Portimão, Bautista's concurrenten moeten wat doen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
9

Portimão

9 oktober 2022
Portugal Autódromo Internacional do Algarve, Portimão

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Toprak Razgatlioğlu
3Alex Lowes
4Álvaro Bautista
5Andrea Locatelli
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Álvaro Bautista
3Jonathan Rea
4Axel Bassani
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 2

1Álvaro Bautista
2Toprak Razgatlioğlu
3Jonathan Rea
4Michael Rinaldi
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

TRIVIA

Door een tweede plaats in de zondagrace van 2017 behaalde Michael van der Mark zijn eerste podium voor Yamaha in deze klasse.
Troy Corser scoorde met P14 in race 1 van 2011 zijn laatste WK punten op de fabrieks BMW. De tweevoudig oud kampioen behaalde in totaal 4021,5 punten en is hiermee recordhouder. Na hem volgen Haga (3689), Fogarty (3020), Slight (2834,5) en Bayliss.
Met een derde plaats in de Sprintrace behaalde Loris Baz hier in 2020 het eerste podium voor het Ten Kate Yamaha team.
Max Biaggi (Alitalia Aprilia RSV4) behaalde hier in 2010 de eerste dubbelzege in zijn WSBK carrière. Hij zou dat dit seizoen nog 3x weten te herhalen om later wereldkampioen te worden.
Met 3 zeges in 2020 kwam Jonathan Rea op een totaal van 20 podiumplaatsen op dit circuit. Er is geen enkele rijder die dit ooit gepresteerd heeft, Troy Corser (16x op Misano) komt nog het dichtst in de buurt.
Jonathan Rea kende hier in 2020 een perfect weekend met Poleposition, de snelste ronde en drie zeges waaronder de 150e voor Kawasaki. De Noord-Ier nam tevens de WK leiding over van Scott Redding.
Troy Bayliss (Xerox Ducati 1098 F08) wint ook zijn allerlaatste race in 2008 (na eerder race 1 te hebben gewonnen). Teamgenoot Michel Fabrizio maakt er een dubbel feest van door de tweede plaats te veroveren.
Topic: Portimão, Bautista's concurrenten moeten wat doen (2218 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met 59 (Razgatlioğlu) en 67 (Rea) punten achter op Bautista moeten deze mannen voor hun laatste kans vechten, anders wordt de achterstand te groot.

Ze worden geholpen door de reglementen. Bautista reed de 4e tijd, maar door gele vlag in eerste bocht (crash Nozane) werd zijn (en enkele anderen, ik dacht Redding ook) tijd afgenomen. Eerst zelfs 12e, later werd dat in P9 gecorrigeerd.

Michael vd Mark teleurstellend 20e, het kan zijn dat zijn tijd ook afgenomen was voor zelfde reden als Bautista, dat even niet zo snel gezien.

Interessant veld met wild-cards (AMA kampioen Jake Gagne) en Marvin Fritz (YART) en ook Leon Haslam weer op de Pedercini fiets.

Rea op pole, voor Toprak (zonder kneesliders) en Lowes op rij 1, Locatelli, Baz en Lecuona op rij 2.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Er is toch wat gebeurd met Michael, vreemd dat hij zo slecht presteerd, zelfs met in gedachten dat hij wat gemist heeft voor de zomer, maar ondertussen alweer zijn 3de weekend en een test net na de zomerstop.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Al met al gaat het nog niet super met Michael na z’n terugkeer.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nee, valt me wat tegen. Kan natuurlijk best zijn dat zijn fysieke gesteldheid hem nog belemmert het maximale er uit te halen natuurlijk.

Zojuist mooie sprintrace gezien waar hij beste BMW was op P8

Het is bijna genant om de snelheid van Bautista / Ducati te zien zo gemakkelijk hij een achterstand goedmaakt door te slipstreamen..
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Michael was vorige week in het racecafe. Daar vertelde hij dat het niet zozeer een fysiek probleem is, maar een gebrek aan ritme.

Hij heeft bijna het hele jaar gemist, inclusief het voorseizoen door die mountainbike crash.

Op zijn favoriete circuit zullen deze uitslagen hem vast ook tegenvallen. De sprintrace was prima, maar dat kwam ook omdat hij wel de goede band had gekozen.

Dit jaar is denk ik al wel afgeschreven, maar voor volgend jaar moeten er wel een paar fikse stappen gemaakt worden.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het gaat zeker nog niet super met Michael, maar de Superpole race vanochtend was toch een knap optreden van P20 naar P8! En de beste BMW.

Het gaat wel weer komen. Geen idee hoeveel zijn blessure hem belemmerd, maar 2x hetzelfde been gebroken....heeft tijd nodig. Denk ik zo.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knap hoe Razgatlioglu de sprintrace wist te winnen. Elke ronde blaast die Ducati van Bautista er op het rechte stuk voorbij en elke keer weet Toprak hem weer te pakken door knoepend hard te remmen in bocht 1

Rea 3x 3e. Moet toch frustrerend zijn als je elke keer in de eindfase het net niet bij kan houden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Met in Argentinië een baan die me de Ducati op het lijf geschreven lijkt was ook voor deze Topictitel gekozen. Daar is weinig van terecht gekomen met slechts drie punten ingelopen door Razgatlioğlu en Rea die weer meer punten verloor.

De titel kan Bautista alleen maar ontgaan als er nog hele rare dingen gebeuren lijkt me..
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
De strijd gaat echt om de ze drie heren. Zoals de engelse commentatoren ook al noemden staan ze al knap lang samen op het podium. Ze zijn ook een klasse apart. Race 1 was erg fraai en de sprintrace ook. Zeker knap gedaan van Michael. 2e race kwam het er niet helemaal uit.

inderdaad bijzonder om te zien hoe laat en hard Toprak kan blijven remmen. Dat voobij kegelen lijkt voornamelijk een voordeel van Bautista overigens. ik zie dat Rinaldi niet doen. Is volgens mij ook speciaal voordeel voor Bautista omdat dat zo'n lichte kabouter is.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: