Racen Tegen Kanker favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Topic: Racen Tegen Kanker (165007 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Veel publiek en spannende races waren de sleutelwoorden voor races in Dutch Supersport en Superbikes tijdens de 10e editie van de Rizla Racing Day op het TT-circuit van Assen. Ook voor Racing against Cancer zijn de races uitstekend verlopen met een prachtige 2e plaats voor Ronald ter Braake in de Supersport en toch nog een punt voor William Hommersom die als 15e over de streep kwam. In de Superbikes werd de race door een rode vlag in 2 delen verreden en Sepp finishte deze wedstrijd keurig op de 7e plaats en Bas kwam net te kort voor een verdiend punt en wist als 16e de streep te passeren.

Tijdens de Rizla Racing Day is er altijd heel veel publiek in Assen en zijn de motorraces helemaal aan het begin van de dag gepland. Eerst werd de race verreden in de Supersport en gelijk daarna was het de beurt aan de Superbikes.

Supersport

De start van Ronald was prima en hij dook na Roy ten Napel de eerste bocht in. William moest natuurlijk komen vanaf een moeilijke 30e startplaats en dan is het altijd worstelen de eerste paar bochten. Bij de eerste doorkomst hadden Ronald en Roy al meer dan een seconde voorsprong op de achterliggende groep en William kwam door als 24e. De race was iedere ronde spannend vooraan en Ronald en Roy maakte er een prachtige race van en wisselde telkens van positie. Met nog 2 ronden te gaan probeerde Ronald een gaatje te slaan, maar door een foutje in de Bult lag hij nu meer dan een seconde achter Roy. Het gaatje reed hij nog wel dicht maar Ronald kwam één tiende seconde te kort op Roy ten Napel en behaalde een prima 2e plaats. William wist zicht redelijk door het veld heen te worstelen en kwam nog binnen op een 15e plaats waardoor hij toch een punt mee naar huis neemt en dat is vanaf een dertigste startplaats zeker positief te noemen.

Superbikes

Sepp was goed weg en ging als 6e de eerste bocht. Bas had het in het middenveld aardig lastig bij de start maar wist toch zijn 14e plaats bij de eerste bocht vast te houden. Bij de eerste doorkomst waren zowel Bas als Sepp en plaatsje kwijt geraakt en kwamen als 7e en 15e door. Sepp bleef pushen en behield de aansluiting tot de voorliggende groep, terwijl Bas inmiddels was teruggezakt tot een 17e plaats. In ronde 8 was het een rode vlag omdat er een motor op de baan lag en er volgde een herstart over 5 ronden. Weer hadden Bas en Sepp een goede start en kwamen goed weg. De eerste doorkomst lag Bas op een 16e plaats en Sepp kwam als 6e over de streep. Helaas moest Sepp weer een plaatsje prijs geven en kwam als 7e over de streep. Bas kwam nog heel dicht bij een puntje, maar kwam net iets te kort op de finish en eindigde op een 16e plaats.

Rekening houdend met het feit dat er 4 vaste IDM rijders meededen hebben we het uitstekend gedaan in de Superbikes en nu gaan we ons opmaken voor de 5e editie van de circuitdag voor zieke gezinnen die aankomende 13 augustus plaats vindt op het TT-circuit van Assen.
     Reageer met citaat 
programma RTK Circuitdag 13 augustus zie
www-racentegenkanker.nl

Aanwezige motorcoureurs:

Ronald ter Braake, William Hommersom, Ghisbert van Ginhoven, Sepp Vermonden, Bas Winkel, Rob Hakvoort, Barry Veneman, Arie Vos, Garet Jones, Danny de Boer, Hugo van den Berg, Johan Veijer, Stuart Voskamp, Rintje Ritsema en Peter Schalken of Nigel Walraven.

Ook rijden Arno Veijer, Bas Dekkers, Adam Barelds en Rene Lam.

« Gewijzigd: 11-08-2009 om 12:13:44 door Marinho »

     Reageer met citaat 
Maak er een mooie dag van, hopenlijk een geheel droge dag, zodat veel kids me kunnen op de motoren!
     Reageer met citaat 
Mocht het weer niet mee werken dan zijn we daarop ingespeeld. er staan ook 2x 30 auto´s klaar, te veel om de merken op te noemen kijk maar op de site.
     Reageer met citaat 
Het weer was goed, het was heel druk, en er waren heel veel lachende gezichten, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde circuitdag. Deze 5e editie was een enorm succes en we zijn zeer trots dat we bij deze speciale editie koninklijk bezoek hebben gehad van 2 prinsen. Prins Pieter Christiaan en Prins Bernard Jr. hebben actief bijgedragen aan deze succesvolle dag. Verder was er een spetterend optreden van Erik Hulzebosch en werd er heel veel gereden met motoren, auto’s, legervoertuigen, dakarvoertuigen, quads, karts en nog veel meer. En als toetje hebben er maar liefst 10 gezinnen mogen genieten van een exclusieve helicoptervlucht.

Op woensdagmiddag is Stichting Racen tegen Kanker begonnen met het opbouwen van het paddock-terrein op het TT-circuit van Assen. Groter dan ooit werd er uitgepakt en met hard werken was alles voor het donker keurig opgebouwd.

Donderdagmorgen werd het al snel druk op het terrein en stroomde iedereen in grote getalen binnen. Om 10 uur was de spectaculaire opening en konden de gezinnen genieten van spektakel op de baan verricht door 3 Honda NSF rijders, 9 prachtige trikes met daarop onze ambassadeur ‘Sita’ en daarna lieten de beide Prinsen even een show zien in de auto en als laatste was het de beurt aan 6 rijders van het Racing against Cancer raceteam om te laten zien wat ze allemaal kunnen.

De dag was nu officieel geopend en de gezinnen konden overal terecht om zich te vermaken. Achterop de motor bijvoorbeeld bij Rintje Ritsma, of bij topcoureurs als Barry Veneman en Arie Vos. Of mee in één van de prachtige aanwezige auto, waarbij het zo maar kon zijn om naast een Prins te zitten of naast topcoureurs als Jan Lammers of Nick Catsburg. Net na de pauze was er een spetterend optreden van het motor stuntteam Eastside-Extremes, waar met open mond naar werd gekeken.

Ook op het speciale ‘Dakarterrein’ van Defensie was volop spektakel. Mee in een Dakarjeep of in een enorme Dakartruck of mee in een indrukwekkend legervoertuig, alles was aanwezig om de gezinnen te laten genieten. Voor een aantal gezinnen was er een enorme verrassing toen ze mee mochten in een Helikopter van HeliFlights voor een prachtige vlucht boven het TT-circuit.

Ook op het paddockterrein was heel erg veel te doen. Zo konden de gezinnen mee in een duo-kart of achterop bij een prachtige quad. Verder was de brandweer weer aanwezig met een hoogwerker en spuitmogelijkheden en konden de gezinnen zich uitleven bij de politie. Ook Clown Kwibus was weer aanwezig en was er genoeg eten en drinken voor iedereen verzorgd door Elstar Catering te Barneveld.

Om kwart over 5 was het slotwoord en was het einde van een onvergetelijke dag

Mooiste uitspraak van de dag: kindje stapt van de motor af bij Barry Veneman waarop Barry vraagt: En was je bang? Waarop het kindje zei: Nee op de motor niet maar in het ziekenhuis wel. En wat kan je dan nog zeggen?

Het was echt een fantastische dag waarbij we alle sponsoren en vrijwilligers willen bedanken voor hun steun en hulp en speciaal natuurlijk Prins Bernard Jr en Prins Pieter Christiaan en verder natuurlijk Erik Hulzebosch, Sita Vermeulen, Jan Lammers, Rintje Ritsma, Alex v/d Broek, Barry Veneman, Arie Vos en Nick Catsburg. We hopen enorm dat dit volgend jaar weer een vervolg krijgt. Vanaf Januari is keihard gewerkt om deze speciale Lustrum editie voor elkaar te krijgen en mijn inziens zullen we weer snel beginnen met de voorbereiding voor editie nr 6.
     Reageer met citaat 
Afgelopen weekend werd de 7e ronde verreden in het Duitse kampioenschap op het TT-circuit van Assen. Naast vaste deelnemers van Racing against Canccer ‘Ghisbert van Ginhoven en Ronald ter Braake’ reden ook William Hommersom en Bas Winkel mee in deze wedstrijd. Voor Racing against Cancer is de wedstrijd enigszins teleurstellend verlopen met in de Supersport voor Ronald een 12e en 14e plaats en voor William een 16e en 22e plaats. In de Superbikes kwam in race 1 Ghisbert ten val door een oliespoor en Bas eindigde op een 26e plaats en de 2e race kwam Ghisbert als 12e over de streep en Bas moest opgeven door een technisch defect.



Op de vrijdag en zaterdag werden de trainingen verreden en voor de rijders van RAC verliep alles niet helemaal zoals gepland. In de Supersport kwam Ronald tot een 14e plaats en William tot een 22e startplaats. Deze tijden waren op de vrijdag gereden omdat op de zaterdag de Supersport te maken had met een opdrogende baan na een forse bui rond de middag. Ook tijdens de trainingen in de Superbike ging het niet allemaal zo goed. Ghisbert werd de 1e training na 3 rondjes van de motor af gereden en in de 2e training kwam hij 10 minuten voor tijd stil te staan met een elektronische storing, toch kwam hij tot een 12e startplek. Bas had het moeilijk tijdens de trainingen en kwam niet in zijn ritme, hij mocht de wedstrijden starten vanaf een 37e plek

Supersport race 1

De eerste Supersportrace wordt zoals gebruikelijk op de zaterdag verreden en maar liefst 2 starts werden binnen 1 ronde met rood afgevlagd door verschillende valpartijen op de baan. De 3e start waren de heren eindelijk goed weg, Ronald was redelijk weg en William had een bliksemstart en had al verschillende plaatsen goedgemaakt bij de 1e doorkomst. Ronald was de hele wedstrijd aan het vechten met Stuart Voskamp en Kevin van Leuven en dat duurde tot aan de laatste bocht. Ronald lag op plaats 14, terwijl Stuart en Kevin het elkaar lastig maakte in de GT-bocht, waarvan Ronald dankbaar gebruik maakte en beide heren voorbij stak en als 12e over de streep kwam. William lag tot aan de laatste ronde op een nette 15e plaats, maar liet in deze ronde een gaatje vallen en zo kwam hij als 16e over de streep.

Supersport race 2

Race 2 was op de zondag en de start van Ronald was goed en William was matig weg. Ronald zakte de 1e ronde verschillende plaatsen terug en ook William werd ingehaald door verschillende coureurs. De rondetijden van beide heren waren niet goed en ze waren vooral in gevecht met zichzelf. Ronald kwam nog in de laatste 2 ronden een paar plaatsen naar voren en finishte op een 14e plaats. William reed een kleurloze wedstrijd en kwam als 22e over de finish.

Superbike race 1

De start van de 1e superbikerace was op de zondagmiddag en Ghisbert en Bas waren beide goed van de plek af. De 1e doorkomst lag Ghisbert op een 13e plaats en Bas kwam door op plaats 32. Voor Ghisbert was de race na 4 ronden voorbij toen hij onderuit ging op een oliespoor, samen met nog 5 andere collega coureurs. Ghisbert was ok, maar de wedstrijd was voorbij en hij had goed aansluiting met de kop. Bas reed wel steeds verder naar voren, maar had het moeilijk op het hoge niveau. Hij finishte ‘niet onverdienstelijk’ op een 26e plaats.

Superbike race 2

Superbike race 2 was aan het einde van de middag en Ghisbert en Bas hadden beide weer een goede start. Bas moest door een technisch mankement helaas vroegtijdig de pitsstraat inrijden en Ghisbert was druk in gevecht met de beide BMW-rijders. Dit duurde tot de laatste ronde en Ghisbert kwam tussen de BMW-rijders als 12e over de finish en had weer wat welverdiende punten.
     Reageer met citaat 
Bij de ROC races staat het Racing Against Cancer team in volle bezetting aan de start.

Supersport - Ronald ter Braake en William Hommersom

Superbike - Ghisbert van Ginhoven, Sepp Vermonden, Bas Winkel en Rob Hakvoort.

Het team zal staan in pitbox 9 & 10.
     Reageer met citaat 
Marinho schreef 17-09-09 om 13:43:58
Bij de ROC races staat het Racing Against Cancer team in volle bezetting aan de start.

Supersport - Ronald ter Braake en William Hommersom

Superbike - Ghisbert van Ginhoven, Sepp Vermonden, Bas Winkel en Rob Hakvoort.

Het team zal staan in pitbox 9 & 10.


Ik ben er ook! onze RAC fireblade staat er ook! en komt ook in actie hahaha
keeping it fresh...
     Reageer met citaat 
Dan mogen we hem wel niet vergeten in te laden
     Reageer met citaat 
Marinho schreef 18-09-09 om 09:53:50
Dan mogen we hem wel niet vergeten in te laden


nee dat mag dan zeker niet
keeping it fresh...
martindomburg
NK Senior plus #95 KNMV Motorsporttrainer

     Reageer met citaat 
Marinho schreef 17-09-09 om 13:43:58
Bij de ROC races staat het Racing Against Cancer team in volle bezetting aan de start.

Supersport - Ronald ter Braake en William Hommersom

Superbike - Ghisbert van Ginhoven, Sepp Vermonden, Bas Winkel en Rob Hakvoort.

Het team zal staan in pitbox 9 & 10.


Als je maar wel rustig bent, anders kan ik niet slapen in box 8

haha gezellig weer
On the track > CBR1000RR
Having FUN > DM Midimoto GP Factory R
www.domburg-racing.nl

On the road > SV650R
www.martinenellen.nl
     Reageer met citaat 
De Racing against Cancer coureur Ronald ter Braake heeft op een prachtige manier de race in de Supersport gewonnen op het TT-circuit van Assen. Wiliam Hommersom behaalde in deze klasse ook een mooie en zwaarbevochten 11e plaats. In de Superbikes moest Ghisbert van Ginhoven opgeven door een defecte zekering. Sepp kwam als 6e over de streep en Bas reed ook een keurige wedstrijd en kwam als 10e over de finish. Meest opvallend was misschien wel de 16e plaats van Rob Hakvoort. Na een lange periode van herstel reed Rob een prima wedstrijd en behaalde bijna een punt.

Supersport
De start van Ronald was goed en hij ging als 2e de eerste bocht door. William had weer een ouderwets goede start en ging als 12e door de eerste bocht. Vooraan reden Marcel van Nieuwenhuizen, Roy ten Napel en Ronald weg bij de rest en continu werd er van plek gewisseld. Het was een gevecht op het scherpst van de snede en met nog 4 ronden te gaan lag Marcel op kop met vlak daarachter Ronald, terwijl Roy deze twee niet meer kon volgen. De laatste Ronde was het nog steeds Marcel aan de leiding en zeer kort daarachter Ronald, die zijn kans aan het afwachten was. Ronald kwam de ramshoek uit en remde op een prachtige manier Marcel uit om zo naar zijn 2e overwinning van dit seizoen te rijden. William was ook in een zwaar gevecht om de 10e plaats en ook daar werd scherp gestreden om de felbegeerde punten. Wiliam moest zijn meerder erkennen in Twan van Poppel en kwam als 11e over de streep.

Superbikes
De start van de 4 coureurs van Racing against Cancer in deze klasse was goed te noemen. Ghisbert kon goed meekomen vooraan en na het pakken van de 3e plaats moest hij opgeven door het kapot gaan van een zekering. Sepp maakte in het begin een foutje en miste daardoor de aansluiting naar de kopgroep. Hij reed een zeer eenzame race en kwam als 6e over de streep. Bas was in fel gevecht om de 8e plek en in de laatste doorkomst in de GT-bocht , moest hij van het gas door een fout van een collega coureur en zo kwamen nog 2 coureurs voorbij. Toch finishte Bas op een nette 10e plaats. Rob Hakvoort was begrijpelijk voorzichtig na de start, maar iedere ronde kwam hij weer beter in zijn ritme en wist telkens weer een paar plekken naar voren te rijden. Hij finishte op een uitstekende 16e plaats.

Wij willen uiteraard Roy ten Napel feliciteren met het behalen van de titel in de Supersport, en ook Gareth Jones met het kampioenschap in de Superbikes.

De laatste race vindt plaats op 4 oktober in Assen en we gaan dan zeker weer voor het podium.
     Reageer met citaat 
Marinho schreef 21-09-09 om 12:18:10
De Racing against Cancer coureur Ronald ter Braake heeft op een prachtige manier de race in de Supersport gewonnen op het TT-circuit van Assen. Wiliam Hommersom behaalde in deze klasse ook een mooie en zwaarbevochten 11e plaats. In de Superbikes moest Ghisbert van Ginhoven opgeven door een defecte zekering. Sepp kwam als 6e over de streep en Bas reed ook een keurige wedstrijd en kwam als 10e over de finish. Meest opvallend was misschien wel de 16e plaats van Rob Hakvoort. Na een lange periode van herstel reed Rob een prima wedstrijd en behaalde bijna een punt.

Supersport
De start van Ronald was goed en hij ging als 2e de eerste bocht door. William had weer een ouderwets goede start en ging als 12e door de eerste bocht. Vooraan reden Marcel van Nieuwenhuizen, Roy ten Napel en Ronald weg bij de rest en continu werd er van plek gewisseld. Het was een gevecht op het scherpst van de snede en met nog 4 ronden te gaan lag Marcel op kop met vlak daarachter Ronald, terwijl Roy deze twee niet meer kon volgen. De laatste Ronde was het nog steeds Marcel aan de leiding en zeer kort daarachter Ronald, die zijn kans aan het afwachten was. Ronald kwam de ramshoek uit en remde op een prachtige manier Marcel uit om zo naar zijn 2e overwinning van dit seizoen te rijden. William was ook in een zwaar gevecht om de 10e plaats en ook daar werd scherp gestreden om de felbegeerde punten. Wiliam moest zijn meerder erkennen in Twan van Poppel en kwam als 11e over de streep.

Superbikes
De start van de 4 coureurs van Racing against Cancer in deze klasse was goed te noemen. Ghisbert kon goed meekomen vooraan en na het pakken van de 3e plaats moest hij opgeven door het kapot gaan van een zekering. Sepp maakte in het begin een foutje en miste daardoor de aansluiting naar de kopgroep. Hij reed een zeer eenzame race en kwam als 6e over de streep. Bas was in fel gevecht om de 8e plek en in de laatste doorkomst in de GT-bocht , moest hij van het gas door een fout van een collega coureur en zo kwamen nog 2 coureurs voorbij. Toch finishte Bas op een nette 10e plaats. Rob Hakvoort was begrijpelijk voorzichtig na de start, maar iedere ronde kwam hij weer beter in zijn ritme en wist telkens weer een paar plekken naar voren te rijden. Hij finishte op een uitstekende 16e plaats.

Wij willen uiteraard Roy ten Napel feliciteren met het behalen van de titel in de Supersport, en ook Gareth Jones met het kampioenschap in de Superbikes.

De laatste race vindt plaats op 4 oktober in Assen en we gaan dan zeker weer voor het podium.


Gastrijder van RAC Sander heeft zijn uiterste best gedaan maar helaas met een ronde tijd van 5.10.001 had hij zich net niet gekwalificeerd..

« Gewijzigd: 22-09-2009 om 15:14:33 door sander »

keeping it fresh...
Thundercracker

avatar
Thundercracker FotoGrafie

     Reageer met citaat 
voor de liefhebbers: http://thundercracker-sf.hyves.nl/...itdag_2009/LGQ_vV3A/

Foto verslag: Circuitdag 2009

Facebook: Rico Koemans
Youtube: Thundercracker79SF

*Fotograaf: Stichting Happy Smile*
*Fotograaf: Stichting Racen Tegen Kanker*
*Hobby Fotograaf: Thundercracker FotoGrafie*
Giacomo
ZAC #905

     Reageer met citaat 
Thundercracker schreef 01-10-09 om 19:39:30
voor de liefhebbers: http://thundercracker-sf.hyves.nl/...itdag_2009/LGQ_vV3A/

Foto verslag: Circuitdag 2009

(afbeelding)

Haha, dat kan beter "toeren tegen kanker" genoemd worden.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een super initiatief

Pagina's: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


Snelle navigatie: