Grand Prix of the Americas 2023 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
3

Austin

16 april 2023
Verenigde Staten Circuit Of The Americas, Austin, Texas

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Ayumu Sasaki
3Ivan Ortola
4Diogo Moreira
5Daniel Holgado
Volledige uitslag »

RACE

1Ivan Ortola
2Jaume Masiá
3Xavier Artigas
4Diogo Moreira
5Daniel Holgado
Volledige uitslag »

TRIVIA

Jack Miller (Red Bull KTM Ajo)veroverde in 2014 Poleposition. Het was bijna 10 jaar geleden (Casey Stoner/ Assen 2004) dat een Australiër in de lichtste klasse als snelste getraind had.
Met zijn zege bij de tweede race van het seizoen in 2013 vestigde Marc Márquez niet alleen nieuwe records voor de MotoGP klasse. Márquez volgde ook landgenoot Dani Pedrosa op als jongste winnaar in de 3 belangrijkste klasses.
Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) won hier, na de openingsrace in Qatar, ook de volgende race van het 2014 seizoen. Miller werd hiermee de eerste Australiër in geschiedenis van de lichtste klasse (125cc/Moto3) met twee achtereenvolgende zeges.
Na winst in de Moto 3 (2013) en Moto 2 (2016) werd Alex Rins (Suzuki) hier in 2019, door winst in de MotoGP klasse, de eerste rijder die in alle klasses op deze baan wist te winnen.
De eerste Grand Prix (2013) op dit circuit kende 3 Spaanse winnaars: Álex Rins (Moto 3), Nicolás Terol (Moto 2) en Marc Márquez in de MotoGP. Mika Kallio was deze dag met een derde plaats in de Moto 2 de enige niet Spanjaard op het podium.
Door de zeges van Danny Kent (Moto 3) en Sam Lowes (Moto 2) in 2015 waren er voor het eerst sinds Zweden 1977 (Mick Grant: 250cc en Barry Sheene: 500cc) twee Britse overwinningen op dezelfde dag.
Arón Canet met een KTM van het Sterilgarda Max Racing Team zegvierde hier in 2019, de eerste overwinning voor het team van oud coureur Max Biaggi was hiermee een feit.
Danny Kent (Honda) won deze race in 2015 en werd de eerste Britse rijder die een GP op Amerikaanse bodem won sinds 1965, toen Mike Hailwood de 500cc race & Phil Read de 250cc race op Daytona wonnen.
Nadat de race in 2013 werd onderbroken vanwege een valpartij van Jasper Iwema, werd er een sprintrace verreden over 5 ronden. Álex Rins (Estrella Galicia 0,0 KTM) behaalde vanaf Polepostion zijn eerste Grand Prix zege.
Met een derde plaats in 2023 op de CFMoto van het Pruestel Team zorgde Xavier Artigas voor de eerste podiumplaats van de Chinese motorfabrikant die gebruik maakte van KTM blokken.
Spanje werd hier in 2013 na Groot Brittanië (Imatra/Finland 1967) het tweede land dat buiten eigen grondgebied 8 van de 9 podiumplaatsen in de belangrijkste klasses in de wacht sleepte.
Na Daytona (midden jaren '60), Laguna Seca en Indianapolis werd the Circuit Of The Americas in 2013 het vierde circuit in de USA waar een Grand Prix werd georganiseerd.
Met een tweede plaats in de Moto3 race in 2014 zorgde KTM rijder Romano Fenati voor het eerste podiumsucces van het SKY Racing Team VR46 van teameigenaar Valentino Rossi.
Topic: Grand Prix of the Americas 2023 (1782 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
David Almansa heeft zich goed laten zien in Argentinië en neemt opnieuw plaats in het zitje van de CF Moto van Joel Kelso die in Jerez weer terug hoopt te zijn.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En Migno ook weer op de CIP voor Fellon..

FP1 met Moreira als snelste voor Masiá, Sasaki, Holgado & Öncü. Veijer 20e op ca 2,3 sec.
     Reageer met citaat 
Collin Veijer zat er goed bij maar crashte in Q1, daarna gingen er 4 rijders voorbij. Startplek 21. Toch niet slecht, lang lastig circuit waar hij voor het eerst komt.

Foto van https://nl.motorsport.com/moto3/news/collin-veijer-mist-vertrouwen-gooi-wk-punten-argentinie/10452615/

« Gewijzigd: 15-04-2023 om 21:03:49 door gertram »

Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Veel valpartijen; allemaal highsiders ook.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dit is op zijn minst, in mijn ogen, beetje bijzonder:

Masia zien we hier achter de stand Muñoz passeren om in deze ronde de Poletijd te halen.
De gele vlaggen werden op TV bij ca. 11:24 getoond, dus hij moet ze zeker hebben gezien toen hij bij deze bocht aankwam.

Sasaki is bv twee keer door crashes een snelle ronde kwijt geraakt..
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ook Collin heeft vandaag weer netjes zijn punten gepakt ?
Mooie opbouw tot nu toe, niet gek laten maken, en vooral rondjes rijden en leren. Komt vast goed.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
@Ite Dat zeg ik al tijden, die gele vlaggen kunnen ze wel afschaffen in de motorsport, want ze doen er geen flikker mee.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Veijer zijn eerste punten! heel netjes gereden. Bo kan hier wel een voorbeeld aan nemen. Gewoon strak starten en dan gedurende de races nog wat extra posities pakken. Benieuwd wat de verdere ontwikkeling van deze jongen is.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Was al de tweede keer in de punten…
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De overwinning van Ortola: mooi zeg, bijna een sprookje na die enorme zwieper in de eerste ronde. Zwaar verdiend, hij reed ook nog eens de snelste ronde om naar voren te kopen.
Nieuwe winnaars:altijd mooi om te zien en ook leuk dat het eens een vd niet vooraanstaande teams is
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 17-04-23 om 23:10:30
Was al de tweede keer in de punten…


oeps ja das waar ook.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Het is inderdaad altijd leuk om een nieuwe winnaar te zien. En de manier waarop Ortola hem won na die zwieper in het begin. Klasse gedaan

Moreira verliest in de laatste bocht nog even 2 posities en valt daardoor buiten het podium. Ondanks dat zitten hij en Holgado er telkens goed bij.

Artigas reed ook een knappe race met een mooie P3 als resultaat.

Sasaki daarentegen......slechte start van het seizoen met al 2 crashes uit 3 races. Zal het titelstress zijn of gewoon shit happens? Het seizoen is nog lang natuurlijk.

En wederom punten voor Veijer! lekker hoor!

Snelle navigatie: