DAYTONA 200 2008 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Topic: DAYTONA 200 2008 (4734 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Een bewogen race en mooie overwinning voor Josh Hayes(Honda).
Duhamel(Honda) was pechvogel van de dag, zen cbr600 gaf al na twee ronden de geest, kwam dan maar binnen en wisselde zen racemacjien.Kwam terug on trac ergens op stek 42 oid, ging als een speer door het veld om dan 6-7 ronden voor het einde van de race, toen hij al opgeklommen was naar 6e plaats, een zwarte vlag te krijgen voor onreglementaire wissel.(Moto swith kan enkel onder red flag). De twee factory beemers allebei in den decor in lap 1, veel crashes al in het begin van de race.Daarna kwam er een beetje rust in de zaak.Bij de eerste pitstop van 3, had Jake Zemke(Honda) die tot op dat moment aan de leiding lag te kampen met een weerspannige achteras die geen grip wou pakken, de pitstop duurde akelig lang en toen Josh Hayes binnen kwam lieten ze hem gewoon staan. Uiteindelijk kwam Zemke nog terug op de baan op een 42e positie, hij finishde uiteindelijk 13e. Hodgson viel 5 ronden van het einde uit, weet niet waarom ,wellicht een lek er lag een plas water onder zen moto ws blok opgeblazen.
De Attack kawa's reden een mooie race en lagen steeds op de loer om Honda de overwinning af te pakken, na een chaotische 3e pitstop, beide piloten op zelfde moment binnen waardoor er ene moest oprotten, slaagden ze er toch in een mooie 2 en 3e stek binnen te rijven.
Uiteindelijk werd Josh Hayes na afloop van de race gediskwalificeerd, omdat zen krukas gepolijst was en lichter gemaakt dan origineel...de Attack Kawa's net als vorig jaar de grote winnaars, met Chas Daviez op de hoogtse trapje en Steve Rapp de winnaar van vorig jaar eentje lager.
sTTevie
España para siempre (y la Isla de Man también)

     Reageer met citaat 
'r bestaat 'n grote kans dat 't volgend jaar weer superbikes zullen zijn die de 200 gaan bestrijden ....
#19 & #11 ... our future

Dennis Noyes is the daddy!!

go BIG or go home!
     Reageer met citaat 
sTTevie
España para siempre (y la Isla de Man también)

     Reageer met citaat 
Honda gaat in beroep tegen de diskwalificatie ...
#19 & #11 ... our future

Dennis Noyes is the daddy!!

go BIG or go home!
     Reageer met citaat 
     Reageer met citaat 
sTTevie schreef 09-03-08 om 17:30:40
Honda gaat in beroep tegen de diskwalificatie ...


het zijn slechte verliezers dat kennen wij al langer van't Bk he sTTevie
     Reageer met citaat 
De strijd tussen Zemke en Hayes was echt fantastisch in het begin van de race. Echt close racing met zeer veel positiewisselingen! En zag die Zemke (terecht) balen dat dat achterwiel van hem er niet mee in wou!

Jammer van Duhamel, sneu voor hem wat er gebeurde. Alleen wel frapant dat ze pas in de tweede helft van de race beslissen om hem de zwarte vlag te geven.

En dan Hodgson. Constant in de achtervolging op een paar seconden van Hayes/Zemke. Tot Zemke terugviel en hij de Kawa's van Rapp en Davies voorbij was. Gaat die knurft liggen in de chicane voor het opdraaien van het komgedeelte. Het zal me niks verbazen of hij heeft daarbij de schade opgelopen die hem later tot opgave dwongen.

Davies wel top hoor! Jammer dat het zo loopt maar als dieHOnda's echt illegaa blijken is hij gewoon de terechte winnaar!

Kortom, wel een mooie race. Zal nog wel een paar keer worden uitgezonden op Motors TV.
"Sbattersene I Coglioni". Ciao Marco. Non dimenticherò mai.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: