Racen Tegen Kanker favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Topic: Racen Tegen Kanker (164538 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Stichting Racen tegen Kanker, Stichting Project 21 en Stichting Beautifull Ballooning besloten 3,5 jaar geleden om de koppen bij elkaar te steken en te gaan proberen om de gelden bij elkaar te krijgen om een heuse luchtballon aan te schaffen. Er werd door de bestaande stichtingen een nieuwe stichting opgericht ´Stichting Onze Ballon´, en donderdag 15 april werd na jaren hard werken de ballon gedoopt door ambassadeur ´Marleen Veldhuis´.

Een eigen ballon om alleen te gebruiken voor het varen met zieke gezinnen was de droom 3, 5 jaar geleden. En dan is het fantastisch om te zien als de ballon wordt opgeblazen bij Future Fun Ballooning in Sinderen. Laatst genoemde heeft Stichting Racen tegen Kanker al verschillende keren meegeholpen met organiseren van een ballooning en zij zullen de ballon gaan beheren en vliegen.

Er waren verschillende gezinnen aanwezig bij de doop welke mee mochten varen tijdens deze unieke gebeurtenis. Naast de nieuwe ballon van ons waren er nog 5 ballonnen aanwezig om het luchtruim te kiezen. Eerst werd er heerlijk gegeten om daarna met zijn allen het veld op te gaan en om Onze Ballon uit te gaan pakken. Toen deze was opgeblazen waren we echt vreselijk trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen en de doop werd voltooid door Marleen Veldhuis.

Helaas mocht Onze Ballon niet de lucht in omdat er te veel wind was en omdat het gehele luchtruim in Europa op slot was door de vulkaanuitbarsting in Ijsland. Natuurlijk houden alle gezinnen recht op de vlucht en zal Onze Ballon binnen nu en korte tijd zijn eerste echte vaart gaan maken.
     Reageer met citaat 
De eerste vaart groot succes

Hoe is het allemaal tot stand gekomen dat we een mooie ballonvaart konden maken. In februari op de carnavalsmiddag van stichting carnaval tegen kanker werd Anouk door Aart gevraagd of ze wel eens in een luchtballon wilde. Natuurlijk zegt onze dappere meid nergens nee tegen. Aart vertelde dat stichting Racen tegen Kanker samen met Project21 en stichting beautiful Ballooning samen een Stichting gingen vormen genaamd ONZE BALLON.

Op 7 april werd ik gebeld door Aart of we op 15 april een mooie Ballonvaart wilden maken. We kregen de uitnodiging nog thuis gestuurd. Hierop hebben we snel positief gereageerd. Zo kwam het dat we 15 april om 17:00 uur in Sinderen moesten zijn. We werden als echte vips ontvangen. Eerst werd er wat gedronken. Daarna kwam de voorzitter van de stichting aan het woord. Deze was erg blij dat er zo veel mensen deze stichting een warm hart toedragen, zodat ze na 3 jaar nu eindelijk door veel sponsoring een eigen ballon hebben. En wat voor een ballon een echt heel mooie. Er werden bedankjes links en rechts uitgedeeld. Ook werd Marleen Veldhuis geïntroduceerd als ambassadrice van stichting Onze Ballon. Zij zou de doop gaan doen van de ballon. Nu was het tijd om eerst te gaan genieten van een goed verzorgt buffet. We hebben lekker gegeten en daarna werden de vaartickets uitgereikt. Intussen werden de aanhangers waar de ballonnen in zitten het veld opgereden en werden de ballonnen uit de aanhangers gehaald en opgesteld. Er was koortsachtig overleg tussen de piloten want het waaide namelijk nogal. Er werd besloten om de nieuwe ballon op te zetten en te kijken hoe dat dit ging voordat de andere opgezet werden. De prachtige ballon stond fier overeind en werd gedoopt. Maar het was niet verantwoord om te gaan varen. En dus werd alles afgeblazen. Dit was natuurlijk erg jammer we moesten het Anouk goed uitleggen want ze was erg teleurgesteld, maar na het goed verteld te hebben en nog een drankje genuttigd te hebben zijn we dan weer naar huis vertrokken. Ook was het jammer voor alle andere mensen ( waaronder sponsoren en anderen die de stichting een warm hart toedragen) die speciaal voor deze vaart waren komen kijken. Maar ja het spreekwoord luid wat in het vat zit verzuurd niet.

Afgelopen maandag 19 april kreeg ik dan ook weer een mailtje van Aart dat de ballonvaart op 23 april zou gaan plaatsvinden. De weersvooruitzichten waren goed. We hebben natuurlijk meteen ingeschreven. Zo kwam het dat we op vrijdag naar Sinderen zijn vertrokken. Een smetje op de middag was dat we Manon niet mee konden nemen zij was helaas ziek en dus was het niet verantwoord om haar mee te nemen. We zijn tegen half 5 thuis vertrokken en hebben in Etten nog een lekker frietje gegeten. Daarna was het tijd om naar Sinderen te vertrekken. We waren mooi iets voor 6 uur daar. We werden weer als vips ontvangen. We hebben wat gedronken en de tickets ingevuld. We mochten alle 3 meevaren. Dat was een verassing want eigenlijk zouden Linda en Anouk samen gaan. Alle 3 ballonnen werden opgezet en het was schitterend weer. De nieuwe ballon ging als eerste onder luid applaus de lucht in voor zijn eerste vaart. Daarna was de ballon waar wij in stonden aan de beurt. We stegen mooi rustig op en hadden goed zicht op de andere ballonnen. Er werd op verschillende hoogten gevaren. Zo zaten we op ongeveer 300 meter en dan zaten we weer net boven het maaiveld om de hazen en konijnen op te jagen. Het was een prachtig uitzicht en een zeer mooie ervaring om zo door de lucht te zweven. Anouk genoot zichtbaar. Ze heeft van alles gezien zegt ze. We hebben een dik uur gevaren. Toen was het tijd om weer te gaan landen. De ballon werd netjes neergezet in een groot weiland. Nu moest er eerst nog toestemming van de boer komen voordat we mochten uitstappen. De boer arriveerde en de ballon kon worden neergelegd. Alles werd weer ingepakt en we moesten ons allemaal verzamelen bij de aanhangers. Hier werd ons een mooi verhaal verteld hoe het ballonvaren tot stand was gekomen. We werden allemaal gedoopt met champagne en tot Baron of Barones benoemd en kreeg iedereen die meegevaren was een mooi certificaat overhandigd van de piloten Marjolein en Peter. Na een glaasje champagne en een dik applaus voor de piloten en de boer kon de terugreis naar Sinderen beginnen. Daar hebben we onder het genot van een hapje en een drankje nog even de vaart geanalyseerd. Anouk was er helemaal vol van. Tegen 22:00 zijn we na afscheid genomen te hebben van iedereen vertrokken. Anouk heeft de gehele terugweg zitten vertellen wat ze allemaal had meegemaakt en dat ze het zo leuk had gevonden. Het is weer een ervaring voor ons en Anouk die het stukje ziekte even doet vergeten.

Wij willen dan ook langs deze weg een ieder die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt van harte danken.

Het was echt super vet cool zou Anouk zeggen.

Bedankt Namens Familie Weijers
     Reageer met citaat 
Marinho schreef 04-05-10 om 14:45:11
De eerste vaart groot succes

.Aart vertelde dat stichting Racen tegen Kanker samen met Project21 en stichting beautiful Ballooning samen een Stichting gingen vormen genaamd ONZE BALLON.



Allemaal prachtig hoor wat jullie doen, maar hoeveel Stichtingen hebben jullie inmiddels??
Kunnen jullie geldschieters en jullie zelf het allemaal nog wel volgen?
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
ossje schreef 04-05-10 om 15:31:11
(...)


Allemaal prachtig hoor wat jullie doen, maar hoeveel Stichtingen hebben jullie inmiddels??
Kunnen jullie geldschieters en jullie zelf het allemaal nog wel volgen?


ja het is naar de buiten toe ook alles behalve duidelijk
kleppie
later als ik groot ben...

     Reageer met citaat 
crosser78 schreef 04-05-10 om 17:50:49
(...)


ja het is naar de buiten toe ook alles behalve duidelijk

Dacht al dat 't aan mij lag
     Reageer met citaat 
Diverse takken brengt diverse sponsoren met zich, het is niet alleen maar de motorwegrace sport waarin we aktief zijn.
Iedere tak van sport waar we aktief zijn is er een andere stichting in het leven geroepen omdat het daarmee beter te assoseren valt.

IK zal zorgen dat Aart van Meerveld even een duidelijk verhaal neerzet, dan is alles in 1x duidelijk.
     Reageer met citaat 
Zou mooi zijn. Vroeger was het duidelijk, je had Racen tegen Kanker en fini, Maar nu is er Racing Against Cancer, Riders Against Cancer, nog andere trams die wel gelieerd zijn maar wel onder een andere naam verder gaan. En dan nog weer teams in andere sporten. Het lijk wel het ondoorzichtige imperium van Dirk Scheringa! Maar dan voor het goeie doel, want dat staat natuurlijk voorop.
     Reageer met citaat 
Gezinnen als VIP tijdens IDM races Nurburgring
01 jun 2010
Op 30 mei werd op de prachtige Nurburgring de 3 ronde verreden in het IDM (Duits kampioenschap). Ook daar was Stichting Racen tegen Kanker aanwezig in samenwerking met RAC-racing. De gezinnen waren deze dag echte VIP’s en mochten wel van heel dichtbij alles meemaken in dit zeer professionele kampioenschap. Op de foto met RAC-coureur Ghisbert van Ginhoven of zittend op de prachtige BMW S1000RR, kijken in de pitbox van het Duitse BMW raceteam met als coureurs Barry Veneman en Werner Daemen, mee op de startgrid, en natuurlijk de spannende races bekijken. Het werd voor de gezinnen een onvergetelijke en prachtige dag.

Op de zaterdag kwamen de gezinnen al aan in Duitsland waar ze allen konden uitrusten in de luxe huisjes welke pal staan naast de Nurburgring. S’morgens zijn we samen vanuit het park vertrokken richting het circuit om daar de VIP-dag te starten. Vanaf de parkeerplaats werden allen gezinnen met de golfcar opgehaald en naar de trailer vervoerd van Stichting Racen tegen Kanker. Daar eerst heerlijk genieten van een bakje koffie of een glaasje limonade en daarna natuurlijk even kennis maken met RAC-coureur ‘Ghisbert van Ginhoven’ waarmee de kinderen uiteraard mee op de foto wilden. Kort voor de 1e race mochten de kinderen mee naar de startgrid waar alle Superbikecoureurs stonden opgesteld om hun 1e race te beginnen. Op de foto met Barry Veneman en natuurlijk weer met Ghisbert. Alle coureurs en motoren zo dicht bij was voor de kinderen een fantastische ervaring.

Snel weer terug naar de trailer waar de spannende 1e race werd gevolgd. Ghisbert finishte op een prachtige 8e plaats en onder applaus werd hij door de gezinnen als held binnengehaald. Nu was het tijd voor de pitwalk. Binnen kijken bij alle pitboxen en natuurlijk de nodige handtekeningen verzamelen van die stoere coureurs. Na deze inspannende ochtend gingen we heerlijk eten en konden we even tot rust komen in de tent. Na het eten werden de gezinnen naar de grote nieuwe hal gebracht bij de Nurburgring waar de mooiste auto’s staan en waar ook heel veel prachtige dingen te koop zijn. De 2e race werd gekeken vanaf de tribune en vanaf de grote hoogte was alles goed te volgen. De gezinnen waren heuse fans geworden van Ghisbert en hij werd dan ook op de voet gevolgd door de kleine kopjes. 13-12-11-10-9, bijna geen benzine meer, en toch nog keurig als 10e over de streep. Ghisbert was een held en voor zijn fans eigenlijk de grote winnaar.

De gezinnen werden weer opgehaald en terug gebracht naar de trailer waar nog even werd bijgepraat met de teamleden van RAC-racing. Nog wat taart en drinken en toen waren de meeste batterijtjes echt leeg en werden de gezinnen terug gebracht naar de auto. En ik weet uit betrouwbare bronnen dat de meeste kinderen de ogen niet lang hebben open gehouden op de terugreis.

Wat een prachtig weekend. De gezinnen hebben optimaal genoten en zoveel moois gezien. Speciale dank gaat uit naar RAC-racing en ook naar de Duitse organisatie die echt met alles hebben meegewerkt.
     Reageer met citaat 
NetLevel maakt nieuwe site SRTK 01 jun 2010

Na maandenlang heel hard werken is het nu toch echt gelukt: De nieuwe site van Racen tegen Kanker is in de lucht. Een site waar we dan ook heel erg trots op zijn en welke ‘net als wij zelf’ klaar is voor de toekomst. Het Barneveldse bedrijf NetLevel bleek na een selectieprocedure het bedrijf dat onze wensen het beste tot uiting zou laten komen en dat dit de juiste keuze is geweest blijkt nu de site helemaal af is.


NetLevel is een jong en dynamisch bedrijf welke gevestigd is in Barneveld. Nadat de keuze op NetLevel was gevallen zijn ze gelijk enthousiast van start gegaan met een prachtig resultaat. Verder is het belangrijk te vermelden dat zij tevens dit allemaal gedaan hebben als sponsoring en ook naar de toekomst de site als sponsoring zullen bijhouden. Tevens zal ook binnenkort de nieuwe site van RAC-racing live gaan welke ook gemaakt wordt door NetLevel (www.netlevel.nl)

Wij hopen dat iedereen regelmatig onze site www.racentegenkanker.nl zal bezoeken zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en nieuwtjes betreffende de verrichtingen van Stichting Racen tegen Kanker.

http://www.racentegenkanker.nl
bierelier
Verstoorde Oudere Jongere

     Reageer met citaat 
nette site , fris en helder
plaatjesmakert, Nepfries
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Goeie site, hoor. Duidelijk en overzichtelijk.
     Reageer met citaat 
Op de MCA Speed Challenge te Assen was ook Stichting Racen tegen Kanker weer aanwezig om maar liefst 7 gezinnen een prachtige dag te bezorgen. De perfecte samenwerking met RAC-racing heeft er voor gezorgd dat onze helden een schitterende dag hebben gehad. All es was tot in de puntjes verzorgd en als dan ook nog RAC-coureur ‘Ghisbert van Ginhoven’ de BMW S1000RR als eerste over de finish weet te rijden, dan is het bij de gezinnen echt feest en is Ghisbert weer een groot aantal supporters rijker.

Voor 7 gezinnen was de 13e juni een spannende dag. Van dichtbij een motorrace bekijken, eten in een grote trailertent en ook nog op de foto met een echte coureur of zelfs op de racemotor. Om half 11 werden alle gezinnen met onze golfkar opgehaald van de parkeerplaats en gebracht in de hospitality-trailer van RAC-racing waar ze onder genot van koffie of limonade alles konden bekijken .

Na de koffie met lekkers gingen we de eerste races bekijken en dat in de prachtige VIP-box van Hamer en Stopaq, waar de races echt prachtig te zien zijn. Alles van zo dichtbij zien en dat terwijl je ook nog heerlijk kan genieten van een groot glas drinken. Met grote ogen werd de eerste race bekeken in de 125cc en stil werd het toen in de GT-bocht twee rijders onderuit schoven en door de grindbak rolde. Maar toen ze weer zonder blessures wegliepen werd een zucht van verlichting geslagen door de aanwezige kinderen.

Na de eerste race weer terug naar de hospitality-trailer waar kok ´Bram´ een fantastische maaltijd had bereid. Kan dit allemaal in die trailer werd er meerdere keren gevraagd, Ja dat kan allemaal in die trailer en voor 200 man koken tijdens een race is geen uitzondering voor Bram.

Na de heerlijke maaltijd vertrokken we met de groep naar PIT-box 3 waar de werkplek was van RAC-racing. En ja daar stonden die prachtige BMW racemotoren die ze nu konden aanraken en zelfs op mochten zitten om zich zo een echte coureur te voelen. Uiteraard werd er verteld wat de samenwerking is tussen RAC-racing en Stichting Racen tegen Kanker en daarbij vielen natuurlijk de namen op van de overleden kinderen die prachtig op het spatbord iedere race meerijden. Nog uren konden ze daar kijken , maar Ghisbert moest zich gaan klaarmaken voor de race en wij moesten daarom snel terug naar de VIP-Box om Ghisbert aan te moedigen.

Meneer, dat is hem he? Ja Ghisbert had duidelijk een grote schare fans gewonnen en na de verkenningsronde werd er door Ghisbert nog even vrolijk gezwaaid. Dan de start, en wat een drukte en waar is Ghisbert? Eerste rondje op een 11e plaats, kom op jongen. Iedere ronde werden de gezinnen enthousiaster en de BMW S1000RR kwam steeds verder naar voren en met nog 4 ronden te gaan lag hun held op de eerste plaats. En hij ging steeds harder en harder, hij gaat winnen mam, hoorden we al naast ons en ja Ghisbert reed een show en won met overmacht de race in Assen.

Nu alle kinderen mee, op de arm, in de rolstoel, op naar het podium. En ja dat is toch wel indrukwekkend. 7 enthousiaste gezinnen zwaaien en schreeuwen naar Ghisbert, die ze nooit eerder hebben gezien, maar nu voor hen als een held op de hoogste trede staat. En natuurlijk gaat de altijd sympathieke Ghisbert van Ginhoven met al deze kinderen op de foto. Een prachtige dag met een prachtige overwinning voor RAC-racing, maar de echte overwinning zijn toch al die lachende gezichten en dan de opmerking van een aanwezig en jarig meisje: Mam, dit is echt mijn allermooiste verjaardag. Ja daarvoor doen we het, even vergeten dat ze ziek zijn en ze laten genieten van al het moois in de motorsport. Het was een onvergetelijk weekend.

Speciale dank gaat uit naar de Motorclub Assen, de organisatie achter deze race op Assen. De medewerking van deze organisatie was geweldig en iedereen van de MCA heeft ons geholpen om dit voor elkaar te krijgen. Verder willen we Hamer en Stopaq hartelijk danken voor het kosteloos gebruik maken van hun prachtige vip-box, waar de gezinnen heerlijk rustig en ontspannen de races van heel dichtbij hebben kunnen bekijken. En natuurlijk willen we RAC-racing danken voor de gastvrijheid en voor hun perfecte samenwerking.
     Reageer met citaat 
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
DONDERDAG 12 AUGUSTUS.

RACEN TEGEN KANKER CIRCUITDAG

http://www.racentegenkanker.nl/
     Reageer met citaat 
Marinho schreef 11-08-10 om 09:15:11
DONDERDAG 12 AUGUSTUS.

RACEN TEGEN KANKER CIRCUITDAG

http://www.racentegenkanker.nl/


Dit was net op TV Drenthe. Mooi voor die gasten

http://www.rtvdrenthe.nl/...ker-op-circuit-assen

Pagina's: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24


Snelle navigatie: