CEV 2007 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5

Topic: CEV 2007 (19002 keer gelezen)
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
Citaat:
Roy Pouw komt nu slechts 58/1000ste tekort in Jerez.

Zoals eerder geschreven is het seizoen voor het Cool Rentals Racing Team Holland pas ten einde na de laatste wedstrijd in het land van de man met lange witte baard. Na Albacete, waar Roy zich net niet wist te kwalificeren (25/1000e te kort), stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Valencia stond 18 november op de kalender en direct het weekend aansluitend Jerez. Een weekje “vakantie” voor Roy.

Het meedoen aan het prestigieuze Spaanse Kampioenschap (CEV) is voor elke jonge coureur een speciale ervaring. Je kunt je meten met de snelste coureurs uit Europa en daarbuiten, in een kampioenschap welke door de Dorna is geadopteerd. Een uitgelezen mogelijkheid om je in de zo belangrijke kijker te kunnen rijden.

Dat het een populair gebeuren is bleek wel uit het aantal inschrijvingen in Valencia. Maar liefst 94 coureurs hadden zich aangemeld om te trachten zich te kwalificeren voor de race, waaraan slechts 36 coureurs mogen deelnemen. Het is dan ook zaak gewoon jezelf te blijven en niet op te zien tegen de grote mannen.

Roy zelf voelde zich top en wist maar liefst 2,5 seconde van zijn persoonlijk snelste ronde op het circuit Riacrdo Tormo van Valencia af te rijden. Geen uitschieter in één snelle ronde, nee, lekker constant, zoals we dat eigenlijk van hem gewend zijn. Een uiteindelijk snelste ronde werd gereden in een tijd van 1.45.161. Met deze tijd wist Roy zich uiteindelijk niet te kwalificeren en dat is voor een sportman altijd even flink balen. In dit geval met nadruk op even, want over de voortgang die er is geboekt was het team meer dan te spreken. Hij heeft zich echt geweldig staande gehouden in dit zeer grote veld van snelle en ervaren coureurs. Top.

De spullen gepakt en direct doorgereden naar Circuito de Jerez voor de afsluitende race van het seizoen 2007. De laatste kans om dit jaar nog een Spaanse wedstrijd te kunnen rijden. Net als in de Valencia ook hier weer een groot aantal inschrijvingen. Niet zo onwijs veel als in Valencia, maar 79 inschrijvingen is nog altijd een aantal waar we in Nederland meerder wedstrijden over doen om in totaliteit aan de start te krijgen.

Er moest dus gas gegeven worden, iets wat Roy niet vreemd voorkomt. De Aprilia racer stond er top bij en het moest dus simpelweg gewoon even gebeuren, zou je denken. Startend vanuit pitbox 13 werd er begonnen aan de trainingen. Het weer zat niet echt mee, maar daar heeft iedereen evenveel last van. Of toch niet.

Tijdens de afsluitende training was de baan niet zo nat als daarvoor, dus moest het direct gaan gebeuren, voordat de regen zich wellicht opnieuw zou aandienen. Laten er nou pal voor Roy zijn neus enkele collega-rijders de kuip te dicht op het asfalt leggen. Gevolg, Roy de grindbak door en werd ook nog staande gehouden door de officials. Na een kleine 500 meter duwen langs de baan zet Roy, eigenwijs zoals hij is, de Aprilia weer op de grid. Ondertussen was het gaan regenen en was het voordeel in de tijd dat Roy aan het wandelen was als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon verdwenen.

Ongelooflijk wat Roy daarna toch nog liet zien. Op een natte baan zette Roy tijden op de klok die van verbazingwekkende klasse waren. Alles leek te kloppen, Roy goed in zijn vel, de Aprilia liep als een kogel, dus........

Nee, dus net niet. Met slechts een verschil van 58/1000e van een seconde wederom niet geklasseerd. Als Roy gewoon zijn eerste ronden had kunnen rijden had hij zich met twee vingers in de neus weten te plaatsen. Maar ja, als bestaat niet in de sport. De realiteit wel. Veel kilometers gereden, heel veel ervaring opgedaan en verrassend goed gereden. Maar toch, pitbox 13, zou het dat dan geweest zijn.

Nee, het is in een dergelijk zware competitie mooi om te zien dat Roy een ontwikkeling doormaakt die voor de toekomst de zon nog zal laten schijnen. Mannen die hij in afgelopen het jaar nog vaak voor zich moest dulden stonden nu achter hem en dat geeft de burger weer moed. Dat is iets wat Team Holland nog nooit heeft verloren.

Al met al was het een enerverend seizoen met in de rugzak weer een schat aan extra ervaring. Hopelijk vertaalt zich dit het volgende seizoen in mooie resultaten. Wij zijn erbij. U ook?

Redactie Cool Rentals Racing Team Holland.


Bovenstaand verslag stond op site van TEAM Holland.

Goed op te lezen dat Roy Pouw toch flink wat progressie heeft geboekt !!

Pagina's: 1 2 3 4 5


Snelle navigatie: