Racen Tegen Kanker favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Topic: Racen Tegen Kanker (164354 keer gelezen)
Marinho
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Lijnden
Lid sinds: 04-01-2007
     Reageer met citaat 
Veel gezinnen maken IDM-races Assen heel speciaal
23 aug 2010.

Wat hebben we met een grote groep gezinnen weer een prachtige dag gehad in Assen. Te gast als VIP bij de 7e ronde van het IDM in Assen en daar de coureurs ontmoeten en ook nog op de motoren zitten, dat gebeurd je niet iedere dag. Bij RAC-Racing was Stichting Racen tegen Kanker de gehele dag te gast en alle gezinnen hebben een topdag gehad en hebben deze unieke dag weer energie op gedaan om hun race tegen kanker te vervolgen.

Een aantal gezinnen kwamen al op de zaterdag aan in Assen en hebben overnacht in Hotel van der Valk te Assen. Op de zondagmorgen tussen 10.00 en 10.30 uur kwamen alle gezinnen aan op de parkeerplaats, waar ze naar de hospitality-trailer van RAC-Racing werden gebracht met onze golfkar. Deze rit al bracht op de meeste kindergezichten een enorme glimlach en ook de ‘toeschouwers’ keken hun ogen uit wanneer we langs reden met de golfkar met daarop vele mensen, rolstoelen en andere materialen. Na koffie/limonda drinken en wat lekkers eten vertrokken we gezamenlijk naar de VIP-box van Hamer/Stopaq, waar iedereen vanaf deze fantastisch plek de races kon gaan volgen.

Veel gespannen gezichtjes keken vooral naar de BMW coureurs en keken verbaasd naar de enorme snelheid waarmee ze de bochten trotseerden. Barry, Werner,William, hé waar blijft Ghisbert? Ghisbert had moeten uitwijken voor een collega coureur en was daarbij in de grindbak terecht gekomen, maar met blijdschap zagen ze toch Ghisbert weer aankomen die zelf verre van blij was. Na de eerste race vertrokken de kinderen richting de PIT-box van RAC-Racing en Ghisbert was gelukkig alweer vrolijk om met de kinderen op de foto te gaan. Ook waren er 2 gezinnen aanwezig waarvan helaas hun zoon/dochter de race tegen kanker heeft verloren. Erg emotioneel om de namen van hun Kanjers op de spatborden van de motoren te zien en toch wel trots dat ze niet worden vergeten.

Na de eerste race werd er heerlijk gegeten in VIP-box en na de gezamenlijk Pitwalk (een kijkje nemen in de pitstraat) stond er voor de kinderen weer een verrassing te wachten. Maar liefst 5 coureurs stonden klaar om met deze kanjers op te foto te gaan en werden de shirts en caps voorzien van de nodige handtekening. GP 125cc coureur Jasper Iwema, BMW coureurs Barry Veneman en Ghisbert van Ginhoven en SWPN coureurs William Hommersom en Rob Hakvoort draagden hun steentje bij en namen alle tijd voor de gezinnen.

Nu was het tijd voor de 2e race deze middag en de coureurs stonden al weer klaar op de startplaatsen. Daar kwamen ze al weer aan: Barry, Werner, Ghisbert en William en het ging nog harder dan de eerste race. Allemaal deden ze de uiterste best om deze wedstrijd te winnen en onder luid applaus werd deze 2e wedstrijd gewonnen door BMW coureur Barry Veneman. Als toetje stopte zowel Barry als Ghisbert bij de VIP-box van Hamer om de kinderen te bedanken en om hen te voorzien van de kneesliders. Indrukwekkend mag ik wel zeggen en de kinderen vonden het werkelijk waar fantastisch. Ook William liet zich nog even zien om daarna te verdwijnen in de rook van zijn burnout.

Na de lange en vermoeiende dag werden alle gezinnen weer keurig bij de auto afgezet van waar ze vertrokken naar huis, of naar het hotel om snel te genieten van een welverdiende rust.

De combinatie Stichting Racen tegen Kanker en RAC-racing blijkt erg goed te werken en de aanvragen om races bij te wonen zijn enorm. Vanuit alle ziekenhuizen worden we dagelijks benaderd met vraag of er nog gezinnen bij kunnen tijdens een race. Dit jaar zijn we echt helemaal vol, maar zeker is wel dat we dit volgend gaan voortzetten en er alles aan doen om ieder ‘getroffen’ gezin de kans te bieden een race als VIP bij te wonen.

Speciale dank aan:

RAC-Racing
PNS / Coilservices
BMW Nederland
SWPN
Hamer
Stopaq
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Goed bezig Marinho
zelhemboy

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: niet meer in zelhem
Lid sinds: 12-05-2010
     Reageer met citaat 
geweldig verslag van een geweldig doel marinho...(jammer dat het nog steeds nodig is )
Marinho
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Lijnden
Lid sinds: 04-01-2007
     Reageer met citaat 
Zo het eerste event van het jaar is weer achter de rug en het was een geweldig succes.

http://www.racentegenkanker.nl/...onk-lente-races/a362
Marinho
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Lijnden
Lid sinds: 04-01-2007
     Reageer met citaat 
Gezinnen als VIP op de WK Superbike

http://www.racentegenkanker.nl/...man-in-de-wksbk/a371

Pagina's: 1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24


Snelle navigatie: