WK Zijspannen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Topic: WK Zijspannen (141483 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vader Streuer breekt lans voor zijspannen weer in het bijprogramma voor de TT 2012:

(Dagblad van het Noorden)
     Reageer met citaat 
Ik vind het prima, de zijspannen in het bijprogramma tijdens de TT, maar de kreet dat de landelijke media er voor in de rij staan lijkt me lichtelijk overdreven.
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 30-09-11 om 23:22:09
Ik vind het prima, de zijspannen in het bijprogramma tijdens de TT, maar de kreet dat de landelijke media er voor in de rij staan lijkt me lichtelijk overdreven.

In de rij misschien wat overdreven, maar de TT heeft natuurlijk behoorlijk wat aandacht, dus dan is dit interessanter dan een onk
Mugello never sleeps!
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 30-09-11 om 23:22:09
Ik vind het prima, de zijspannen in het bijprogramma tijdens de TT, maar de kreet dat de landelijke media er voor in de rij staan lijkt me lichtelijk overdreven.


Egbert Streuer is nog altijd één van de bekendste namen in de nederlandse motorsport en als zijn zoon meedoet een de WK race tijdens de TT van 2012 zullen heel veel media hier aandacht aan schenken en zeker als Streuer jr een kans maakt op een goede klassering.

dus niet lichtelijk overdreven zou ik zeggen!
Mooi ook voor het WK zijspan!
     Reageer met citaat 
Ook raceteam Keppel zal in 2012 een volledig WK seizoen rijden.

Nadat ze dit jaar 3e zijn geworden in ONK willen ze volgend jaar een stap extra gaan zetten.

De nieuwe passagier is Danny de Haas, inderdaad, de neef van Geral de Haas.

Ze hopen op een klassering tussen de 10e en 15e plek...

Ze zullen overstappen van Yamaha naar Suzuki en stellen momenteel alles in het werk om alles tot in de puntjes voor te bereiden.

Vandaag heb ik ze beloofd ze te sponsoren en hoorde bij die bespreking dan ook terloops dat de plannen om aan de 2012 TT dag deel te nemen met een WK wedstrijd in een vrijwel zeker stadium zijn beland.

Persoonlijk vindt ik het mooi om de zijspannen die dag ook in actie te zien,brings back sweet memories

Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
http://www.keppelsidecarteam.nl/

zo blijven jullie ook makkelijk op de hoogte
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Team Streuer klaar voor het seizoen 2012

Na een lange winter van voorbereidingen, vernieuwingen en andere zaken is het dan volgende week eindelijk zover; dan begint het raceseizoen 2012 van Team Streuer.
Volgende week zal team Streuer samen met de andere leden van de KNMV-wegraceselectie een voorjaarstraining afwerken op het Spaanse circuit van Parc Motor Castelloli. Dit mooie circuit ligt gelegen in de heuvels nabij Barcelona en, als we de weersvoorspelling mogen geloven, is het volgende week redelijk tot goed weer in Spanje. Bennie en Kees kunnen dan snel weer in hun raceritme komen en de broodnodige kilometers maken.
Nadat de sponsoring al in een zeer vroeg stadium rond was en het budget toereikend bleek te zijn voor een volledig WK- & ONK-seizoen werd begonnen met de voorbereidingen. Het span werd helemaal gestript en nagekeken en bij twijfel werden er onderdelen vernieuwd. Daarna werd het LCR-chassis weer zorgvuldig door Streuer junior opgebouwd. Ook werd er bij Louis Christen in Zwitserland een nieuw type stroomlijn opgehaald, die ondertussen in de welbekende Team Streuer-kleuren is gespoten.
Ook bouwde Bennie nog een nieuw model uitlaat, wat hem vele uurtjes en zweetdruppels heeft gekost. Het resultaat mag er dan ook wezen. Bij een run op de testbank bleek hij zijn werk goed te doen.
Kees daarentegen heeft de winter gebruikt om zijn toch al goede conditie op peil te houden. Hij was veelvuldig op zijn mountainbike te vinden in de bossen rondom Grolloo. Ook de sportschool deed goede zaken, want daar was hij ook vaak te vinden voor zijn wekelijkse krachttraining.
De technische staf heeft de standaard Suzuki-blokken compleet gereviseerd, zodat ze hopelijk ook dit jaar weer hun betrouwbaarheid en kracht bewijzen.
De focus zal dit jaar volledig gericht zijn op de WK, wat natuurlijk niet inhoudt dat we niet te zien zijn tijdens de ONK’s. Tot nu toe valt er gelukkig maar 1 race samen, namelijk de ONK in juni 2012 op ons thuiscircuit van Assen en de WK-race op de Hungaroring. De strijd om de wereldtitel zal verreden worden in 7 weekenden waarvan er 4 een dubbele race zullen hebben. Dat houdt in dat er 11 keer om de kostbare punten gereden zal worden. De strijd om de Nederlandse titel is helaas flink ingekort ten opzichte van vorig jaar; maar 6 races op de vaderlandse circuits.
Het raceseizoen gaat 2e paasdag van start met de openingsrace voor het ONK op het TT Circuit in Assen. Een week daarna gevolgd door de 1e WK-race op het circuit van Magny Cours.
Team Streuer is er klaar voor om ook dit jaar weer het maximale eruit te halen.
Kalender team Streuer 2012
     Reageer met citaat 
Bennie Streuer heeft een nieuwe passagierbron: Twitter: Scott Redding
     Reageer met citaat 
Voorbeschouwing round 1 WK zijspannnen Magny Cours

Komende zaterdag, zal op het Franse circuit van Magny Cours, de openings race voor de WK zijspannen worden verreden. Dit gebeurd in het bijprogramma van de welbekende 24 uurs race van Bol d’Or.
Dat de zijspannen aan populariteit vooruitgang boeken, is wel te zien aan het aantal deelnemers. Met 22 inschrijvers, is deze in jaren niet zo groot geweest.
Ook Nederland is goed vertegenwoordigd, want was het afgelopen 2 jaar, team Streuer die een vaste start had, dit jaar hebben ook de teams van Kentrop en Keppel de stap omhoog gemaakt, en zullen aan alle GP,s deelnemen.
Dat het de FIM er alles aan gelegen, is dat de zijspannen weer terug keren naar het niveau van weleer, bleek wel bij aankomst op het paddock. Was het voorheen een zaak van wie als eerste kwam, maar een plekje op moest zoeken,is het nu een goed geoliede organisatie die iedereen op hun plek zet. Ook de live uitzending op Motors TV aanstaande zaterdagochtend, is een grote stap in de goede richting.
Met 3 nieuwe top teams, die terug keren naar het hoogste niveau word het aantal teams, die aanspraak kunnen maken op de overwinning flink uitgebreid. De Duitser Steinhausen zal aan de start verschijnen met een door BMW aangedreven LCR, met de ervaren passagier Gregory Cluze, is hij zeker iemand waar rekening mee gehouden moet worden. Ook de Fransman Delanoy, wie jaren lang de strijd aanging voor de podium plekken, keert terug op het allerhoogste niveau. Als laatste maakt de Zwitser Schlosser zijn rentree.
Team Streuer had vandaag al de goede set up gevonden tijdens de eerste vrije training en ging dan ook lekker rond. Dit circuit kenmerkt zich door de vele blinde bochten en chicanes. Moeilijk in je hoofd te krijgen volgens de stuurman uit Grolloo maar wel een mooie brede baan.
Morgen zal het stukken sneller gaan, tenminste als het droog is, de sessie vandaag werd alleen gebruikt om de baan goed te verkennen.
Op de donderdag is er nog een vrije training gevolgd door de 1e kwalificatie. Op de vrijdag staat dan de 2e en beslissende kwalificatie op het programma. De start van de wedstrijd op zaterdag is ivm de live uitzending verschoven naar 11:35 .
     Reageer met citaat 


“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
siep64 schreef 11-04-12 om 21:11:47
WK zijspannnen Magny Cours
.. De start van de wedstrijd op zaterdag is ivm de live uitzending verschoven naar 11:35 .

Goed gelezen Jannes? Zag dat je daar, via twitter dacht ik, opmerking over maakte
Ik heb zonet even bij Ziggo geregeld dat ik MotorsTV weer terug in mijn pakket heb, kan ik het ook nog mooi zien
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 12-04-12 om 12:59:26
(...)

Goed gelezen Jannes? Zag dat je daar, via twitter dacht ik, opmerking over maakte
Ik heb zonet even bij Ziggo geregeld dat ik MotorsTV weer terug in mijn pakket heb, kan ik het ook nog mooi zien


Kreeg vanmorgen al een berichtje van Kees dat de race inderdaad verschoven was naar half 12.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Team Streuer mist nog de snelheid in Magny Cours

Vandaag werden op het Franse circuit van Magny Cours de vrije training en de 1e kwalificatie verreden voor de WK zijspannen. In het kamp van team Streuer stonden de gezichten nog niet echt vrolijk na deze trainingen, ondanks het mooie weer.
Deze ochtend, tijdens de vrije training werden er 9 rondes gereden, en werd de snelheid geleidelijk opgevoerd. In ronde 7 werd er een tijd van 1.57,4 genoteerd, deze was goed voor de 14e plek. Bennie was nog niet helemaal tevreden met de setting en, had dan ook al plannen voor veranderingen.
Voor de 1e kwalificatie, werd dan ook nog het een en ander versteld aan het span. en begon team Streuer dan ook vol vertrouwen aan de kwalificatie.
Bennie en Kees, waren dan ook als een van de eersten op de baan, en hadden er zin in. De tijd van de ochtend werd al snel benaderd, en in ronde 4 werd deze al verbeterd. Team Streuer schommelde al die tijd tussen de 14e en 17e plaats.
In ronde 8 werd er een tijd van 1.55,8 op de klokken gezet, deze was op dat moment goed voor de 15e positie. Wat Bennie ook probeerde deze tijd werd niet meer verbeterd, andere teams deden dit nog wel, en daardoor zakte team Streuer terug naar de 17e plek.
Niet echt een plaats, om over naar huis te schrijven volgens Bennie. Positief is dat de veranderingen, die we vooraf nog hebben gedaan wel iets verbetering hebben opgeleverd. Hopen dat het morgen ook droog blijft dan zal er echt nog een seconde of 3 van deze tijd af moeten. Dit zal dan ook beteken dat er dan binnen de top 10 getraind kan worden .
De strijd om de pole, ging zoals verwacht tussen de teams van Birchall,Steinhausen en Paivarinta. Waarbij de laatste, het snelste was vandaag. Deze mannen werden binnen een seconde gevolgd door Reeves,Schlosser en Hock. Dit betekend dat de top 6 binnen 1,3 seconden staat gekwalificeerd.
De ander Nederlandse teams, Kentrop en Keppel reden ook niet verkeerd bij hun WK debuut. Het team van Kentrop, was vandaag het snelste Nederlandse team want zij bezetten een keurige 16e plaats. Keppel reed zich ook naar een verdienstelijke 20e positie. Helaas moesten zij aan het einde van deze sessie hun span met mechanische problemen aan de kant zetten.
Uitslag 1e kwalificatie
1 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni SF/SUI
2 Ben Birchall – Tom Birchall GB/GB
3 Jorg Steinhausen – Gregory Cluze DLD/FRA
4 Tim Reeves – Ashley Hawes GB/GB
5 Markus Schlosser – Thoma Hofer SUI/SUI
6 Kurt Hock – Enrico Becker DLD/DLD
16 Kees Kentrop – Gerard Daalhuizen NL/NL
17 Bennie Streuer – Kees Endeveld NL/NL
20 Jarno Keppel – Gunter Verbrugge NL/BEL
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik dacht ergens (twitter?) gelezen te hebben dat er ook live-timing vd sidecars ergens te volgen is, iemand?
     Reageer met citaat 
Team Streuer nog steeds geen vrienden met Magny Cours
Vandaag werden onder goede omstandigheden, de 2e en beslissende kwalificatie verreden, voor de WK zijspannen op Magny Cours. Ondanks het mooie weer stonden de gezichten bij team Streuer na deze sessie nog steeds niet vrolijk.
Gisteravond is er nog tot laat in de avond gewerkt, om een klein schakel probleem op te lossen. Dit bleek goed gelukt te zijn, en het team begon dan ook vol vertrouwen aan deze beslissende kwalificatie. Een nieuwe achterband was er gemonteerd en iedereen hoopte dan ook dat het gat van 3 seconden op de top 10 dicht gereden kon worden.
Ondanks een volle seconde tijdwinst, op gisteren lukte dat niet. Erger nog we, verloren 1 plaats op de start grid, en zullen morgen vanaf de 18e plaats vertrekken. Niet echt een goede uitgangs positie, maar Bennie en Kees hebben in het verleden wel vaker laten zien dat ze een race goed kunnen opbouwen.
Ondanks dat de baan temperatuur vandaag hoger was dan gisteren wist 45% van de teams hun tijd van gisteren niet te verbeteren. Poleman Paivarinta deed dit wel en, zette de pole tijd een halve seconde scherper. De mannen op de 2e en 3e plaats konden hun tijd niet verbeteren. En staan haast een seconde achter de snelle Fin. Schlosser en Reeves verbeterden wel hun tijd, en verkleinden hun achterstand iets.
Team Kentrop reed net, als team Streuer een volle seconde van hun tijd af, en vinden we terug op een keurige 16e start plaats. Ook team Keppel moest 1 positie prijsgeven en staat op P 21.
Het beloofd morgen een spannende race te worden want de top 6 staat nog steeds binnen 1,5 seconden. Dit verschil vinden we ook terug in de plaatsen 7 tm 10. Het verschil tussen P 11 en team Streuer op P18 bedraagt dan 1.8 seconde.
En zoals Bennie en Kees al aangeven morgen gaat het om de punten. Nu is het alleen nog afwachten wat voor weer het word. De berichten zijn niet echt goed te noemen, en er is dan ook kans op regen morgen tijdens de wedstrijd.
Start opstelling :
1 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni SF/SUI 2 Ben Birchall – Tom Birchall GB/GB 3 Jorg Steinhausen – Gregory Cluze DLD/FRA 4 Markus Schlosser – Thoma Hofer SUI/SUI 5 Tim Reeves – Ashley Hawes GB/GB 6 Kurt Hock – Enrico Becker DLD/DLD 16 Kees Kentrop – Gerard Daalhuizen NL/NL 18 Bennie Streuer – Kees Endeveld NL/NL 21 Jarno Keppel – Gunter Verbrugge NL/BEL

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Snelle navigatie: