USA / Moto America favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Topic: USA / Moto America (58950 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
De hele race is ook te zien op YouTube.

https://youtu.be/xI849gVQanw

In de 16e minuut begint de race.

En een samenvatting:

https://youtu.be/ce_QVyi-jIg
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Hebben, behalve Optimate en ondergetekende, nog mensen dit gekeken?
Benieuwd wat jullie er van vonden
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ja, ik heb het gekeken. Niet alles......de eerste 20 ronden en de laatste 20 ronden zo'n beetje.

Maar leuk om te zien. Josh Herrin kwam in aanraking met Richie Escalante, die vervolgens (strijdend om de winst) onderuit ging. Een race ongeval naar mijn idee.

Met 5 ronden te gaan een rode vlag. Herrin kreeg een penalty en moest vanaf P7 herstarten over een sprintrace van 10 ronden.

Die 10 ronden was een waar spectakel! Super om te zien en uiteindelijk weet Herrin nipt de overwinning te pakken
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Afgelopen weekend was de eerste ronde van het AMA op Road Atlanta.

De terugkeer van Beaubier, uitkomend op een BMW. En ook van Toni Elias op de M4 Ecstar Suzuki.

Beaubier won race 1 in een spannend duel met regerend kampioen Jake Gagne. Een 3e plaats was er voor Josh Herrin (AMA Supersport kampioen 2022) op de Warhose Ducati.

Race 2 was een klassieker met Beaubier, Gagne, Herrin en Scholtz die allen tot aan de finish om de overwinning vochten. Contact in de laatste ronde tussen Herrin en Beaubier gaf Gagne de ruimte om race 2 te winnen voor Beaubier en Scholtz.

Met een aantal grote namen kan dit wel eens een mooi AMA seizoen worden.

Cam Petersen werd 4e in race 1 en kreeg in race 2 te maken met een brandende Yamaha.....

Elias werd bij z'n come-back 7e en 8e. Wel op een behoorlijke afstand. Ik vind het geweldig dat mijn ''oude'' held Elias weer meedoet en ik hem weer zie rijden. Maar of hij nog competitief genoeg zal zijn?

En met Richie Escalante en Corey Alexander heb je toch een mooie top 8 dit jaar.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 25-04-23 om 11:10:46
..
Race 2 was een klassieker met Beaubier, Gagne, Herrin en Scholtz die allen tot aan de finish om de overwinning vochten. Contact in de laatste ronde tussen Herrin en Beaubier gaf Gagne de ruimte om race 2 te winnen ...

Net gekeken... Gaaf! Gagne leek kansloos in die laatste ronde
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Via een bericht op Twitter begreep ik dat Toni Elias er per direct mee gaat stoppen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Jammer, want ik vond het geweldig om Elias weer te zien rijden, maar zag ook wel dat hij er mijlenver vanaf zat. En vroeg me af hoe lang hij dit leuk zou vinden.

Afgelopen weekend was er schijnbaar ook AMA (even gemist met alle sport) en ik zie dat hij 2x een top 6 wist te pakken, wat een stap vooruit is tov de vorige races. Dus in dat opzicht wel verrassend.

Wat me nog het meest verrast is de reactie van z'n teambaas. Die wist dus nergens van (schijnbaar). Dat gebeurd wel eens vaker. Ik vind dat maar vreemd.

Als je vertrekt, ander werk hebt gevonden, andere doelen.....dan is je leidinggevende toch de eerste die dat te horen krijgt? Door hem heb je je baan en inkomen. Denk ik dan. Mischien ben ik te nobel ofzo, maar als je geen slaande ruzie met je baas hebt, lijkt me dat niet meer dan normaal/ fatsoenlijk.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het seizoen is inmiddels afgelopen en Jake Gagne (Yamaha) werd kampioen met ruime voorsprong op Josh Herrin (Ducati) en PJ Jacobsen (BMW).
Xavi Fores werd kampioen in de Supersport op een Panigale V2.

En in die klasse is nou net het belangrijkste nieuws voor 2024. Vader Bobby en zoon Graham Rahal (bekend uit de Indycar racerij), grote namen dus in de USA, worden teameigenaren van een nieuw team dat volgend jaar met 2 Panigales in de Supersportklasse aan de start komt.

Er is een grote sponsor aangetrokken en oud MotoGP winnaar en veelvuldig AMA kampioen Ben Spies gaat de kar trekken in een soort team manager rol.
Op social media verscheen een filmpje op YouTube met de aankondiging vd plannen.
Nog geen info over de rijders..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Loris Baz heeft bekend gemaakt dat hij weer terug komt naar de USA om in de SBK klasse weer voor het Warhorse /New York Ducati team, of hoe het dan precies ook maar heet, te gaan rijden. In 2021 heeft hij ook al bij deze club, waar Petrucci ook ooit voor reed, gereden.

In de 'King of the Baggers' - die klasse met die rijdende bankstellen op wielen - is ook belangstelling voor. Tijdje geleden maakte Ruben Xaus al bekend dat hij zijn racepak weer uit de motteballen haalt. Gisteren werd ook bekend dat de regerend Australisch Superbike kampioen Troy Herfoss ook op zo'n apparaat gaat rijden in Amerika.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
BSB toppers Peter Hickman en Richard Cooper rijden in maart van dit jaar de Daytona 200 voor Triumph met fabriekondersteuning bij het PHR Performance Team.
In 2022 was er winst voor Triumph met Brendon Paasch.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ook Xavi Forés rijdt de 200 op een Yamaha als invaller voor de geblesseerde Cameron Petersen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Oude foto uit classicracer.com met de Daytona 200 uit 1974, wat een publiek zeg!

We zien met #36 Jan Kostwinder (enige Nederlander die het podium van Man haalde in een GP race!) in beeld die net de bocht beetje gemist had. De achterste rijder is Hurley Wilvert die 3e zou eindigen en de rijders voor hem een ronde achterstand geeft.

Las trouwens dat het complete YART team met Canepa, Fritz & Hanika ook aan de 200 mijler van komende zaterdag gaat deelnemen!

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7


Snelle navigatie: