WK Zijspannen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Topic: WK Zijspannen (138739 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Uitslagen?
Misschien later hier: http://www.fim-live.com/en/sport/sidecar
Superside.com was altijd het officiële orgaan, maar zijn blijkbaar wat problemen met de domeinnaam getuige bijgaande link
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
Team Streuer als 11e van start bij WK zijspannen Schleiz
Vanochtend tijdens de laatste en beslissende kwalificatie voor de WK zijspannen te Schleiz. Lukte het Bennie Streuer met passagier Kees Endeveld wederom een snellere tijd op de klokken te zetten.
Deze keer was het een volle seconde, die sneller rond werd gegaan dan gisteren. En met een 1.34,5 stonden ze daarmee op een 11e positie. De achtervolgende teams konden deze tijd niet meer verbeteren en zodoende word dit ook hun start positie voor de sprintrace deze middag en de gold race van morgen.
De strijd om de pole ging weer tussen de heren Birchall,Paivarinta,Hock,Schlosser en Reeves. Deze keer trokken de gebroeders Birchall aan het langste eind . Tussen de top 5 zit maar 0,7 seconden verschil. Dus dat beloofd een interessante race te worden.
Team Streuer maakt zich nu gereed voor de sprintrace over 11 rondes die om 15:10 vanmiddag van start zal gaan.
Start opstelling .
1 Birchall – Birchall GB/GB
2 Paivarinta – Hanni FIN/SUI
3 Hock – Becker DE/DE
4 Schlosser – Hofer SUI/SUI
5 Reeves – Cluze GB/FR
11 Streuer – Endeveld NL/NL
zelhemboy

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: niet meer in zelhem
Lid sinds: 12-05-2010
     Reageer met citaat 
Hoeveel spannen rijden eigenlijk mee??
crosser78
Remco

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 23-10-2005
     Reageer met citaat 
uitslag trainingen :

Name
1.Birchall/ Birchall
2.Päivärinta/ Hänni
3.Hock/ Becker
4.Schlosser/ Hofer
5.Reeves/ Cluze
6.Barry/ Winn
7.Roscher/ Kamerbeek
8.Moser/ Walker
9.Lawrie/ Neave
10.Rutz/ Waefler
11.Streuer/ Endeveld
12.Kretzer/ Kretzer
13.Spendal/ Hill
14.Remse/ Knapton
15.Bertrand/ Seret
16.Knight/ Knight
17..Pichler/ Pichler
18.Gallerne/ Schreiber
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
Team Streuer pakt WK punten in Schleiz
Tijdens de vanmiddag verreden sprintrace voor de WK zijspannen in Schleiz, scoorden Bennie Streuer met passagier Kees Endeveld hun eerste WK punten in een moeizame race.
Na een goede start zakte het duo in de eerste ronde terug naar een 13e positie. De aanleiding voor deze terugval bleek na de race een niet goed werkend schakelsysteem te zijn. Bennie herpakte zich snel en kon de 2 Slovenen Spendal en Remse weer voorbij . Maar van weg lopen kwam het niet, ronden lang werd er hevig gevochten tussen deze 3 teams om de 11e positie.
Doordat team Streuer handen en voeten nodig had om de teams van Remse en Spendal van zich af te houden. Konden de teams van Moser en Rutz iets bij dit strijdend 3 tal weglopen. Toen in de 6e ronde Remse zich dan eindelijk voorbij Streuer had gevochten. Wou ook Spendal dit voorbeeld volgen maar zo makkelijk ging dit niet . Diverse malen zette de Sloveen zijn span naast die van Streuer maar die kon elke aanval afslaan. In de 9e ronde lukte het Spendal dan wel om Streuer te passeren in de chicane voor start/finish. Maar in de volgende bocht pakte team Streuer met een gedurfde inhaal actie de 12e plek weer terug.
Bij het ingaan van de laatste ronde was het nog steeds Streuer op 12 direct gevolgd door Spendal. Op het snelste gedeelte van het circuit deed de Sloveen nog een ultieme poging om ze voorbij te gaan . Tijdens deze inhaal actie was er even contact tussen beide spannen maar het lukte hem wel. En met een verschil van een halve seconde wist hij voor team Streuer te finishen.
Door als 13e te finishen scoorde team Streuer 3 WK punten ,en ja er had meer ingezeten . Maar in ogenschouw nemend dat er nog nooit gefinisht is op dit circuit, en de snellere gereden tijden, verzachten de pijn iets .
Een ietwat teleurgestelde Streuer melde na afloop , mede door het schakel probleem kon ik absoluut niet in m’n ritme komen. Het team is matig tevreden, ik absoluut niet.
De strijd om de kop posities was in het beging nog spannend en zoals verwacht ging deze tussen de teams van Hock, Schlosser,Reeves,Birchall, en Paivarinta. Waarbij de laatste 2 gedurende de race wegliepen bij de rest. Paivarinta kon lang de druk van Birchall weerstaan maar in de 9e ronde was het gebeurd met de pret . En met een super ronde wisten de Britten hem te passeren . En gaven de leiding niet meer uit handen.
De andere Nederlandse deelnemer ,Passagier Danny de Haas finishte met het team van Mike Roscher knap op een 6e positie.


Uitslag Sprintrace :
1 Birchall / Birchall
2 Paivarinta / Hanni
3 Schlosser / Hofer
4 Hock / Becker
5 Reeves / Cluze
6 Roscher / de Haas
13 Streuer / Endeveld
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Zo langzamerhand is dit niet meer een topic over het WK Zijspannen maar de spreekbuis van Team Streuer!
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 14-05-11 om 22:14:22
..spreekbuis van Team Streuer!

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk.. maar jij mag ons daar ook van op de hoogte houden
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
Voorbeschouwing WK zijspannen Reijka.
Terwijl motorsport minnend Nederland zich opmaakt voor de TT. Is team Streuer begin deze week afgereisd naar Kroatie. Alwaar aanstaande weekend de 2e ronde voor de WK zijspannen word verreden. Dit zal gebeuren op het nabij Reijka gelegen Grobnik circuit.
Graag hadden de mannen uit Grolloo hun kunsten vertoond op de Drentse heide. Maar helaas sinds enkele jaren behoren de zijspannen niet meer tot de deelnemers tijdens de TT. Voor een aantal teamleden houd dat in dat ze voor het eerst sinds vele jaren de TT moeten missen. Maar ook hier is het goed vertoeven met veel rijtijd voor Bennie en Kees waarbij menig GP coureur jaloers op zou worden.
In Kroatie zijn de WK zijspannen de hoofdact met als bijprogramma, races voor het Alp Adria kampioenschap en de ICGP. Op de donderdag zijn er enkele sessies vrije trainingen met op vrijdag en zaterdag ochtend de kwalificaties. Op zaterdag middag volgt dan een sprintrace over 11 ronden. Zondag word dan de goldrace over 22 ronden verreden. In beide races zijn WK punten te verdienen.
Het Grobnik circuit is sinds dat het niet meer tot de GP cyclus behoord niet meer veranderd. Het circuit ligt team Streuer goed want vorig jaar werd hun beste klassering ooit op WK niveau hier behaald. Vooral de layout is mooi, echt nog een circuit uit de oude doos, snel dus. Met vloeiende op elkaar volgende bochten, het hoogte verschil maakt het allemaal nog mooier.
Zoals reeds gemeld ligt dit circuit Bennie Streuer met passagier Kees Endeveld wel, en ze hebben er dan ook zin in. Alle schade aan het span na de crash in Oss is weer weggewerkt en staat er dan ook weer pico bello bij.
In het WK bezetten de Nederlanders na 2 races die beiden in Schleiz werden verreden de 14e plaats. Komend weekend hopen ze dan ook verder omhoog te klimmen door goed te scoren op dit circuit.
De strijd om de kopposities zal worden uitgevochten door de Duitser Hock ,het Finse team van Paivarinta en de Engelse teams van Reeves en de Birchal broers. Er word vooral veel verwacht van het Duitse team van Hock en Becker die tijdens de laatste IDM races de Fin Paivarinta steeds voor wist te blijven. Wat de Birchal broers aangaat is het nog even afwachten of ze goed zijn hersteld na hun zware crash op Schleiz. Tim Reeves met de Fransman Cluze in de bak zijn in ieder geval wel sterk bezig, want ze wisten de races om het Brits kampioenschap tot nu toe allemaal winnend af te sluiten.
Zoals gezegd, team Streuer is er klaar voor, en ziet het weekend vol vertrouwen tegemoed.
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
team Streuer 6e in 1e kwalificatie, Reijka
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
team Streuer als 7e van start vanmiddag en morgen
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
Team Streuer 5e in zwaar bevochten WK race Kroatie.
Vanmiddag tijdens de sprintrace van de WK zijspannen op het Kroatische Grobnik circuit. Deden het Drentse duo Streuer - Endeveld goede zaken. Na een matige start waarbij een paar plaatsen werden verloren. Werd deze fout al in de eerste ronde recht gezet. Ze kwamen dan ook als 7e door na de eerste ronde. Vanaf dit punt werd er constant gevochten met de Slovenen Remse, Spendal en de Brit Knight. Later voegde zich ook nog de Australier Treasure bij dit groepje
Diverse keren werd er van positie gewisseld en ze gaven elkaar geen meter toe. Bij het ingaan van de laatste ronde liepen Streuer en Remse iets bij de rest weg. Maar door hun gevecht, kon de Australiër toch weer aanpikken. Bij het aanremmen van de laatste bocht kon Remse de druk van Streuer niet meer aan. En maakte een remfout waarbij hij van de baan schoof. Treasure deed nog een laatste alles of niets poging waarbij hij Kees nog licht raakte. Streuer kon de Australier nipt achter zich houden en zo de 5e plaats veilig stellen.
Terwijl de pitcrew van alle kanten werd gefeliciteerd voor deze geweldige prestatie, waren Bennie en Kees nog in het ongewisse over hun behaalde plaats, toen ze dit dan ook door kregen waren ze zeer blij.
Ook de strijd om de kop posities was de gehele race super spannend, en ging tussen de teams van Paivarinta,Reeves en de Birchall broers. De Fin Paivarinta besliste de race in de laatste bocht in zijn voordeel. Direct gevolgd door Reeves en Birchall. De Duitser Hock reed een eenzame race en finishte op de 4e plek.
Morgen word er nog een gold race verreden over 18 ronden. Team Streuer zal ook in die race weer voor de maximaal haalbare resultaat gaan.

Uitslag Sprintrace.
1 Pekka Paivarinta – Adolf Hani FIN/SUI
2 Tim Reeves – Gregory Cluze GBR/FRA
3 Ben Birchall – Tom Birchall GBR/GBR
4 Kurt Hock – Enrico Becker GER/GER
5 Bennie Streuer – Kees Endeveld NED/NED
6 Adam Treasure – Aki Aalto AUS/FIN
siep64
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 30-03-2011
     Reageer met citaat 
Team Streuer 7e in Le mans en als 6e geeindigt in het WK
falerossi
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Friesland
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
siep64 schreef 24-09-11 om 14:05:24
Team Streuer 7e in Le mans en als 6e geeindigt in het WK


Netjes En nu alles inpakken en snel richting Assen
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Herma
 
Profiel Privébericht Twitter 
Geslacht: vrouw
Locatie: Staphorst
Lid sinds: 22-02-2010
     Reageer met citaat 
falerossi schreef 24-09-11 om 15:39:55
(...)


Netjes En nu alles inpakken en snel richting Assen


En ook daar gewonnen na van de laatste plaats gestart te zijn!
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Was inderdaad een mooie inhaalrace, knap gereden

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Snelle navigatie: