Motul Grand Prix of Japan favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
16

Motegi

25 september 2022
Japan Twin Ring Motegi

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Tatsuki Suzuki
2Scott Ogden
3Sergio Garcia
4Ayumu Sasaki
5Dennis Foggia
Volledige uitslag »

RACE

1Izan Guevara
2Dennis Foggia
3Ayumu Sasaki
4Sergio Garcia
5David Muñoz
Volledige uitslag »

TRIVIA

Dani Pedrosa (Repsol Honda) behaalde in 2015, na een sterke inhaalrace op een iets opdrogende baan, zijn 50e Grand Prix overwinning door de MotoGP klasse te winnen.
Álex Márquez van het Estrella Galicia 0,0 team behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege in 2013. Voor KTM was het de 20e achtereenvolgende overwinning in de lichtste klasse, een verbetering van het oude record (Honda/19) in 1990/1991.
Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) kwalificeerde zich voor de Japanse Grand Prix van 2014 op Poleposition. Dit was de eerste keer in de GP geschiedenis dat een machine met het logo van het Zweedse motormerk het snelst in de kwalificaties was.
Met zeges voor Mika Kallio (125cc) en Hiroshi Aoyama (250cc) in 2006 was er voor de eerste maal een dubbelsucces voor KTM met winst in twee verschillende klasses.
Vanwege de orkaan Francisco werden alle vrijdagtrainingen van de Grand Prix van Japan in 2013 afgelast. Dichte mist zorgde ervoor dat de medische helikopter niet kon opstijgen. De coureurs moesten zaterdag direct beginnen aan hun kwalificaties.
Nadat hij in 2005 won, wist Mika Kallio (Red Bull KTM) ook in 2006 voor de tweede achtereenvolgende keer de Japanse Grand Prix te winnen.
Roberto Locatelli wint in 2000 op een Aprilia de eerste Pacific GP die wordt verreden en verzekert zich hiermee van de wereldtitel in dat jaar.
Met zijn debuutzege bij de Japanse Grand Prix van 2011 werd Johann Zarco (Derbi) de zesde Fransman in de geschiedenis die een 125cc GP wist te winnen. Jean Aureal, Guy Bertin, Jean-Claude Selini, Arnaud Vincent en Mike di Meglio gingen hem voor.
Lucio Cecchinello kwam in 2000 met zijn Givi Honda als vierde over de finish maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt wegens het gebruik van illegale brandstof. Alle achter hem gefinshte rijders schoven een plek op in de einduitslag.
Álex Márquez (Estrella Galicia 0,0/ Honda) behaalde hier in 2014 de 4e Grand Prix zege uit zijn carrière. Het was de eerste keer dat hij twee achtereenvolgende zeges boekte op het zelfde circuit.
Met een tweede plaats in de MotoGP race van 2017 werd Marc Márquez de jongste coureur met 100 GP podiums op een leeftijd van 24 jaar en 240 dagen oud. Hij nam hiermee het oude record over van Valentino Rossi die daar een jaar langer over deed.
Topic: Motul Grand Prix of Japan (2087 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Sinds drie jaar weer een thuis GP voor de Japanners Tatsuki Suzuki draagt dit weekend een speciale helm.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Bij Rivacdold Snipers vervangt de Japanner Kanta Hamada de gebleseerde Alberto Surra.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race. Klein groepje, maar wel spannend tot aan de finish. Er zaten even 5 man in de kopgroep, totdat Suzuki onderuit schoof. Met nog enkele ronden te gaan ging Masia eraf met een vieze highsider.

De laatste ronden had Guevara net genoeg over om Foggia geen kans te geven. Constant een gaatje van 0,3/ 0,4 waardoor er geen aanval kwam.

Sasaki eindigt op P3
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Guevara is veel sterker uit de zomerstop gekomen dan Garcia. Gisteren deed hij ook weer goede zaken in de titelstrijd.

Laatste 5 races:

1. Guevara = 75 pnts

2. Garcia = 27 pnts

3. Foggia = 76 pnts


Guevara heeft een voorsprong van 45 punten op Garcia. Foggia deed het goed de laatste races, maar moest van te ver komen. Met een achterstand van 63 punten wordt dat een heel lastig verhaal.....

Snelle navigatie: