij Suzuki lijkt niets te lukken sinds de aankondiging.

Toch weer een prima prestatie van Binder en Oliveira, bij Raoul Fernandez spat de frustratie eraf, hoe prijs je jezelf uit de markt.

Goed om weer volle tribunes te zien, ook de rijders zie je daar zichtbaar blij mee zijn.

Op naar Assen!!
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zooooo wat een drukke, hectische weken heb ik gehad. Maar wel ontzettend leuk! Een bomvolle Juni maand, dus weinig gepost hier.

Ik ben dit jaar samen met mijn neef naar de Sachsenring geweest. Het was mijn eerste buitenlandse GP. We waren er vanaf Donderdag en stonden op camping de Ankerberg. De camping ligt op een heuvel en vanaf je tent had je uitzicht op het circuit.

5 minuten lopen naar het circuit en s’avonds was je met een kleine 10 minuten lopen ook op het festivalterrein, dus dat was ideaal. Overdag lekker GP kijken en s’avonds een feestje bouwen. Het was wel warm, met elke dag rond de 34 graden. Maar liever dat dan een weekend regen en ik ben lekker bijgekleurd (Wat rood is wordt vanzelf bruin).

Maar het weekend krijgt van mij een dikke 10 een mooi circuit in een prachtige omgeving. Door het golvende heuvellandschap had je vaak mooi uitzicht over het circuit en de omgeving. De faciliteiten rondom het circuit zijn ook tiptop voor elkaar.

Wij hadden kaarten voor de Tribune T9, dat is de KTM tribune. Mooie plaatsen om de GP te bekijken, al is het niet een gedeelte waar veel ingehaald wordt. Op de Zondag was vooral de Moto2 race een feest, vooral omdat Schrötter zo’n goede race reed. Elke ronde werden die Duitsers helemaal gek. Super sfeer op elke tribune. Wij deden mooi mee in een poging Schrotter naar het podium te juichen. Helaas net niet gelukt.

Vrijdag hadden we de ruimte en mogelijkheid om op verschillende tribunes te zitten. De tribune die uitzicht geeft op de waterval was absoluut de beste plaats op het circuit Je krijgt de hoogte verschillen op tv lang niet zo mee als in het echt. Wat een rollercoaster baantje is de Sachsenring.

De mensen/ fans waren ook allemaal erg enthousiast en ontzettend spontaan. Leuke mensen die Duitsers en ze houden wel van een feestje ? en wat vonden ze het leuk om te horen dat wij uit Nederland kwamen uit de buurt van Assen.

Al met al een topweekend gehad en volgend jaar gaan we weer!
     Reageer met citaat 
Plaggie, mooi verslag
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
mooi verhaal leuk om te lezen.

Een buitenlandse GP lijkt mij ook nog eens erg leuk om te doen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Absoluut een aanrader om een keer, of vaker, te doen.

Zeker die in Spanje of Italie. Die fans daar zijn absoluut knettergek in de goede zin van het woord.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Helemaal met Capirex eens en ik kan uit ervaring spreken want ben al bij paar GP's in Spanje /Italië geweest. Jerez / Misano staat nog op de wenslijst.

Maar de Sachsenring (was ik 2011) met medeforummers henkjan en jaapkingma was ook helemaal geweldig. Net als Plaggie hadden we tentjes opgezet op de Ankerberg, wat een feest en sfeer zeg.

Brno was altijd mooie GP om te bezoeken. Alles lekker betaalbaar en goed met de auto te doen, maar 'das war einmail'..

Snelle navigatie: