WK Zijspannen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Topic: WK Zijspannen (141527 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Reeves wint Le Mans en is wereldkampioen 2012 WK zijspannen
Streuer en Kentrop, 9 en 10

Na een super gereden wedstrijd is de Brit Tim Reeves met passagier Ashley Hawes als eerste gefinisht. En zijn daarmee ook de nieuwe wereld kampioenen bij de zijspannen. Bij voorbaat stond al vast, dat deze finale race een zeer spannende aangelegenheid zou worden, met nog 4 teams die kans hadden op de titel.
Reeves pakte meteen kopstart, iedereen hield het hoofd koel in de eerste bocht na de start. Het hele veld kwam hier ongeschonden door, echter 2 bochten verder ging het mis voor Birchall en Paivarinta. Tijdens een poging van Birchall om de kop terug te pakken verloor hij de macht over het span en kwam hard in aanraking met Paivarinta. De Engelsen sloegen over de kop en hun race was ten einde. Paivarinta kon aanvankelijk doorrijden maar kwam er in de volgende bocht achter dat z’n passagier Adolf Hanni gewond was geraakt door de crash. En parkeerde zijn span dan ook snel langs de baan.
Hiermee waren de titel kandidaten met de helft vermindert, het zou nu gaan tussen Reeves en Steinhausen. Reeves leek de juiste kaarten te hebben want hij had samen met de Duitser Hock al een behoorlijk gat geslagen op Steinhausen. Hock kon het hoge tempo niet volgen van de Engelsman en moest hem laten lopen.
Na 5 rondes kwam Steinhausen dan ook goed op gang en reed het gat naar Reeves in enkele ronden dicht. In ronde 10 kwam hij zelfs Reeves voorbij en lag 1 ronde aan kop. De volgende rondes was het stuivertje wisselen met de 2 titel kandidaten dit duurde tot er nog 2 rondes te gaan waren. Blijkbaar had Steinhausen te veel van z’n banden gevraagd en moest Reeves laten gaan. Deze reed dan ook beheerst naar de overwinning. Steinhause werd als 2e afgevlagt de Duitser Hock maakte het podium compleet.
Ook de Nederlanders Streuer en Kentrop reden een goede race. Streuer moest in de eerste ronde wel veel plaatsen prijs geven in het gedrang.en we zagen hem dan ook pas als 14e doorkomen bij de eerste doorkomst. En zo was hij weer veroordeeld tot een inhaal race deze klus klaarde hij dan wel weer zoals gewoonlijk en reed al in de 11e ronde weer op de 9e plek. Het gat naar de voor hem rijdende teams was echter te groot om in de resterende rondes dicht te rijden. Hij finishte dan ook op plaats 9 en stelde hiermee z’n 10e plaats in het WK veilig.Ook Kentrop was bij voorbaat al gedwongen tot een inhaal race door z,n slechte kwalificatie. Kentrop en Daalhuizen hadden iets langer nodig dan Streuer om de voor hen rijdende teams voorbij te komen. Maar ook zij klaarde deze klus en kwamen 6 seconden na Streuer als 10e over de Finish. Hiermee wonnen ze nog een plaatsje in de eindstand want de Duitser Roscher moest opgeven met technische problemen. En eindigden hun debuut jaar in het WK op een verdienstelijke 11e plaats.
Uitslag race :
1 Team Reeves
2 Team Steinhausen
3 Team Hock
4 Team Delanoy
5 Team Grabmuller.
9 Team Streuer
10 Team Kentrop

eindstand.
1 team Reeves 181 p
2 team Steinhausen 175 p
3 team Birchall 152 p
4 team Paivarinta 151 p
5 team Hock 100 p
6 team Schlosser 92 p
7 team Grabmuller 76 p
8 team Makkula 62 p
9 team Purtschert 60 p
10 team Streuer 54 p
11 team Kentrop 44 p
12 team Roscher 40 p
13 team Rutz 29 p
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zie ook het TT circuit topic, in 2013 zelfs 2 WK rondes in Nederland zoals RTV Drenthe meldt!
     Reageer met citaat 
wat geweldig dat de zijspannen weer terug komen op de TT.
     Reageer met citaat 
De race bij de TT voor de zijspannen wordt gereden op vrijdag las ik net. Daar proberen ze dus ook al echt een aantrekkelijke dag van te maken met een race in de RBR, de zijspannen dus en natuurlijk de QP van de MotoGP in het nieuwe format.
     Reageer met citaat 
Vrije trainingen WK zijspannen Kroatië
Vandaag hadden de zijspan teams maar liefst 3 vrije trainingen van een half uur op het program staan. Alle 3 werden onder warme omstandigheden verreden waarbij de asfalt temperatuur opliep tot ver boven de 50 graden. Door deze omstandig heden kregen vooral de banden het weer zwaar te verduren.
Op het einde van de dag zien we het Duitse duo Hock en Becker de lijst aanvoeren. Met daarachter de opvallend goed presterende Fin Makkula met zijn door een snelle BMW aangedreven LCR. De andere Fin Paivarinta maakt de top 3 compleet, vooral de nog steeds niet 100% herstelde Hani had het vandaag zwaar in de bak. Ook het enige team met een Kawasaki aangedreven span , Grabmuller deed het goed met een 4e tijd.
Op de 5e plaats vinden we het eerste Nederlandse team terug, Bennie Streuer met passagier Geert Koerts, blijken eindelijk verlost te zijn van hun motor problemen. De man uit Grolloo was dan ook weer ouderwets aan het rond gaan.
Het Connect racing team met Kees Kentrop en Danny de Haas waren ook goed bezig en bezetten de voorlopige 8e plaats. Ook wildcard deelnemers Keppel en Portijk waren goed bezig met hun 13e tijd. Zeker een goed begin als je in ogenschouw neemt, dat dit hun eerste kennismaking is met dit circuit.
WK koploper Steinhausen reed om onbekende redenen zonder transponder en was vele malen te vinden in de pits. Zij waren duidelijk bezig met het testen van hun al zeer snelle fabrieks BMW. Grote pechvogels waren de Britse Birchall broers zij kwamen in de 2e sessie stil te staan met motorische problemen. En bleven de rest van de dag in de pitbox.
Uitslag Vrije trainingen.
1 Hock/Becker Dld/Dld 1.36,5
2 Makkula/Karttiala Fin/Fin 1.37,6
3 Paivarinta /Hani Fin/Sui 1.38,3
4 Grabmuller/Wechselberger Aut/Aut 1.39,4
5 Streuer/Koerts Ned/Ned 1.39,9
6 Lawrie/Neave Gbr/Gbr 1.41,0
7 Remse/Biggs Slo/Gbr 1.41,2
8 Kentrop/de Haas Ned/Ned 1.42,0
9 Gurk/Kolsch Dld/Dld 1.42,2
10 Hergott/Cristie Fra/Gbr 1.42,4
13 Keppel/Portijk Ned/Ned 1.45,4

Morgen zullen er 2 kwalificaties en een sprintrace worden gereden, en word er wederom mooi en warm weer voorspeld.
     Reageer met citaat 
Steinhausen pakt pole in Kroatie
Vanmorgen werden onder tropische omstandigheden de kwalificaties verreden voor de WK zijspannen op het Grobnik circuit. Door deze omstandigheden was het zeer zwaar voor zowel de rijders als het materiaal. De snelste tijden werden dan ook in de eerste sessie neergezet toen het iets minder warm was.
De Duitser Steinhausen met passagier Ashley Hawes waren de snelste, op 0,2 sec. gevolgd door de Fin Paivarinta. De duitser Hock kon ook goed volgen en staat op de 3e plaats op 0,8 sec. van de pole mannen. De Fin Makkula met Kartiala in de bak was het enigste team die in de 2e kwalificatie hun tijd wisten te verbeteren en mogen vanaf de 4e plaats hun races starten. De Schot Lawrie zal vanaf de 5e plaats mogen starten.
Het Drentse duo Streuer – Koerts pakten na een goede eerste kwalificatie de 6e plaats en zullen beide wedstrijden vanaf de 3e rij mogen starten.
Als 7e stonden de Birchall broers gekwalificeerd maar na wederom motorische problemen, besloten zij richting Engeland terug te keren om het probleem op te lossen.
Het Connect-Roke team met Kees Kentrop en Danny de Haas vinden we terug op de 10e plaats. Team Keppel kampte in de eerste kwalificatie ook met problemen en konden helaas niet starten in de 2e kwalificatie. Zij zijn druk aan het werk om hopelijk vanmiddag toch van start te kunnen gaan in de Sprintrace.
Uitslag kwalificaties en tevens start opstelling.
1 Steihausen / Hawes DLD/GBR 1.34,7
2 Paivarinta / Hanni FIN/SUI 1.34,9
3 Hock / Becker DLD/DLD 1.35,5
4 Makkula / Kartiala FIN/FIN 1.35,6
5 Lawrie / Neave GBR/GBR 1.36,8
6 Streuer / Koerts NED/NED 1.37,7
7 Birchall / Birchall GBR/GBR 1.37,7
8 Remse / Biggs SLO/GBR 1.37,7
9 Grabmuller / Wechsenberger AUT/AUT 1.37,9
10 Kentrop / de HaasNED/NED 1.38,5

Zoals vermeld zal iedereen vanaf de 7e plaats een plekje opschuiven door de afmelding van de Birchals.

Vanmiddag om 17:00 zal de sprintrace van start gaan over 10 ronden.
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
siep64 schreef 15-06-13 om 14:01:50
Steinhausen pakt pole in Kroatie
Vanmorgen werden onder tropische omstandigheden de kwalificaties verreden voor de WK zijspannen op het Grobnik circuit.


ik ben daar een jaar of 6 geleden met racen tegen kanker geweest tijdens een test weekend. Toen was het asfalt echt slecht met scheuren en gaten. is dat nu al een keer vernieuwd?
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
GM Fuzzy.

Nee hoor het is nog steeds hetzelfde asphalt als toen het in 78 ofzo is aangelegd. beetje meer gras ertussen, maar prima te doen volgens Bennie. Alleen vreet het banden vooral met deze hoge temperaturen. Voor de rest een hele mooie layout echt een motor circuit
     Reageer met citaat 
Paivarinta wint sprint race, Streuer keurig 6e in Rijeka

Gisteren werd op het Grobnik circuit, nabij Rijeka, de sprintrace verreden voor de WK zijspannen. Ondanks dat het al wat later op de dag was, waren de temperaturen nog steeds zeer hoog.
Het was niet poleman Steinhausen die kopstart pakte, maar zijn landgenoot Hock. Ook de Fin Paivarinta kende een goede start en dook als 2e in de eerste bocht, direct gevolgd door Makkula en de slecht gestarte Steinhausen.
Ook Streuer - Koerts kenden een goede start, maar moesten direct wel een plekje prijsgeven op Grabmuller. Beiden pakten direct Lawrie in de 2e bocht. Ook Remse kende een superstart en mengde zicht in het gevecht om de 5e plaats.
Hierachter ontstond een groepje met o.a. de nederlanders Kentrop-de Haas, Rutz, Hergott en Zimmerman. Team Keppel moest helaas al na 1 ronde de pits opzoeken met een onwillig lopende motor.
Hock kon in het begin ietsjes weglopen bij Paivarinta en Steinhausen die al zeer snel Makkula wist te pakken. In de 6e ronde vond Paivarinta het welletjes en nam de kop over van Hock. Ook Steinhausen kwam snel opzetten en ging Hock een ronde later voorbij.
Streuer zagen we in de 3e ronde, doorkomen op een 7e plaats achter Remse en Grabmuller. Ook Lawrie zat in dit groepje, waar fel werd gestreden.
Er ontstond een groep van 4 teams die om de 5e positie vochten. Ze maakten het elkaar niet gemakkelijk. In de 7de ronde viel de groep uiteen, Remse moest als eerste afhaken. Hiervan maakte vooral Grabmuller gebruik van en sloeg een gaatje op Streuer en Lawrie.
Lawrie deed in de 8e ronde een alles of niets poging om Streuer voorbij te komen. Dit lukte in eerste instantie, maar hij kwam in de volgende bocht naast de baan. Streuer kreeg hierdoor wat meer lucht en probeerde de achterstand op Grabmuller weg te werken. Dit lukte aardig met snellere rondetijden dan de Oostenrijker, maar de race was iets te kort. En zo finishten Streuer, met Koerts in de bak, op een 6e plaats wat hun 10 WK punten opleverden.
Achter hen was er een strijdende groep die bestond uit, Rutz, Hergott, Kentrop en Zimmerman. Deze groep viel door een crash van Hergot uit elkaar. Tevens kregen ze in de laatste ronde de steeds verder terugvallende Remse nog in het vizier. Als sterkste kwam Rutz uit dit gevecht voor Remse en Kentrop. Er werd tot de laatste meter gestreden, men finishte binnen 1 seconde van elkaar.
Met deze 10e plek konden ook Kentrop-de Haas weer kostbare WK punten toevoegen aan hun saldo.


Uitslag Sprintrace.
1 Paivarinta / Hanni FIN/SUI
2 Steinhausen / Hawes DLD/GBR
3 Hock / Becker DLD/DLD
4 Makkula / Kartiala FIN/FIN
5 Grabmuller / Wechselberger AUT/AUT
6 Streuer / Koerts NED/NED
7 Lawrie / Neave GBR/GBR
8 Rutz / Hofer SUI/SUI
9 Remse / Biggs SLO/GBR
10 Kentrop / de Haas NED/NED
11 Gurk / Kolsch DLD/DLD
12 Zimmerman / Eckerd DLD/DLD
13 Kirchhofer / Burkard SUI/SUI
14 Kiser / Sandor SUI/DLD

DNF Hergott / Cristie FRA/GBR
DNF Keppel / Portijk NED/NED
DNS Birchall / Birchall GBR/GBR
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
dit jaar weer de zijspannen op de TT , jammer dat de race al op vrijdag is , had mooi op zaterdag gekund nu de moto GP een uur later start
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
In de rubriek 'nazit' in het Dagblad vh Noorden van vandaag staat dat Bennie Streurer + crew in een soort van 'glazen huis' (onderdeel Holland House) op het TT circuit zitten. Vips/gasten kunnen daar tijdens hapje/drankje zien hoe Bennie en medewerkers de machine prepareren voor de TT!
crosser78
Remco

     Reageer met citaat 
hopen dat de zijspannen jaarlijks terugkeren bij de TT en op een goed resultaat van streuer!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het leeft nog niet echt he? Zie dat er helemaal niemand iets gepost heeft over de QP/race tijdens de TT. Herkansing: zondag is de 2e (11.35) WK wedstrijd in 2013 op het TT circuit, uitslag QP1:

1. Birchalls 1.42,7
2. Steinhausen 43,9
3. Paivarinta 44,0
4. team Streuer 1.45,6
8. team Kentrop 48,2
15 Keppel/Portijk 52,6
19 Talens 54,0
20 Ritzers 55,7
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Uitslag Q2 + grid:
1 Birchall 1.42,709
2 Steinhausen 1.43,112
3 Paivarinta 1.43,97
4 Streuer/Koerts 1.45,698
5 Makkula 1.45,727
6 Hock 1.46,286
7 Grabmüller 46,659
8 Lawrie 1.46,983
9 Kentrop/de Haas 47,091
10 Huet 1.48,209

12 Smits/Verbrugge 48,988
13 Keppel/Portijk 1.49,020
17 Talens/de Haas 51,886
21 Ritzer broers 1.54,808
     Reageer met citaat 
Ik zie de zijspannen zeker graag, alleen is er weinig informatie te vinden op internet en is er in de media helemaal geen aandacht voor, op enkele motorbladen en de Motorgazet na dan. Misschien is dat in Nederland anders, met behoorlijk succesvolle teams als Streuer en Kentrop. Ik lees de verslagen op o.a. racesport en de Motorgazet altijd over de zijspannen.

Op de Belgische tv en in de krant heb ik nog nooit een verslag van zijspannen op het circuit gezien. :'( Waar is de tijd dat Eurosport elke wedstrijd van het WK zijspannen live uit zond...

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11


Snelle navigatie: