De Dutch TT, met 2 Nederlanders! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
11

Assen

26 juni 2022
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jake Dixon
2Albert Arenas
3Sam Lowes
4Ai Ogura
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Augusto Fernandez
2Ai Ogura
3Jake Dixon
4Celestino Vietti
5Bo Bendsneyder
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Topic: De Dutch TT, met 2 Nederlanders! (7714 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wat een luxe hebben we toch met Bo en Zonta in de tussenklasse! Het was even zoeken, maar de laatste keer met 2 of 3 landgenoten aan de start was 2007 toen Ronald Beitler, Randy Gevers en Hans Smees in de achterhoede eindigden. Kijk voor de aardigheid even naar de uitslag onder de link: alleen Dovi en Aleix nog actief in de GP's.

RTV Drenthe Sport had vorige week tijdens de persconferentie al gesprekken met een ambitieuze Bendsneyder en vd Goorbergh over hun verwachtingen.
     Reageer met citaat 
Geen Pedro Acosta in Assen. Die heeft zijn been gebroken tijdens een motorcross training.

https://twitter.com/...3Wy95zYqxMJAZDzanOwQ
     Reageer met citaat 
Een evenement is altijd leuker als er Nederlanders meedoen en leuk om er weer bij te mogen zijn.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RTV Drenthe TT Journaal met Zonta, Collin Veijer een beetje Jarno J en Barry (spreek dus uit als 'Berry' B. Vanavond is BB64 te gast.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
TT journaal donderdag met oa een vrij openhartige Bo Bendsneyder over zijn slechte starts oa, gesprek met Rossi in Zandvoort en ook even Fabio Q met de onthulling van zijn tegel in de MotoGP walk of fame.
     Reageer met citaat 
Bo geeft ook aan dat hij dicht tegen een contract verlenging zit en dat dat ook als clausule in zijn contract staat. Hopelijk snel 100 % duidelijkheid voor hem!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
en wat vonden we van dag 1, is niemand geweest?
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Nat ! Maar we hebben de dag maar aangepast aan de omstandigheden en er een dagje hoofdtribune van gemaakt.

Voor wat betreft de moto-2 had Zonta een opvallend goede (begin) van fp1. Verder weinig verassingen. Bo werkt aan zijn racepace en Zonta rond p25.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wat een kleine verschillen zeg, Bo op minder dan 0,2 P8 en Zonta 1 sec. P21
     Reageer met citaat 
Bo gewoon goede kwalificatie gereden. Net niet het geluk van ietsje sneller…
Ook Zonat p21 keurig gedaan
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Bo had er iets meer moeten, en uit kunnen halen.
Hij zat er vaak flink onder, maar kon niet een compleet rondje goed aan elkaar rijgen. Racepace is volgens mij op orde voor top 5, maar eerst de strubben 1ste x doorkomen maar afwachten.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Heerlijke race en eindelijk eens een keer een Bo gezien die een goede start had met een goede eerste ronde.
Koos wel weer voor de buitenkant, maar had dit keer mazzel.
Daarna goed geknokt en af en toe met de ellebogen goed zijn plek verdedigd.
Erg knappe en meer dan verdiende 5e plek.
Hopelijk kan hij dit vasthouden.

Dat Vietti geen straf/LL kreeg, verbaast me wel.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Bo heeft heel stoer gereden, mooie race en uitslag
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Wow, wat een goede race van Bo zeg! En ik zou bijna willen zeggen, eindelijk! Voor het eerst sinds jaren dat ik weer iets van spanning voelde bij het kijken van een race bij de TT. Hopelijk weet hij dit nu vast te houden.
     Reageer met citaat 
Wat een lekkere race om naar te kijken en mooi om Bo zo te zien rijden. Wat een spirit.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: