De Dutch TT, met 2 Nederlanders! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
11

Assen

26 juni 2022
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jake Dixon
2Albert Arenas
3Sam Lowes
4Ai Ogura
5Alonso Lopez
Volledige uitslag »

RACE

1Augusto Fernandez
2Ai Ogura
3Jake Dixon
4Celestino Vietti
5Bo Bendsneyder
Volledige uitslag »

TRIVIA

Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
Topic: De Dutch TT, met 2 Nederlanders! (7715 keer gelezen)
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Gewoon klasse gereden. Duidelijk te zien hoeveel snelheid hij te kort kwam op de Veenslang, maar ook hoe hij dat later in de ronde toch weer dicht reed. Knap gereden, mooi resultaat
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
     Reageer met citaat 
Geweldige race van Bo! Zoooo dichtbij het podium! Super om hem zo in de kopgroep mee te zien doen!

Zonta minder op gelet door, maar ook prima race!
     Reageer met citaat 
Knappe en leuke race. In de openings ronde blijft de angst regeren. Bij ingaan Haarbocht tot aan Strubben aan de buitenkant. Bij strubben binnenkant zit hij goed. Dan insteken Ruskenhoek zet hij hem weer even overeind.

Vervolgens een sterke race en iedereen is hier lovend. Dat had ik ook geweest als het 2 jaar geleden was geweest. Na 1,5 jaar op de Kalex wordt het tijd voor het eerste podium en met toch een behoorlijk aantal crashes in de kopgroep sluit ik de race toch af met een gevoel van, als dit al geen podium wordt zo met de adrenaline van je thuis race…
     Reageer met citaat 
Prima race van Bo. Petje af! Maar als dit hier mogelijk is moet je toch vaker van voren kunnen strijden?
     Reageer met citaat 
Schitterende beelden van een trotse vader

https://sportnieuws.nl/...actie-komt-in-assen/
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Paul17 schreef 26-06-22 om 22:16:44
Schitterende beelden van een trotse vader

https://sportnieuws.nl/...actie-komt-in-assen/

Heel aandoenlijk ja, en logisch ook...zijn mooie beelden.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Terechte lofuitingen voor BB64 hier. Ik heb daarnaast met veel bewondering naar VdG gekeken. Deed in iedere sessie wat hij moest doen, en liet zich nergens verleiden tot gekke acties. Hij heeft veel kilometers gemaakt en daarmee volgens mij een prima overall prestatie neergezet.
Doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Ook de Moto2 was echt spannend, los van de geweldige race van Bo was het echt goed.

Als zijn start ok is, vergeleken bij zijn vorige starts was deze gewoon goed, kan ie aanpikken bij de toprijders en gisteren deed ie gewoon mee. Had de indruk dat ie niet biven zijn kunnen moest om bij te blijven.

Zonde van Schrotter, toch te gretig?

Top inhaal race van Ogura, en Vietti om halverwege los te rijden en aan te sluiten bij de kopgroep.

Helaas, of was het te verwachten, wederom een crash voor Sam Lowes, naar ik meen de 7e in 11 races. Maar goed dat Marc VDS veel biertjes verkoopt, hij is een dure voor de schade afdeling

Zonta VDG solide gereden, het verschil met de kop is best groot, hopelijk krijgt ie een paar jaar de gelegenheid om dit te leren.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Paul17 schreef 26-06-22 om 22:16:44
Schitterende beelden van een trotse vader

https://sportnieuws.nl/...actie-komt-in-assen/


Wauw mooi om te zien. Bijzonder dat hij zo geëmotioneerd raakt van het debuut van Zonta.

Meende dat hij zeker voor Zonta het allemaal goed onder controle heeft. Maar het blijkt dat hij ook maar een mens is.

Hij heeft hier natuurlijk ook wel naar toe geleefd.

De race zelf was fantastisch. Toen Bo de eerst bochten goed doorkwam had ik het vermoeden dat er best wel iets redelijk moois in kon zitten.

Zelf de criticaster in mij ging overboord toen hij P3 reed. gaaf om mee te maken.

Toch blijft het jammer dat hij in dat opzicht toch nog steeds te wisselvallig is in de wedstrijden. Maar hier deed hij het gewoon heel erg netjes.

Wat Optimate ook al aangaf hij kwam duidelijk te kort op snelheid. Maar pakte in de bochten het weer terug.

Zonta gewoon mooi gereden. Jammer dat hij zijn eerste TT niet nog wat meer heeft kunnen pakken maar hij is nog jong.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Het jong heeft wel een mooie stijl trouwens..

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
kikkie95

avatar
#NLYF

     Reageer met citaat 
Mooie race met Bo, toch wel gaaf om hem zo te zien op de baan.
Hij was super sterk in de noordlus alleen jammer dat hij daardoor vaak in de strubben net niet lekker uitkwam met coureurs voor hem. Kost vaak de exit de veenslang op. Wanneer hij iets ruimte voor hem had om dicht te rijden of een inhaal actie deed in de strubben zag je dat hij gelijk lekkerder uit kwam.
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
FP3, eind Veenslang ingang naar de snelle Ruskenhoek


Q2, Meeuwenmeer:


RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Artikel in De Volkskrant
Citaat:
De hele familie Van den Goorbergh is begaan met het project-Zonta, de jongste Moto2-coureur ooit. ‘Hij staat hier al, op z’n zestiende’
     Reageer met citaat 
"Van den Goorbergh geldt als een groter talent dan Bendsneyder"

Nou, dat moet nog blijken toch?
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 30-06-22 om 20:25:09
"Van den Goorbergh geldt als een groter talent dan Bendsneyder"

Nou, dat moet nog blijken toch?

Tjah, om dat nu al te zeggen, je weet nooit waar het plafond zit
Midstar racing

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: