WK Zijspannen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Topic: WK Zijspannen (144501 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Superside bestaat niet meer.
De klasse wordt weer gerund door de FIM
Dus de kalender is ook niet correct.
Op onze site probeer ik het laatste nieuws altijd te plaatsen.
www.teamstreuer.nl
a good day at work aint as good as a bad day racing
     Reageer met citaat 
Succes Kees en bezorg jezelf een mooi verjaardags kado dmv WK punten.
     Reageer met citaat 
Zware kwalificatie team Streuer GP zijspannen Frankrijk

Vandaag werden in Magny Cours de kwalificaties verreden voor de WK zijspannen. Voor het enigste deelnemende Nederlandse team van Streuer Endeveld liep de dag niet echt zoals gepland. Stonden ze na de eerste kwalificatie nog op een redelijke 18e plaats. In de laatste en beslissende kwalificatie zakten ze ondanks een snellere tijd terug naar een 22e plek.
Bennie: om hier echt tot op de limiet te kunnen rijden heb je meer tijd nodig dan de 2x 20 minuten die we vandaag hebben mogen rijden. Maar blijf het een spannende baan vinden met veel snelheid. Vooral in de blinde bochten verlies ik nog tijd op de naaste belagers.
Kees: Had verwacht dat ik het veel zwaarder zou krijgen op een droge baan. Maar kon het goed volhouden,vooral de snelle rechts links combinaties vergen veel van je concentratie. Maar het verschil met de teams voor ons is zeer klein, en morgen worden de punten verdeeld.
Zoals gezegd morgen worden de punten verdeeld en team Streuer denkt dat er morgen toch een paar punten gescoord kunnen worden. De start is al om kwart voor twaalf en de race zal gaan over 15 ronden.
Snelste en tevens de mannen die morgen vanaf pole mogen vertrekken zijn de Brit Tim Reeves met zijn Franse passagier Gregory Cluze. Als 2 kwalificeerde zich de Duitse Kampioen Schlosser. De Birchall broers maken de eerste rij vol. Titel kandidaat Paivarinta met Adolf Hanni nam geen enkel risico en starten vanaf de 2e rij.

1 : Tim Reeves – Gregory Cluze GBR / FRA
2 : Markus Schlosser – Thomas Hofer SUI / SUI
3 : Ben Birchall – Tom Birchall GBR / GBR
4 : Kurt Hock – Enrico Becker DLD / DLD
5 : Pekka Paivarinta – Adolf Hanni FIN / SUI
22 : Bennie Streuer – Kees Endeveld NED / NED
a good day at work aint as good as a bad day racing
     Reageer met citaat 
Team Streuer 19e in incidentrijke WK race Magny Cours

Tijdens de laatste GP zijspannen op het Franse Circuit van Magny Cours. Hebben Bennie Streuer met passagier Kees Endeveld helaas geen WK punten kunnen scoren. Van te voren stond al vast dat dit een zware opgave zou worden want het verschil met de teams voor en na hun op de grid was minimaal.
Startend van een 22e plek dook team Streuer dan ook als 20e de eerste bocht in. In de volgende bocht was er voor hun al het eerste incident want 2 teams raakten elkaar waardoor Bennie van het gas moest en 2 plekken verloor. Maar in de Adelaide hairpin konden ze deze weer voorbij met een mooie uitrem actie. Ze kwamen dan ook als 18e door tijdens de eerste doorkomst. Maar van enige voorsprong of achterstand was geen sprake en het zag er allemaal goed uit.
Totdat de race in de 2e ronde werd stil gelegd, ivm met een hevige crash tussen de teams van Remse en Tenand in de laatste chicane voor start finish. Toen was het zaak om je nogmaals op te laden voor de herstart, het zou een race over 13 rondes worden. Ook ditmaal hadden Bennie en Kees een goede start en doken als 16e de eerste bocht in.
Er ontspon zich gevecht om de 16e plaats tussen team Streuer,Rutz,Kretze,Putcherd en de Fransman Le Bail. In de daarop volgende rondes was het een mooi gevecht tussen deze teams. Waarbij diverse keren per ronde van positie werd gewisseld. Maar in de 4e ronde ging het wederom mis want de Fransman Gallerne Blies zijn blok op in de Nurburg Chicane.
Toen het strijdende groepje waarin ook team Streuer vertegenwoordigd was. Deze chicane naderden kon het Zwitserse team van Putcherd het olie spoor niet meer ontwijken en eindigde in de vangrail. Ook Bennie had handen en voeten nodig om het span in de baan te houden en kon door rechtuit te sturen het zelfde voorkomen. Wederom werd deze race stil gelegd doormiddel van een rode vlag.
Deze keer was het echter langer wachten voordat er een herstart plaatsvond. Voordat de baan weer olie vrij was het 20 minuten later, Het lange wachten werd opgeleukt door de duizenden fans op de hoofdtribune. We moeten zeggen de Franse fans weten hoe ze mensen moeten vermaken.
Er werd besloten om de race in 2 gedeelten te laten rijden,waarbij er nog een keer gestart zou worden voor een race over 5 rondes.

Deze Start was echter voor team Streuer geen copy van de eerdere en ze vertrokken dan ook als een van de laatste. Deze mislukte start werd echter wel direct goed gemaakt in de eerste ronde. En vooral Streuer en Rutz hadden het direct al weer aan de stok met elkaar. Maar ook Chaplow, Kretzer en de Duitser Schroder mengden zich in dit gevecht om de laatste WK punt. Bij het ingaan van de laatste ronde lag team Streuer nog 17e. In een laatste alles of niets poging probeerde Bennie Rutz en Schroder nog uit te remmen in de Adelaide hairpin. Ging het eerder nog wel goed deze keer echter niet . En ze kwamen in aanraking met Rutz die ook alles op alles zette, en geen enkele ruimte overliet . Beiden verloren dan ook enkele plaatsen en kwamen als 18e en 19e over de finish.
De wedstrijd werd gewonnen door de Brits Franse combinatie van Reeves en Cluze gevolgd door Schlosser en de Birchall broers. Paivarinta en Hannie reden een bekeken race en finishten als 5e en werden wereldkampioen . Het WK seizoen is nu ten einde en met een 14e plek in de eindstand heeft team Streuer de doelstelling van dit kampioenschap behaald.
Het team gaat zich nu voorbereiden voor de Race of the Champions in Assen over 2 week. Tijdens deze race zal het gaan tussen de teams van Streuer en Nicholoson wie zich Nederlands kampioen mag noemen dit jaar.

Uitslag Race :
1 Tim reeves – Gregory Cluze GBR / FRA
2 Markus Schlosser – Thomas Hofer SUI / SUI
3 Ben Birchall – Tom Birchal GBR / GBR
4 Kurt Hock – Enrico Becker DLD / DLD
5 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni FIN / SUI
19 Bennie Streuer – Kees Endeveld NED / NED
a good day at work aint as good as a bad day racing
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
wk kalender 2011 Superside

17 april Magny-Cours ** Frankrijk Bol d'Or
08 mei Schleiz Duitsland 2 races
12 juni Rijeka Kroatië 2 races
19 juni Hungaroring * Hongarije 2 races
17 juli Sachsenring Duitsland tijdens MotoGP
21 augustus Donington Park * Engeland 2 races
25 september Le Mans Frankrijk 24u van Le Mans
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Toch eigenlijk jammer dat de Zijspannen ons land niet aandoen. Wij hebben toch best beetje traditie hierin sinds papa Streuer..
     Reageer met citaat 
Daar wordt nog heel hard aan gewerkt.
Ook nog voor het jaar 2011....
a good day at work aint as good as a bad day racing
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
keesytapper schreef 13-11-10 om 09:33:42
Daar wordt nog heel hard aan gewerkt.
Ook nog voor het jaar 2011....
     Reageer met citaat 
Waarom rijden die niet meer in het weekende an de MotoGP? Dan is er toch veel meer aandacht voor deze toffe klasse? Vroeger was dat toch zo meen ik me te herinneren.
     Reageer met citaat 
Zapper schreef 13-11-10 om 10:52:38
Waarom rijden die niet meer in het weekende an de MotoGP? Dan is er toch veel meer aandacht voor deze toffe klasse? Vroeger was dat toch zo meen ik me te herinneren.
ik heb ze 2jaar mee gemaakt met wsbk vond ik ook super om tezien van mij part gaan ze daar weer mee de circuits rond
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
zeker die nieuwe spannen/combinaties die zien er echt gaaf uit! Las dat Team Streuer ook in een nieuw span rijdt in 2011, dus hoop dat we ze in aktie zien in Assen!
     Reageer met citaat 
Zapper schreef 13-11-10 om 10:52:38
Waarom rijden die niet meer in het weekende an de MotoGP? Dan is er toch veel meer aandacht voor deze toffe klasse? Vroeger was dat toch zo meen ik me te herinneren.


Zou inderdaad leuk zijn, vooral nu de ONKers niet meer tijdens TT of WSBK willen rijden.
     Reageer met citaat 
Voorbeschouwing WK zijspannen Schleiz
Dit weekend begint ook voor de heren coureurs en passagiers van de zijspanen het WK seizoen.
De openings race word verreden op het semi straten circuit van Schleiz. Dit circuit in het voormalige oost Duitsland kenmerkt zich vooral door z’n vele blinde bochten en hoogte verschillen. De hoge snelheid op dit circuit, in samenhang met de vele links rechts combinaties maakt het extra zwaar voor de passagiers.
Team Streuer behoord ook dit jaar weer tot een van de vaste teams voor het wereldkampioenschap. Na een zeer sterke seizoen start in het ONK, zal dit weekend blijken waar Bennie Streuer en Kees Endeveld staan op WK niveau.
Als het IDM de graad meter is voor het WK, dan kan het wel eens zeer spannend worden. Want tijdens de eerste race voor het duits kampioenschap finishten de teams van de Finse wereldkampioen Paivarinta en de Duitser Kurt Hock binnen een halve seconde.
Ook de Engelse teams weten wat ze aan elkaar hebben. Deze hebben elkaar 1 keer getroffen in de battle of Brittain. Daar was het Tim Reeves met de Franse passagier Cluze die de overwinning naar zich toe trokken. De gebroeders Birchall kenden een mindere seizoen start na een zware crash tijdens de voorjaars test op Vall de Vienne. Zij zijn weer 100% fit en gebrand om het kampioenschap terug te veroveren van Paivarinta.
Op vrijdag en zaterdag staan de vrije trainingen en kwalificaties op het programma. Met op zaterdag middag een sprintrace over 11 ronden en op zondag de goldrace over 22 ronden. De weersvoorspelling zijn niet echt goed te noemen met op alle dagen kans op een bui en koudere temperaturen.
Vanuit het zijspan minded Schleiz kan team Streuer melden dat zij er klaar voor zijn. Het circuit ligt er goed bij ,vooral de bloeiende koolzaad velden maken alles nog mooier.
     Reageer met citaat 
Team Streuer 12e na 1e kwalificatie WK zijspannen Schleiz
Vandaag werden op het Duitse circuit van Schleiz de vrije training en 1e kwalificatie verreden. Nadat het gisteravond en vannacht nog noodweer was met hevige onweersbuien en veel wind. Werd iedereen vanochtend gewekt met een stralend zonnetje. Het bleef de hele dag mooi race weer met veel zon.
Al tijdens de vrije training bleek dat het niveau van de deelnemende teams dit jaar flink omhoog is gegaan. Ook Bennie Streuer met passagier Kees Endeveld verbeterden hun persoonlijk record op dit circuit al direct met een seconde. En met een tijd van 1.36,9 stonden ze op een 13e plaats. Snelste was de Duitser Hock direct gevolgd door Reeves en Paivarinta.
Streuer verwachte dat het in de kwalificatie nog wel een seconde sneller kon. En wetende dat hij het vaak bij het rechte eind heeft met zulke uitspraken was iedereen van team Streuer benieuwd of ze dat ook waar konden maken.
Streuer /Endeveld gingen er dan ook direct tegen aan toen het parc ferme open ging. Dit resulteerde al in de 2e ronde tot een verbetering van hun tijd eerder die dag. In ronde 4 werd er een tijd op de klokken gezet van 1.35,4. Deze was op dat moment goed voor een 7e positie. De ronden erna werd de tijd wel benaderd maar niet verbeterd.
Na 8 rondes parkeerde Streuer het span in de pits met de mededeling dat de achterband z,n beste tijd wel had gehad. Met nog 10 minuten op de klok ging men nogmaals de baan op . bij de 2e doorkomst werd hun snelste tijd op 1/10 van een seconde benaderd. Het was wel duidelijk dat met deze schoeisel het niet mogelijk was om de neergezette tijd te verbeteren. En stuurde Bennie het span richting paddock.
Maar ook de andere deelnemers gingen snellere en sneller rond en zo zakte team Streuer terug naar de 12e positie. Het verschil met de voor hun rijdende teams is maar 1 seconde dus morgen zal er met verse banden nogmaals een poging gedaan worden om verder naar voren te komen op de start grid.
De strijd om de kop posities was spannend tot de laatste ronde. Maar het was uiteindelijk de Duitser Hock die de pole in handen had na deze 1e kwalificatie.
De andere Nederlandse deelnemer, passagier Danny de Haas die dit weekend als invaller bij de Duitser Roscher fungeerde. Eindigde op een keurige 6e plaats.
Uitslag 1e kwalificatie
1 Hock – Becker
2 Paivarinta – Hanni
3 Reeves – Cluze
4 Birchal – Birchal
5 Schlosser – Hofer
12 Streuer – Endeveld
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
zijn de uislagen ergens te lezen/volgen op internet ?

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Snelle navigatie: