Indonesië, pakt Aegerter zijn tweede titel? favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
11

Mandalika

13 november 2022
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

RACE 1

1Niki Tuuli
2Federico Caricasulo
3Can Öncü
4Dominique Aegerter
5Yari Montella
Volledige uitslag »

RACE 2

1Dominique Aegerter
2Stefano Manzi
3Can Öncü
4Raffaele De Rosa
5Federico Caricasulo
Volledige uitslag »

TRIVIA

Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) beëindigde hier 2021 met een tweede en derde plaats waarmee hij 16 maal in een seizoen op het podium stond, een nieuw record.
Carl Fogarty en John Kocinski waren tussen 1994 en 1997 het meest succesvol in Indonesië met ieder drie zeges toen er op het circuit van Sentul werd gereden.
Raffaele De Rosa (Orelac Kawasaki) behaalde hier in 2021 tijdens zijn 89e start eindelijk zijn eerste overwinning door race 1 op zijn naam te schrijven.
Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), die al kampioen was, beëindigde hier het 2021 seizoen op 417 punten, het hoogste aantal tot nu toe in World Supersport.
Topic: Indonesië, pakt Aegerter zijn tweede titel? (3042 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het zelfvertrouwen lijkt groot gezien het ten Kate Racing persbericht en ze hebben er alle recht toe getuige een sterk en dominant seizoen waar de Zwitser op de momenten dat het er op aan komt laat zien de baas van het spul te zijn.

Benieuwd of er nog een Ducati overwinning gaat komen, ze zijn er soms heel dichtbij, maar het lukt (nog) net even niet.
Citaat:
there will be a new face on the Kallio Racing bike after the team announced they and German rider Patrick Hobelsberger had parted ways for the final two rounds of 2022.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Persbericht klopt niet helemaal. Aegerter hoeft geen 5 punten uit te lopen op Baldassarri, maar slechts 3. Beetje muggenziften, maar het klopt wel.

Het is een formaliteit. Een theoretische kans voor Balda, maar het is eigenlijk al wel gelopen. Al kun je nooit nooit zeggen in de motorsport.

Maar Aegerter verdient de titel wat een geweldig seizoen tot nu toe met 15 overwinningen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Mooi hoor twee op rij voor Aegerter/Ten Kate. Het was al vrij snel beslist nadat Balda een fikse highsider had en hij alleen maar er op moest blijven zitten en minimaal 13e te worden en dat lukte natuurlijk.

Fijne overwinning voor Tuuli en een eerste voor MV sinds PJ Jacobsen een jaar of 5 geleden denk ik. Van Straalen er al weer af in de eerste ronde nadat hij vanmorgen ook al gecrasht was begreep ik. Dat gebeurt hem toch te vaak hoor.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 12-11-22 om 11:19:23
..
Fijne overwinning voor Tuuli en een eerste voor MV sinds PJ Jacobsen een jaar of 5 geleden denk ik....

Correctie, hier zat ik helemaal mis

Jacobsen stond in 2017 3x op het podium, maar haalde nooit een overwinning, 10 zseges in totaal voor MV:

8x Jules Cluzel tussen 2014 en 2016
1x Roberto Rolfo (Phillip Island 2017)
1x Niki Tuuli (2022)

« Gewijzigd: 13-11-2022 om 17:44:19 door RG500IU »

fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Mooi om te zien dat men in Ten Kate weer de titel heeft binnengesleept. Geeft echt wel aan wat voor kwaliteit men daar levert.

Ook mooi om te zien dat zowel Triumph als Ducati als MV goed meedoen. Ik had het niet verwacht aan het begin van het seizoen. Of juist eigenlijk een overmacht voor de veel zwaardere Ducati en MV.

Schijnbaar hebben ze de regels zo goed weten te krijgen dat het dus wel competatief is.

Ik had het er via whats app al eens met RG over: Die Triumph is wel een verhaal apart. De machine die er staat in de supersport is niet verkrijgbaar als straatmodel in die configuratie. De machine is gebaseerd op de nakedbike street triple. Maar deze heeft geen kuip geen clip ons en ook geen enkel zit/racezit. Volgens de regels mag je de naked schijnbaar gewoon zover ombouwen dat het een racer word. Aan de andere kant dacht ik: Bijzonder om te zien dat chassis van een naked bike in de basis zo goed is dat hij meekan in de top van de supersport. Aan de andere kant is de Streettriple volgens mij weer gebaseerd op de supersport Daytona de ze lang gevoerd hebben.

Ik vind het niet onterecht of niet kunnen maar het viel me gewoon op dat de Triumph straatmotor in principe totaal niet op de racer lijkt.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 13-11-22 om 17:53:26
..
Ook mooi om te zien dat zowel Triumph als Ducati als MV goed meedoen. ..

Vind ik ook wel. De WSS klasse is langzam aan door de reglementen aan het veranderen naar een klasse die niet langer een Yamaha R6 cup zal zijn. Het wachten is bijna op de eerste Ducati overwinning sinds 2005 en heb echt het idee dat we volgend jaar nog meer merken variatie krijgen, leuke klasse

« Gewijzigd: 14-11-2022 om 12:20:24 door RG500IU »

Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie overwinning voor Tuuli en MV in de eerste race!

Aegerter pakte, zoals verwacht, z'n 2e titel in de Supersport. Een waanzinnig jaar voor hem en Ten Kate met al 16 overwinningen!

Baldassari liet het de laatste paar weekenden wat liggen, maar tegen Aegerter was niemand opgewassen.

Ben benieuwd hoe beiden het volgend jaar in de WSBK gaan doen.

Geen punten voor Van Straalen. Teleurstellend weekend. Hopelijk weet hij het seizoen goed af te sluiten in Philip Island.
     Reageer met citaat 
Van alle 6 de WK-klasses is de WSS eigenlijk de meest diverse, met 2-, 3- en 4-cilinders, die ook nog eens allemaal goed meedoen.

Snelle navigatie: