« Het groot, niet te vermijden Ergernissen-topic » part II favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 64

Topic: « Het groot, niet te vermijden Ergernissen-topic » part II (220264 keer gelezen)
Elvera
Dus.

Profiel Privébericht 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Citaat:
Die geluiden hoor je vaak van PvdA-ers of SP-ers en geloof me, die wil je echt niet aan de macht hebben in Nederland. Dan liever de PVV!

Hier ben ik het helemaal met je eens.

Ik denk dat we het meer met elkaar eens zijn dan lijkt.
Ik zie,met name bij mijn man op zijn werk,de nodige incompetente leidingevenden/managers rond lopen.En ze krijgen de ene overbodige functie na de andere (de zgn 'gevonden blauwe vliegtuigen op maandagmorgen'.Zij hebben geen kansen gecreëerd door te werken,maar door wie ze kennen.En dat is best een 'vies' wereldje...
(tot aan je elleboog erin naar boven,en trappen naar beneden.Zo werken die zichzelf op.)
Hetzelfde zie je in de zorg,overheidsinstellingen (recent nog het COA.Actueel de directeur van Vestia) Hoeveel duizenden euro`s zijn er niet verdwenen in de zakken van bestuurders & managers die uiteindelijk een grote puinhoop achter laten?
Zij voelen niets van de lastenverzwaringen zoals ze er nu liggen.Zij hebben voldoende marge.

Ik heb het niet over huisartsen,die zich een slag in de rondte werken,over ondernemers die door goed ondernemerschap & hard werken hun bedrijf succesvol maken,over de managers die positieve resultaten boeken.Niet alleen op het gebied van de cijfertjes,maar in het totaalplaatje.
Dat bedoel ik mensen die écht werken.Niet over de ruggen van anderen,maar zelf presteren.
Je hebt uitvreters aan de onderkant,de lamstralen die het vertikken om te werken voor hun centen.Maar je hebt ook uitvreters boven de midden inkomens,en die doen in feite hetzelfde.Niks.Ze worden er alleen vet voor beloond.
En beide betalen wij.

Daar kan ik me boos om maken.

Ik begrijp dat we allemaal de broekriem aan moeten halen.
Gezondheidszorg,het mag geld kosten.Onderwijs,het mag geld kosten.De overheid hoeft niet overal voor te zorgen.
Ik vind het ook helemaal niet erg om bij te dragen aan de zorg voor mensen die dat echt niet zelf kunnen.Maar die groep is echt heel wat kleiner dan de groep die er gebruik van maakt hoor.

Nou ja,ik zou hier nog wel veel langer op in kunnen gaan,maar zulke discussie zijn live makkelijker te voeren.Wellicht krijgen we die kans nog wel eens bij een of andere forum-meeting.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Elvera
Dus.

Profiel Privébericht 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Nu we toch bezig zijn:
Hoe kan het dat ons Greet vervolgd werd voor iets waar hij zich niet schuldig aan maakte,en deze gasten weer zo weg wandelen?

http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3261798/2012/05/26/Onderzoek-naar-Sharia4Holland.dhtml
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Kootje

Profiel Privébericht Website Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Deventer
Lid sinds: 20-10-2006
     Reageer met citaat 
Om dit topic even nieuw leven in te blazen

Afgelopen dinsdag is er bij mij in de zaak in de lunchpauze een greep in de kassa gedaan waarbij een stelletje hufters (lees: allochtonen van Irakees/Afghaanse afkomst) een bedrag van € 540.- hebben buitgemaakt. Het is tijdens de lunchpauze tussen 12.30 en 12.45 gebeurt.

Een 3-tal van die flikkers heeft een collega van mij meegenomen naar een hal achter in het pand bij ons waar de zogenaamde budgetscooters staan. Op dat moment sta ik met een andere klant wat af te rekenen. Vervolgens ga ik bij de rest van mijn mensen in de kantine zitten eten.

Op een gegeven moment komen 2 van die gasten in de winkel terug, de 3e bleef achter in de hal met mijn collega. eentje staat uitgebreid voor de balie een motorjas te passen, de ander is op dat moment uit zicht verdwenen. Vermoedelijk is deze op handen en knieën achter de winkelbalie gekropen en heeft met een scherp mes het kassaladeslot geforceerd en al het op dat moment aanwezige papiergeld weggenomen.

De jas werd snel teruggehangen en even later kwamen ze met z'n drieën en mijn collega teruggelopen en gingen ze weg. Enkele minuten later sta ik wederom met een klant af te rekenen en kom ik erachter dat al het briefgeld weg is. Nu heb ik geen camera's hangen dus ik kan niks bewijzen, maar gezien de tijdsbalk is het duidelijk wat er is gebeurd. Dit is de eerste keer in het 50 jarig bestaan van ons bedrijf dat we zoiets meemaken!!

Na sluitingstijd ben ik met de betreffende collega naar het hoofdpolitiebureau in Deventer gegaan een paar honderd meter bij ons verderop. Echter de deur ging niet voor ons open. De agenten in het kantoortje dat ons zag staan bleef onverschrokken op hun gat zitten. Na op de intercom te hebben gedrukt nam een vrouwspersoon de intercom op met een nors: "Jaaaa" Ik stelde mij voor en kreeg te horen dat het bureau gesloten was. Op datzelfde moment komt er een man in burgerkleding naar ons toe. Zonder een fatsoenlijk goedenavond vroeg hij wat we kwamen doen. Ik zei dat ik aangifte wilde doen van diefstal. Dat kon niet zei hij, ik moest de volgende dag maar om 9.00 weerkomen om een afspraak te maken. Hij vroeg mij nog wel of ik een vermoeden van de dader(s) had. Ik antwoorde daarop met ja. Toen vroeg hij of ik dat kon bewijzen en daarop zei ik nee. Toen kwam de belerende opmerking eroverheen dat ik dan ook mijn vermoeden niet mocht uitspreken! Dus ik droop maar af.

De volgende ochtend om 8.55 op het hoofdbureau bij de receptiebalie. Het is nog geen 9.00 uur dus 2 heren en een dame zijn gezellig onder het genot van een kopje koffie in een hokje achter de balie met de deur open aan het keuvelen over koetjes en kalfjes. Af en toe kijken ze me aan maar het is dan ook nog geen 9.00 uur. Als het vervolgens 9.05 uur is en ze nog steeds babbelen en ik nog niet ben geholpen vraag ik door de deur heen of ik geholpen kan worden want ik heb nou eenmaal niet de hele dag de tijd.

Zonder een goedemorgen wordt me snibbig door de dame gevraagd wat ik kom doen. Ik wil graag aangifte doen zeg ik. Intussen staan er nog 3 mensen meer achter mij te wachten en de dame vraag mij luid en duidelijk ten overstaan van alles en iedereen kort en bondig samen te vatten wat er is gebeurd. Als ik daarop antwoord dat ik dat graag onder 4 ogen wil opgeven moet ik een afspraak maken. De vrouw gaat terug naar haar hok en komt 5 minuten later terug met de mededeling dat dat op zijn vroegst volgende week kan! Op dat moment kook ik intussen van woede maar ik blijf netjes. Ik zeg alleen tegen haar dat ik het te belachelijk voor woorden vindt. Tevens merk ik op dat als ik in mijn winkel zo met mijn klanten omspring ik binnen no-time geen klant overhou. "Ja sorry, maar het is allemaal de schuld van Den Haag" werpt ze me nog toe.

Toen ik na enig aandringen om een andere oplossing vroeg nam ze met frisse tegenzin de moeite te bellen met het bureau binnenstad centrum. Daar kon ik op donderdagavond of 's middags om 16.00 uur. Gedesillusioneerd en zonder van de vrouw een fatsoenlijk "tot ziens" mee te hebben gekregen ben ik maar weer afgedropen.

Gistermiddag werd ik op bureau centrum welkom geheten met een kop koffie en werd de aangifte opgenomen. Nu ben ik ervoor verzekerd en heb intussen alles al met de verzekering kunnen regelen. Er werd me al wel verteld dat ik over +/- 2 weken een brief zou krijgen waarin staat vermeld dat er verder met mijn aangifte niets zal worden gedaan. Nu kan ik dat snappen en wellicht had ik helemaal geen aangifte gedaan als ik niet was verzekerd. Ik moet van de verzekering echter aangifte doen volgens de polisvoorwaarden en dat heb ik dus netjes gedaan ook al moest ik er 3 keer voor naar een bureau.

Gelukkig is de politie je beste vriend en wordt vaak geadviseerd om aangifte te doen. Nu nog een beetje medewerking, klantvriendelijkheid en een positieve uitstraling waarin de mensen op het bureau laten zien dat ze het leuk vinden wat ze doen en we zijn al weer een stuk verder
"Sbattersene I Coglioni". Ciao Marco. Non dimenticherò mai.
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Breek me de bek niet los over aangifte doen bij de politie. Het interesseert ze echt geen ene fuck. Ik weet precies wat je bedoelt.
The.Gambler
 
Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Wow, wat een verhaal Kootje. Gelukkig heb ik zelf een hele andere ervaring met de politie nadat ik was overvallen, maar kan me je frustratie goed voorstellen.

Dat botte is iets Nederlands denk ik. Ga maar eens uit eten. Gastvrij- en vriendelijkheid zijn vrij zeldzaam
Mugello never sleeps!
Johannes

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 18-01-2005
     Reageer met citaat 
Wat een naar verhaal Kootje.
Jij bent al de zoveelste die ik hoor met vergelijkbare ervaringen met de politie.

« Gewijzigd: 21-09-2012 om 12:58:01 door Johannes »

t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Sleen
Lid sinds: 14-03-2005
     Reageer met citaat 
Hey Kootje,

Wat een verhaal inderdaad. Niet leuk dat het je overkomt nog minder leuk dat blijkt dat de mensen die er onderzoek naar moeten doen en je de indruk zouden moeten geven dat ze er aan zullen werken om dit soort zaken te voorkomen/op te lossen je de indruk geven dat het ze geen zak kan schelen.

Dat zou ik inderdaad eens moeten doen. ik sta binnen een maand bij mijn Unithoofd omdat ik me ongeintresseerd opstel naar clienten..

Het roept bij mij een behoorlijk boos gevoel op als ik lees dat er van die hufters zijn die op deze manier geld afhandig maken van mensen die er hard voor werken. Die types mag je wat mij betreft in een cel gooien zonder luxe! en ze gewoon elke ochtend om 0600 uit hun bed trekken en ze putjes laten scheppen met een theelepel!

godvergeten luie tuig!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
TheSuperbikeBarn
www.thesuperbikebarn.eu

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Lochem
Lid sinds: 01-12-2012
     Reageer met citaat 
Bij Zandvoort over de grens zetten schijnt ook heel goed te helpen, ben ik dus groot voorstander van (LOL).
The.Gambler
 
Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Het CJIB

Bellen vanuit t buitenland en dan als antwoord krijgen. Stuur maar een brief vanuit t buitenland. We zijn geen servicebureau (op mijn vraag of ze we misschien per email konden corresponderen.

Overigens een grove taalfout op mijn niet correcte en naar mijn mening onterechte boete.
Mugello never sleeps!
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
The.Gambler schreef 07-01-13 om 13:53:51

Overigens een grove taalfout op mijn niet correcte en naar mijn mening onterechte boete.


Laat ons even mee genieten?
The.Gambler
 
Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 07-01-13 om 14:35:02
(...)


Laat ons even mee genieten?


Nou ja, grof... Er stond enigste ipv enige en een straatnaam die niet bestaat met ook nog eens verkeerde spelling. En uitgeschreven door een boswachter...
Mugello never sleeps!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Sleen
Lid sinds: 14-03-2005
     Reageer met citaat 
The.Gambler schreef 09-01-13 om 10:26:31
(...)


Nou ja, grof... Er stond enigste ipv enige en een straatnaam die niet bestaat met ook nog eens verkeerde spelling. En uitgeschreven door een boswachter...


als het niet klopt hoef je hem niet te betalen meen ik??
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 09-01-13 om 19:23:36
(...)


als het niet klopt hoef je hem niet te betalen meen ik??


Nee hoor, zodra aannemelijk gemaakt kan worden dat er ondanks een schrijffout toch helder is wat/wie bedoeld wordt zal de rechter ieder bezwaar afwijzen.
Kootje

Profiel Privébericht Website Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Deventer
Lid sinds: 20-10-2006
     Reageer met citaat 
Paul17 schreef 09-01-13 om 20:22:50
(...)


Nee hoor, zodra aannemelijk gemaakt kan worden dat er ondanks een schrijffout toch helder is wat/wie bedoeld wordt zal de rechter ieder bezwaar afwijzen.


Behalve als het om een zwaar gewelds/zeden/financieel delict gaat en er door een gewiekste strafpleiter een lullige vormfout wordt ontdekt? Dan is de wereld te klein en gaan ze wel over de knie?
"Sbattersene I Coglioni". Ciao Marco. Non dimenticherò mai.
Kootje

Profiel Privébericht Website Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Deventer
Lid sinds: 20-10-2006
     Reageer met citaat 
Wel grappig trouwens, toen ik net 2 maanden 18 was haalde ik mijn autorijbewijs en ging ik 2e kerstdag naar de discotheek met een paar vrienden in mijn Honda Civic V-Tec (jajaja!!)

Er zat me op de terugweg om half 2 's nachts een burgerauto op de bumper te drukken (lees kleven!) en dan ga je als broekie gasgeven. Wat daarna gebeurde is niet goed te praten ( links langs een vluchtheuvel inhalen, 2x inhalen over een doorgetrokken streep en 115 km/u op een doorgaande weg in de bebouwde kom van Deventer). De "burgerauto" kwam bij de stoplichten voor me staan, 2 grijnzende agenten stapten uit en ik had 7 kleuren poep in de broek.

Ik kreeg 3 bekeuringen en een dagvaarding voor de snelheid. Uit oogpunt van de kerstgedachte mocht ik verder rijden. Het duurde vervolgens 11 maanden voor ik voor de rechter moest komen.

Beide agenten schreven ieder 2 verbalen uit. Echter, er zat tussen beide agenten een uur tijdsverschil op de verbalen. En het tijdstip van de snelheidsovertreding klopte niet. Toen ik voor de rechter stond kreeg ik een enorme financiele strop voor de snelheid, een voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden en een proeftijd van 2 jaar.

Toen de rechter vroeg of ik nog iets wilde zeggen vroeg ik om aftrek van voorarrest (ik kreeg immers 2 jaar proeftijd en moest 11 maanden wachten tot ik mocht voorkomen en had me intussentijd voorbeeldig gedragen op de weg ( ). Daarnaast wilde ik bezwaar maken vanwege de foute tijdsnotering op de dagvaarding.

Helaas kreeg ik toen ook direct te horen of ik niet liever toch mijn rijbewijs wilde inleveren voor 3 maanden. Ik ben toen maar met de staart tussen de benen afgedropen .
"Sbattersene I Coglioni". Ciao Marco. Non dimenticherò mai.

Pagina's: 1 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 64


Snelle navigatie: