WK Zijspannen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Topic: WK Zijspannen (141399 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik zie op de uitslag vd kwalificatie op Racesport dat Keppel geen tijd heeft staan in Q2. weet iemand wat er aan de hand was?
wimpie

avatar
xl600r fzr600 vfr750 vtr1000r rsv1000r tuono rr

     Reageer met citaat 
na 8 ronden rode vlag ,iemand een idee waarom?


Streuer 11e
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
wimpie schreef 14-04-12 om 12:19:12
..rode vlag ,iemand een idee waarom?

Ik zag gele vlag gezwaaid worden bij die chicane vlak voor die lange linkerbocht in het middengedeelte. Zag daar een zijspan in de grintbak. In de uitloopronde meende ik daar nr 61 ofzo (donkerblauw span) te zien..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
wimpie schreef 14-04-12 om 12:19:12
na 8 ronden rode vlag ,iemand een idee waarom?

Op racesport.nl:
Citaat:
toen de race..vroegtijdig werd afgevlagd door de aanwezigheid van een oliespoor op de baan en het feit dat er medische assistentie verleend moest worden aan Kees Kentrop’s passagier Gerard Daalhuizen die de dupe werden van de aanwezige olie op de baan. Kentrop kwam in aanraking met een andere combinatie waarbij Daalhuizen met zijn arm klem kwam te zitten tussen de combinaties en uit de bak viel. Na medische assistentie bleek de Nederlander een gebroken arm te hebben overgehouden aan de crash.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Uit teambericht Streuer:
Citaat:
De Oostenrijker Grabmuller blies zijn blok op in de chicane na de hairpin. Bennie zag al wat glinsteren en nam iets gas terug. Team Kentrop en Brunazzi hadden het niet in de gaten en kwamen met elkaar in aanraking. Hierbij werd de arm van passagier Gerard Daalhuizen hard geraakt. Wat tot het gevolg had dat deze de bak uitviel en voor team Streuer langs rolde.
     Reageer met citaat 
Gerard Daalhuizen zijn arm is gelukkig niet gebroken. Zit wel voor de stevigheid tijdens de terugreis in het gips.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Sjaakie593 schreef 15-04-12 om 07:43:46
Gerard Daalhuizen zijn arm is gelukkig niet gebroken. Zit wel voor de stevigheid tijdens de terugreis in het gips.


goed om te horen. Beterschap!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Nederlanders tevreden na eerste dag Hungaroring
Vandaag werd op het Hongaarse circuit de Hungaroring, de eerste vrije training verreden voor de WK zijspannen.
Dit gebeurde onder tropische omstandigheden, met een temperatuur van 32 graden, waarbij het asfalt temperatuur opliep naar 56 graden.
Voor de Nederlandse teams, Streuer - Endeveld en Kentrop – Daalhuizen, was dit de eerste keer, dat ze op dit circuit reden.
Dit was ook te merken in hun ronde tijden, die in het begin achter bleven, in vergelijking met de 5 snelte teams. Dit werd echter in de 2e helft, van deze 40 minuten durende vrije training, door beide teams recht gezet. Waarbij op het einde van deze sessie, Streuer op de 6e plaats stond met een 2.05,3. Team Kentrop volgde op een keurige 9e plaats met een 2.07,5.
Bennie Streuer zette deze tijd, niet met z,n vaste passagier Kees Endeveld, maar met de Engelsman Ashley Hawes. Die normaal met Tim Reeves rijd. Tim was echter nog onderweg van de Isle of Man naar Budapest. In goed overleg met team Streuer bood Kees aan om hem, de 2e helft van deze training Bennie te laten rijden met Ashley, zodat hij het circuit ook alvast kon leren.
Bennie Streuer : Ik merkte weinig verschil tussen beide passagiers, maar Ashley had wel een paar goede tips hoe, Tim Reeves enkele rechter bochten neemt. Want morgen zal het nog sneller moeten en dat gaat ook wel lukken. Het is best een moeilijk circuit om in je hoofd te krijgen, want bijna alle bochten zijn blind, ben dan ook zeer blij, met deze extra vrije training.
Kees kentrop : Ik ben nog steeds zoekende naar de ideale lijnen op dit circuit. Vooral de baan breedte, en de vele blinde bochten maken dit circuit mooi, maar ook heel moeilijk. Vooral na 2 smalle straten circuit races is dit echt wennen, maar nogmaals een machtige baan.
Snelste vandaag was de Fin Paivarinta met Adolf Hanni. Direct gevolgd door de Duitsers Hock en Steinhausen. De snelle Britse teams van Reeves en Birchall, waren vandaag, omdat zij vanaf Isle of Man kwamen, niet op tijd voor deze vrije training.
Morgen om 10:25, is er nog een vrije training van 40 minuten, met later in de middag, 2 kwalificaties van 20 minuten. Deze zijn te volgen via www.tracktiming.hu
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Is dit een persbericht/teambericht voor (sponsors) Siep? Dan zou ik het eerst nog even nakijken voor dat het rondgestuurd wordt. Ik zie gelijk in het begin al een paar spel/grammatica foutjes..
     Reageer met citaat 
Team Streuer en Kentrop ook snel in de 2e vrije training.
Vanmorgen werd op de Hungaroring de 2e vrije training verreden voor de WK zijspannen. Beide Nederlandse teams wisten hun tijd van gisteren met 3 seconden te verbeteren. Ondanks deze snellere tijden zakten de teams van Streuer en Kentrop een paar plaatsen terug. Streuer Endeveld bleven met hun 2.02,00 steken op de 10e plaats. Team Kentrop reed een 2.03,89, en deze was goed voor de 14e positie.
Snelste in deze vrije training was de Zwitser Schlosser, direct gevolgd door de Brit Tim Reeves. Deze verloor in de laatste ronde in een ultieme poging de pole te pakken nog zijn passagier, De 3e plaats word ingenomen door Paivarinta.
Vanmiddag om 15:40 gaat het licht op groen voor de eerste kwalificatie . Hopelijk blijft het droog, want ook op de Hungaroring word regen verwacht later vandaag. De temperaturen zijn nog steeds hoog, maar in tegenstelling tot gisteren was het licht bewolkt.

Uitslag Vrije training.
1 Markus Schlosser – Thomas Hofer SUI/SUI : 1.55,38
2 Tim Reeves – Ashely Hawes GBR/GBR : 1.55,57
3 Pekka Paivarinta – Adolf Hanni FIN/SUI : 1.55,74
4 Jorg Steinhausen – Gregoty Cluze GER/FRA : 1.56,34
5 Ben Birchall – Tom Birchall GBR/GBR : 1.57,53
10 Bennie Streuer – Kees Endeveld NED/NED : 2.02,00
14 Kees Kentrop – Gerard Daalhuizen NED/NED : 2.03,89
     Reageer met citaat 
Birchall pakt pole op de Hungaroring, Kentrop en Streuer, 10 en 11
Ging het vanmorgen in de 2e vrije training al lekker bij de Nederlandse teams Streuer en Kentrop. Vanmiddag bij de eerste kwalificatie, zetten beiden de stijgende lijn voort. Team Streuer pakte, in deze eerste kwalificatie een 9e tijd met een 2.00.48. Het team van Kees Kentrop en Gerard Daalhuizen, verbeterden hun tijd ook weer en stonden met een 2.01,46 op de 12e plaats. Snelste was de Zwitser Schlosser direct gevolgd door Tim Reeves.
Later deze middag, tijdens de laatste, en beslissende kwalificatie, moest het dan gebeuren. De top begon al direct, weer met snelle rondentijden, die per ronde uitmondde in een andere volgorde. Ook team Kentrop begon voortvarend en zette in de 3e ronde een tijd op de klokken van 2.00.24. Deze was goed voor een 9e plaats op dat moment. Team Streuer begon rustig, om hun nieuwe set banden in te rijden. Maar toen dit was gebeurd, gingen ook bij hun de tijden rap naar beneden. Dit monde in de 6e ronde uit in een tijd van 2.00,43, goed voor de 10e plaats. Op het einde van de sessie kwam de Fin Makkula, nog onder de beide Nederlanders door met een 1.59,95.
De strijd om de pole was ook hevig, en ging tussen 5 teams. De gebroeders Birchall trokken aan het langste eind en pakten de pole met een 1.54,71. De Fin Paivarinta volgt op 16/100e van een seconde op de 2e plaats.
Voor de Duitser Hock was deze 2e kwalificatie minder succesvol want ze kwamen al in de 2e ronde hard in aanraking met de vangrail. Dit had gelukkig voor hem en z,n passagier geen gevolgen, zijn LCR kwam niet ongeschonden uit deze crash. De schade is dan ook van dien aard dat team Hock morgen niet kan starten in de race.
Voor team Kentrop en Streuer, betekent dit dat ze beiden een plaatsje opschuiven en morgen gebroederlijk vanaf de 4e rij mogen vertrekken .
Uitslag kwalificatie en startopstelling.
1 Ben Birchall – Tom Birchall 1.54,71 2 Pekka Paivarinta – Adolf Hani 1.54,72 3 Markus Schlosser – Thomas Hofer 1.55,41 4 Jorg Steinhausen – Gregory Cluze 1.55,42 5 Tim Reeves – Ashley Hawes 1.55,54 6 Michale Grabmuller – Ueli Wafler 1.56,36 7 Olivier Purtschert – Priska Purtschert 1.59,15 8 Petri Makkula – Harri Asumaniemi 1.59,95 9 Kees Kentrop – Gerard Daalhuizen 2.00,24 10 Bennie Streuer – Kees Endeveld 2.00,43 11 Jakob Rutz – Jens Lehnerz 2.00,86 12 Gary Knight – Dan Knight 2.01,00
     Reageer met citaat 
Steinhausen wint thriller op de Hungaroring, Nederlanders in de punten.
Vanmiddag werd op de Hungaroring, de 2e race voor de WK zijspannen verreden. Vlak voor de start van deze race, begon het licht te regenen. Wat een ietwat gestreste situatie op leverde bij alle teams.
Gelukkig werd het weer droog, en werd het bordje dry race getoond. De Nederlandse teams, Streuer en Kentrop stonden gezamenlijk op de 4e startrij.
Iedereen kwam goed weg, en ongeschonden door de eerste bocht. De Fin Paivarinta had kop start, en leide het gehele veld dan ook de eerste bocht in. Ook Bennie Streuer en Kees Endeveld hadden een wereld start, en zaten op de 9e plaats gevolgd, door Team Kentrop.
Bij het ingaan van de 2e ronde begon het weer heftig te regenen, en werd de race stil gelegd na een aantal spins van enkele deelnemers.
Na een korte pauze van 15 minuten, vond de herstart plaats voor een race over 17 ronden. Paivarinta was ook deze keer het snelste weg. De Nederlanders kenden een mindere start en moesten een paar plaatsen inleveren.
Er ontstonden direct een paar mooie groepen, die met elkaar in gevecht waren. Om de kop positie waren het de teams van Paivarinta,Reeves,Steinhausen,Birchal en Schlosser. Daarachter vochten Makkula en Purtschert om de plaatsen 6 en 7. Daarachter zat weer een grote groep met Rutz,Remse,Knight,Kentrop,Rocher en Streuer die voor de plaatsen 8 tm 13 streden.
Paivarinta liep na enkele rondes iets weg bij z’n belagers. En ook team Streuer begon aan hun opmars, per ronde werd er een positie gewonnen. Totdat Bennie achter z,n aards rivaal Rutz kwam te rijden. In het verleden hebben beiden al vaak een robbertje gevochten en ook deze keer was dat het geval. Ronden lang probeerde Bennie, Rutz voorbij te komen wat maar niet lukte.
In de kop ging het er ook hard aan toe, en dat zorgde ervoor dat Paivarinta weg kon lopen. Dit kon hij volhouden tot de 14e ronde toen had namelijk Steinhausen zich los kunnen rijden van Reeves en Birchall. Hij reed het gat naar de Fin dan ook snel dicht. Reeves,Birchall en Schlosser gingen de strijd aan om de 3e plek. Streuer was ook eindelijk Rutz voorbij en kon direct een klein gaatje slagen. Team Kentrop was in gevecht met de Duitser Roscher om plaats 10.
In de voorlaatste ronde was het Steinhausen die de kop pakte, en direct bij Paivarinta weg liep. Deze had te veel van z,n banden gevraagd en kon geen tegenaanval meer plaatsen. De strijd om de 3e plaats ging tussen de Birchall broers en Reeves. Waarbij de laatste aan het langste eind trok.
Team Streuer kon de race veilig uitrijden op de 8e plaats, al moet gemeld worden dat team Rutz toch nog weer gevaarlijk dichterbij kwam in de laatste ronde.
Team Kentrop had de strijd om plaats 10 verloren van Roscher en kwamen op een keurige 11e positie over de Finish.

Bennie Streuer ; Het was een zware race, weer zat die Rutz me dwars en wat ik ook probeerde. Ik kon hem maar niet voorbij komen, toen dat eindelijk wel lukte heb ik direct het tempo opgevoerd om proberen bij hem weg te lopen. Dit lukte dan ook prima, alhoewel ik wel een paar risico,s moest nemen. Ben zelfs nog even naast de baan gekomen, en dan is het wel makkelijk dat ze hier asfalt hebben ipv grindbakken. Ben zeer teverden over de race, alleen jammer van de start, dat heeft me veel extra werk gekost. Maar het belangrijkste is dat we weer 8 WK punten hebben gescoord.
Kees Kentrop : Door mijn matige start kwam ik al direct in de eerste bocht in de problemen, dit koste ons wat plaatsen. Toen wist ik al dat het een zware race zou worden. Toch nog diverse mensen voorbij gegaan, waarbij ik de meeste problemen had met de Sloveen Remse. We hadden zelfs nog even flink kuipcontact waardoor ik weer 2 plaatsen moest inleveren. In de daarop volgende ronden had ik mijn 10e positie weer terug. En kon deze tot de laatste ronde vast houden, Blijkbaar toch wat teveel van mijn banden gevergd, en kon daardoor de aanval van Mike Roscher niet meer afslaan. Maar ben toch tevreden met onze 11e plaats, Het was een prachtige maar zware race.
Alle teams gaan nu richting Croatia waar volgende week de 3e ronde voor het WK word gereden.
     Reageer met citaat 
Stonden er maar 12 spannen aan de start?
Dan rijdt je in principe al snel in de punten .
     Reageer met citaat 
nee er waren 18 teams. maar de Duitser Hock kon niet starten door schade aan zijn span na een crash.
     Reageer met citaat 
Voorbeschouwing ronde 3 WK zijspannen Kroatië.
Dit weekend word op het Grobnik circuit, nabij Rijeka, de 3e ronde voor de WK zijspannen verreden.
Dit maal geen lange reis tijd voor de teams aangezien ze direct zijn doorgereden vanaf de Hungaroring. En zo stond het hele Zijspan circus op de maandag al voor de poort van het circuit.
De organisatie had hier al rekening mee gehouden en de teams konden dan ook direct gebruik maken van de pitboxen.
Deze ronde heeft ook weer een sprintrace over 11 ronden, die op de zaterdag middag word verreden. Ook in deze korte race zijn er punten voor het kampioenschap te verdienen.
Op de zondag volgt dan de goldrace over 18 ronden. In het bijprogramma van de WK zijspannen rijden de coureurs van de Alp Adria cup hun races. Ook de liefhebbers van tweetakten, komen aan bod, want de ICGP rijden hier hun 2e wedstrijd.
Het weekend begint al op de donderdag, wanneer er vrije trainingen zijn voor alle klassen. Hetzelfde geld voor de vrijdag, met op zaterdag de kwalificaties.
Zal de Duitser Steinhausen, z’n huzaren stukje van de Hungaroring, waar hij Paivarinta in een rechtstreeks duel versloeg kunnen herhalen. Of zijn het de Engelsen Reeves en Birchall, die hier ook altijd zeer snel zijn, die met de meeste punten naar huis willen gaan.
De Duitser Hock heeft zijn span ook weer klaar na zijn crash op de Hungaroring, en is ook altijd voorin in het veld te vinden. Ook dient er rekening gehouden worden, met de Zwitser Schlosser, met zijn snelle LCR Suzuki combinatie.
De Nederlandse teams, Streuer en Kentrop, willen hun goede prestatie van vorig weekend herhalen. Voor Streuer, is dit al de 4e keer dat ze op dit circuit rijden. Vorig jaar waren ze zeer snel op het Grobnik circuit en behaalden zij de 5e plaats in de sprintrace. Voor Kentrop is het de eerste keer dat ze op dit circuit rijden, maar waren direct enthousiast over de layout..
Het is dan ook een zeer snel circuit met hoogte verschillen, en vloeiend in elkaar overgaande bochten.
Ondanks de belofte vorig jaar dat er nieuw asfalt gelegd zou worden is dit nog niet gebeurd. Wel werd deze week bekend gemaakt dat ze 10 miljoen subsidie hebben ontvangen , voor een circuit upgrade.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Snelle navigatie: