Silverstone 2022 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
12

Silverstone

7 augustus 2022
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Johann Zarco
2Maverick Viñales
3Jack Miller
4Fabio Quartararo
5Francesco Bagnaia
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Maverick Viñales
3Jack Miller
4Enea Bastianini
5Jorge Martín
Volledige uitslag »

TRIVIA

De Brit Steve Manship (Suzuki) werd in 1978 tweede bij de enige GP die hij ooit reed. Manship ging op Intermediate banden van start, hij kon daardoor door blijven rijden toen het begon te regenen. De rest ging de pits in voor een bandenwissel.
Patrick Pons (Sonauto Yamaha) crasht bij de Britse GP op Silverstone op 10 augustus 1980 en wordt overreden door zijn landgenoot Michel Rougerie die hem niet meer kon ontwijken. Pons overlijdt twee dagen later in het ziekenhuis.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Kenny Roberts (GoodYear Yamaha) en Barry Sheene (Heron Suzuki) leverden in 1979 een spannende strijd af die door de Amerikaan met 0,03 sec. verschil werd gewonnen. Sheene werd opgehouden door een achterblijver, ene George Fogarty....
Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
Met zijn vierde seizoenszege in 2017 zorgde Andrea Dovizioso (Ducati) voor de 100e Italiaanse MotoGP zege. Landgenoot Valentino Rossi (Yamaha) reed deze dag in zijn 300e GP in de zwaarste klasse naar de tweede plaats.
In de door Jack Middelburg gewonnen race van 1981 rukt de jonge Freddie Spencer op naar de 5e plaats met de Honda NR500 4-takt tot hij moet opgeven door een mechanisch defect. Opmerkelijk omdat teamgenoten de NR soms niet wisten te kwalificeren.
Aleix Espargaró behaalde hier in 2021 met een derde plaats het eerste MotoGP podium binnen in de Aprilia historie.
Op 18 juni 1979 debuteert op dit circuit de Honda NR (ook wel Never Ready genoemd) 500 4-takt met rijders Mick Grant & Takazumi Katayama. Na kwalificatie in het achterveld, vielen ze al vroeg in de race uit...
Bij de eerste Britse Grand Prix die op Silverstone werd verreden in 1977 was Pat Hennen met een Suzuki de winnaar. Landgenoot Steve Baker op een Yamaha werd tweede, waarmee de eerste Amerikaanse 1-2 zege een feit was.
Jack Middelburg versloeg hier Kenny Roberts op zijn Sarome Suzuki voor de zege in 1981. Middelburg's overwinning was de laatste Grand Prix zege voor een echte privérijder in de koningsklasse.
Met winst in 2021 voor Yamaha (Qartararo), voor Suzuki, Aprilia, Ducati, Honda en KTM zagen we voor het eerst in de MotoGP historie een top 6 met 6 verschillende merken. In de 500cc klasse kwam dit in 1972 (Joegoeslavië) voor het laatst voor.
Met zijn derde achtereenvolgende zege in 2011 was Casey Stoner (Repsol Honda) in zijn 150e Grand Prix de eerste Honda rijder die dit wist te presteren sinds Valentino Rossi in 2003.
Topic: Silverstone 2022 (2714 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Aan de vooravond vd Britse GP werden we nog even herinnerd aan wat er in de zomerperiode gebeurde danzij de geniale @SofaRacer op Twitter:
Citaat:
‘Bagnaia in confident mood after Silverstone Track walk’
“There’s no Roundabouts”

Niets geen berichten gelezen op social media, geen straf/ standje van Ducati of Dorna en het wordt verder onder het tapijt geschoven. Op racesport las ik nog iets dat het nog even werd aangekaart op de persconferentie donderdagmiddag:
Citaat:
Nadat Bagnaia nog even gevraagd werd om een reactie van hetgeen dat er in Ibiza gebeurd was, waarbij de Italiaan een auto-ongeluk veroorzaakte terwijl hij onder invloed van alcohol was, werd er geprobeerd een verdere reactie uit te lokken of hij bestraft had moeten worden door Ducati of Dorna. Op dat moment nam Jack Miller het op voor zijn teamgenoot en zei dat het wel even genoeg was met de negatieve invloeden richting de Italiaan.

Tsja dan maar door kennelijk
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Nieuwe achtervleugels bij Ducati.....het ziet er niet uit, ook al gaat het daar uiteindelijk niet om. Maar toch.....Ik vind de MotoGP machines steeds lelijker worden.

https://www.speedweek.com/...-Pokemon-Ducati.html

Bron: speedboot.com
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 05-08-22 om 20:26:29
...Ik vind de MotoGP machines steeds lelijker worden. ..

Jah, volledig mee eens :'(
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 

« Dit bericht stond oorspronkelijk in Diversen / Spellen / Eerste Startrij Competitie 2022 »

fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ja het word met de dag erger. maar goed alles voor de paar hondersten extra. Hoewel deze spoilers dus ook weer van die uitstekende zijdes hebben. Daar werden de eerste voorspoilers op verboden. Ik ben benieuwd wat men hiermee gaat doen.

« Gewijzigd: 06-08-2022 om 11:39:32 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Benieuwd hoe Aleix zondagmorgen opstaat, wat een klapper zeg. Nog heel knap P6 waar hij normaal vast op rij 1 en wellicht op pole had gestaan

Honda: 17e, 18e, 19e & 21e
     Reageer met citaat 
Mooie wedstrijd. Ben er even lekker voor gaan zitten.
Baalde wel dat Zarco onderuit ging.
Hoopte op een overwinning voor hem.

Wat veel lege tribunes zeg.
Begrijp nu dat er 41.000 mensen waren.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Johannes schreef 07-08-22 om 22:08:47

Baalde wel dat Zarco onderuit ging.
Hoopte op een overwinning voor hem.



Ja ik ook..... die eerste overwinning wil hem maar niet lukken. Sympathieke gast. Ik zie hem graag eens winnen.

Verder was het een mooie, vermakelijke race! Er gebeurde genoeg. Grote groep van een man of 8/9 dicht bij elkaar.

Bagnaia doet goede zaken en mede door het verzaken van Quartararo en Espargaro loopt hij flink wat punten in. Een achterstand van 49 punten is veel, maar niet onmogelijk.

En P2 voor Vinales!!! Daar ben ik blij mee. Na Assen wederom op het podium. Silverstone ligt hem ook goed. En de Aprillia is dit jaar een sterk wapen. Sterke eindfase, waarin hij de nodige posities kon pakken. Helaas net niet Bagnaia kunnen verschalken.

Diesel Bastiannini deed z'n kunstje weer. Van buiten de top 10 naar P4 op de finish

Damag control voor Aleix is goed gelukt. Na die smerige klapper in FP4 verliest hij maar 1 punt op Quartararo.
     Reageer met citaat 
Ik blijf het een verwarrend circuit vinden met 2x een start/finish. Waar ook nog eens de bochtencombi voor de finish heel erg op elkaar lijken.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het is ook niet mijn favoriete circuit van de kalender, al vind ik de eerste sectie na start finish wel mooi. Maggotts/ Becketts dat gedeelte.

Maar laat ze terug gaan naar Donington!
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Aleix bleek dus met een gebroken hiel te racen
Damn
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Elvera schreef 08-08-22 om 17:56:23
Aleix bleek dus met een gebroken hiel te racen
Damn

Uiteraard was dat al bekend, maar werd even genegeerd
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Robbo schreef 08-08-22 om 14:08:47
Ik blijf het een verwarrend circuit vinden met 2x een start/finish....

Haha dat heb ik ook.. Nu gaan ze volgend jaar dus start/finish van dat andere deel doen hoorde/las ik het al.. om het nog verwarrender te maken
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Raul Fernandez is voor mij met afstand de grootste tegenvaller dit jaar.

P24 in de tussenstand, 5 punten tot nu toe door een 12e plaats op de Sachsenring.

Afgelopen weekend wederom volledig achterin. Hij hield Di Giannantonio nog wel achter zich.

Ik vraag me af in hoeverre hij dit seizoen gepusht heeft en gemotiveerd was om te verbeteren en goede resultaten neer te zetten. De overstap naar Tech3 KTM ging niet zonder slag of stoot. Dat werd min of meer voor hem geregeld en hij was daar zelf niet zo blij mee geloof ik.

Ook al is de KTM dit jaar niet competitief, ik kan me moeilijk voorstellen dat dit het is voor Fernandez. Zal hij vanaf het begin z'n kop al hebben laten hangen?

Volgend jaar op een Aprillia in het RNF team. Jammer dat Darryn Binder daarvoor moet wijken, want die doet het gewoon beter!
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Je hebt een punt, RF wilde zowiezo al niet naar KTM MotoGP naar ik meen.
Is het zeker dat ie bij RNF komt? Zo ja, gemist

Silverstone, mooie races, alle 3 maar ik word er niet enthousiast van.

Sfeerloos veel te uitgestrekt met al die paddock club tribunes waar gewone mensen niet mogen komen. Echt UK rangen en standen gedoe dus Laat ze een stijve krijgen van die F1 rolschaatsen (als dat die bejaarde strohoeden met blauwe blazer nog lukt ) en lekker naar Donnington of Brands.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999

Snelle navigatie: