SWPN - partner van - SRTK favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Topic: SWPN - partner van - SRTK (55936 keer gelezen)
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
SWPN-SRTK: Stijgende lijn zet zich voort!


Wederom heeft een team van SWPN-SRTK laten zien de stijgende lijn voort te kunnen zetten. In een zwaar bevochte wedstrijd zijn William Hommersom en Rob Hakvoort, na diskwalificatie van een aantal IDM coureurs, respectievelijk als 7e en 10e geëindigd.

Tijdens de eerste natte training was er wisselend succes. Aangezien het wisselvallig weer was besloot het team tot het laatste moment te wachten met de bandenkeuze wat erin resulteerde dat beide heren slechts 5 ronden konden rijden. William viel stil in de 2e ronde met een defecte accu, terwijl Rob een fantastisch ritme te pakken had en zich naar een 11e plek op de grid knokte tussen de snelle IDM mannen, wat een 4e plaats in het ONK betekende.

De 2e kwalificatie werd onder droge omstandigheden gereden. William heeft een probleemloze training en met een 1.44.0 veroverd hij de 18e plek op de grid. De Honda van Rob vertoond echter kuren, hij houd in en het probleem word elke ronde erger. Ook heeft hij erg veel last van stuiteren aan de voorzijde en zo stuurt Hakvoort zijn Honda de pits in. Een teleurstellende 1.45.5 en de daarbij horende 23ste plaats al gevolg.

In de eerste bocht van de race is het, met 44 deelnemers, dringen geblazen. William is goed weg maar neemt de verkeerde lijn en wordt naar buiten geduwd. Rob is ook goed weg maar word in de eerste bocht van achter aangetikt waardoor hij, ex teamgenoot, Sepp Vermonden raakt met een bijna valpartij als gevolg. Na een fantastische wedstrijd waarin beide heren zich na mooie gevechten naar voren weten te knokken, verscherpen ze beide hun PR en zo eindigt William op een 14e plek terwijl Rob op de 17e plek de finish passeert. Nadat de motoren voor technische controle beschikbaar moesten worden gesteld, besloot een aantal IDM rijders dit te weigeren en zo werden ze gediskwalificeerd. Dit betekende een uiteindelijke 7e plek voor William en een 10e plek voor Rob.



William Hommersom:

“Mooi weekend. De regen training was drama, maar gelukkig een goede herkansing in de 2e kwalificatie. Ik draaide al snel een 44’er dus dat was een mooi ritme voor de wedstrijd. De start was goed echter kwam ik in het gedrang en verloor posities in de eerste bocht, gelukkig kon ik dit goedmaken in de strubben en direct het gevecht aangaan. Ik kreeg al snel last van opgepompte armen en dat is iets wat ik deze week laat behandelen. Halverwege de wedstrijd zag ik dat Bas Winkel zijn tempo zakte en ik kon nog net dat beetje extra geven. Ik wist hem te passeren en als 14e over de streep te komen met een nieuw PR van 1.43.3! Het gat naar de snelste man is nog nooit zo klein geweest, op naar Spa”



Rob Hakvoort:

“Het was een wisselend weekend, waarin we helaas een klein foutje hebben gemaakt. De eerste regentraining was echt super gaaf, mooi om je naam tussen de grote mannen te zien. In de 2e kwalificatie merkte ik al gelijk dat de motor inhield en dat werd van kwaad tot erger. Ook had ik erg last van een stuiterend voorwiel in de snelle bochten. Uiteindelijk kwam de fiets helemaal niet meer op toeren en besloot ik de pits op te zoeken. We zijn ‘s avonds nog naar Ter Braake gereden (waarvoor dank) en hebben daar de motor op de testbank gezet. Het probleem leek opgelost en vol goede moed gingen we de wedstrijd in. Ik had een puike start, wel met wat botsingen hier en daar, en wist al in de 3e ronde een tijd van 1.43.8 neer te zetten. Helaas hadden we vergeten de vering aan te passen en zo liep ik tegen hetzelfde probleem als tijdens de kwalificatie waardoor ik het tempo niet vast kon houden. Ik ben blij met mijn nieuwe PR en het is goed om te weten dat er nog meer in zit! Op naar Spa, ik hoop dat we daar voor een verassing kunnen zorgen!”

Inmiddels is het team zich klaar aan het maken voor de Circuitdag van Stichting Racen Tegen Kanker aankomende donderdag waar beide coureurs zich inzetten om zo de “zieke gezinnen” een onvergetelijke dag te bezorgen.
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
SWPN-SRTK: Dikke top tien op drijfnat Spa Francorchamps!

Aan het begin van het seizoen was de doelstelling van het team om beide heren zo snel mogelijk binnen de top 10 van de Dutch Superbikes mee te kunnen laten draaien. Inmiddels bewijzen ze er wedstrijd op wedstrijd thuis te horen. Op een drijfnat Spa Francorchamps is deze doelstelling wederom gehaald.

De vrijdag werd door zowel Rob als William gebruikt om extra trainingsmeters te maken en zo tijdens de kwalificaties goed voor de dag te komen.

Tijdens de eerste kwalificatie werpen de trainingsmeters hun vruchten af en Rob en William trainen zich naar een respectievelijke 11e en 14e plaats op de startgrid in het gecombineerde veld van Belgen en Nederlanders.

Tijdens de 2e kwalificatie weet Rob met een andere setting zijn tijd behoorlijk aan te scherpen en met een PR van 2.28.7 behoud hij zijn 11e positie. William kwam te laat binnen om zijn vering aan te passen, kon zijn tijd niet meer verbeteren en zakt één plekje naar een 15e plaats.

Zo stralend als het op de zaterdag was, zo’n noodweer is het op de zondag. Beide races zullen in de stromende regen gereden worden.

In race 1 zijn zowel Rob als William extreem goed weg. Rob komt als 7e de eerste bocht uit, William wordt naar buiten gedrukt en verliest een aantal plekken. Bij de eerste doorkomst is Rob al gestegen naar een 5e plek terwijl William blijft steken in een langzamer groepje. Rob komt in het achterwiel van Arie Vos en samen weten ze het gat naar Bob Whitag dicht te rijden. Binnen een ronde weten ze beide Bob te passeren en bevind Rob zich op een ongelovelijke 4e plek. Met nog 3 ronden te gaan gaat het helaas mis, bij het uitkomen van een korte hairpin genaamd La Source word Rob met een Highsider van de machine gegooit, einde wedstrijd. William heeft het langzame groepje inmidddels achter zich gelaten en vind aansluiting bij Kerkhoven en Winkel. Met nog een ronde te gaan remt Winkel zich onderuit en in de laatste bocht weet William, Kerkhoven te verschalken. Daar er enkele gastrijders uit het Belgisch Kampioenshap niet voor de punten meerijden, betekend dit een 7e plek voor William Hommersom.

Rob heeft inmiddels erg veel last van zijn hand, ribben en been en laat zich checken bij het medisch centrum waar ze na controle wel goedkeuring geven om de 2e wedstrijd te starten. Ondans het vele koelen wordt de pijn niet minder maar Rob is vastberaden en maakt zich klaar voor de 2e wedstrijd. De monteurs werken hard, passen de koppelingshendel aan zodat het dragelijker word om te koppelen en zo vertrekken ze voor de 2e wedstrijd.

William heeft een goede start maar zoals verwacht is Rob minder goed weg. William komt in een mooie groep strijdend voor de 10e plaats terecht, terwijl Rob door de pijn uiteindelijk terug zakt naar een 18e plek. Door een crash van Arie Vos word de wedstrijd stil gelegd en volgt er een herstart en wedstrijd over 3 ronden. William is goed weg en komt in gevecht met Sepp Vermonden. Er wordt op de grens gereden en na heel wat glibberige en gevaarlijke momenten door de spray besluit William op safe te spelen en de wedstrijd veilig uit te rijden. Achter deze heren is Rob inmiddels opgeklommen naar een 16e plek en weet in de laatste ronde Peter Politiek en Allard Kerkhoven achter zich te laten. Na het “schrappen” van de belgen komt William op een 6e plek, terwijl Rob een 9e plek op zijn conto mag bijschrijven.
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
Rob Hakvoort:


“Het weekend heeft me niet gebracht wat ik gehoopt had in punten, echter kijk ik zeker terug op een weekend met hoogtepunten. Al in de training lieten we zien dat er nog steeds veel progressie in mijn rijden zit, ik zette een tijd neer welke meer dan 5 seconde sneller was dan mijn PR van vorig jaar. Mijn monteurs en ikzelf halen momenteel het uiterste uit de fiets, en dat is gewoon gaaf. De eerste wedstrijd was, tot aan de crash, fantastisch. Ik had een goede start en kon direct het tempo van Vos goed volgen en heb zelfs nog een aantal pogingen gedaan om hem voorbij te gaan. Uiteindelijk besloot ik achter hem te blijven en reden we snel het gat naar Bob dicht om deze uiteindelijk ook te passeren. Helaas kwam ik met nog 3 ronden te gaan in La Source op een witte streep en werd ik van de motor gegooid. Een harde klap was het gevolg en hiermee vervloog mijn kans op een mogelijk podium. Als je de grens opzoekt, ga je er soms overheen! We hebben laten zien ons te kunnen meten met de absolute top van de superbikes in Nederland en daar ben ik trots op. De 2e wedstrijd was erg afzien, ik had veel pijn in mijn hand en kon uiteindelijk amper meer koppelen. Na de herstart kon ik wel weer aardig aanzetten en toch nog de nodige punten binnen slepen voor het kampioenschap. Inmiddels zijn er foto’s gemaakt in het ziekenhuis en gelukkig is er niets gebroken. Wel werd zichtbaar dat er een botje is verschoven en die heeft wat pezen opgerekt. Het botje staat weer goed en nu moeten de pezen weer “krimpen” We hebben nu een aantal weken rust maar tijdens de Race Of The Champions gaan we knallen!


William Hommersom:

“We hebben wederom een succesvol weekend gehad met ons team. Ik ben er trots op dat we met de middelen die we hebben zo goed mee kunnen komen met de echte top. Vrijdag hebben we gewoon lekker gereden op oude banden om een beetje gewend te raken aan de baan op een superbike. De eerste kwalificatie ging gewoon goed alleen moest ik met insturen nog wat aanpassen. In de tweede training ging ik pushen en toen bleek dat ik eigenlijk niet harder kon met deze setting. Aangezien je hier niet zoveel ronden kan maken in een training kon ik het niet meer aanpassen. De eerste wedstrijd was een inhaalrace in de regen, ik verloor veel posities in de eerste bocht en lag ver achter. Ik had moeite om een langzamer groepje voorbij te komen maar toen dat lukte kon ik het gat naar Kerkhoven en Winkel dichtrijden. Winkel viel met nog een ronde te gaan en Kerkoven kon ik in de laatste bocht passeren. De 2e wedstrijd was echt een rommeltje, ik was gevecht voor de 10e plaats toen de wedstrijd werd stil gelegd. Na de herstart raakte ik in gevecht met Sepp maar ik merkte dat ik op de grens zat. Ik besloot op safe te spelen en de belangrijke puntjes voor het kampioenschap veilig te stellen. Komend weekend rijdt ik mee tijdens het IDM op Assen, ik hoop hier weer een hoop te leren.

Wim_Kwanten
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Overpelt, België
Lid sinds: 09-09-2008
     Reageer met citaat 
Je was zelfs nog sneller in de regen dan je vooraf wellicht gedacht had, Rob. Super gedaan. Jammer van de crash, maar je hebt je zeker in de kijker gereden. Ik heb genoten van je rijstijl in Spa.

Succes met je herstel en succes voor William tijdens het IDM komend weekend.
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
SWPN-SRTK in 2011 met Hakvoort en Hommersom op BMW!

Tijdens het feest ter afsluiting van het seizoen 2010 in Dodewaard werden de SWPN-SRTK coureurs Rob Hakvoort en William Hommersom en de in grote getale aanwezige sponsoren en fans getrakteerd op een fantastische verassing.



Nadat SWPN middels een speech verslag had gedaan van het afgelopen wegrace seizoen, waarin beide coureurs vele hoogte punten hebben beleefd, werden ook de plannen en doelen voor 2011 bekend gemaakt. Tijdens het bekend maken van deze plannen werd aangegeven dat er deze avond een primeur zou zijn. Binnen enkele tellen werd dit al duidelijk toen er twee BMW S 1000 RR motoren, de twee ex Ghisbert van Ghinhoven machines, onder luid applaus binnen werden gereden. Voor zowel beide coureurs als de meeste aanwezigen was dit een grote verassing.

De SWPN-SRTK coureurs zullen dus in het seizoen 2011 uitkomen op de BMW S 1000 RR motoren waarop van Ginhoven het afgelopen seizoen schitterde op de Nederlandse en Duitse circuits. Beide machines hebben een groot gedeelte van de ontwikkelingsperiode achter de rug en bewezen erg goed en snel te zijn. Het team zal nauw samen gaan werken en gebruik kunnen maken van de technische kennis van RAC-Racing en zijn monteurs. Deze samenwerking zorgt er tevens voor dat ook de doelen voor team SWPN-SRTK voor het komend seizoen aangescherpt zijn. In 2010 was de doelstelling om zo snel mogelijk een vaste waarde binnen de top 10 van de Dutch Superbikes te worden. Beide coureurs hebben, mede na de overstap naar Dunlop, al laten zien hier absoluut thuis te horen. Voor 2011 wil het team zich meten met de beste 5 coureurs in het Dutch Superbike kampioenschap en proberen zoveel mogelijk podiums binnen te halen.

De motoren zijn inmiddels raceklaar en zullen binnenkort worden voorzien van een nieuw kenmerkend design.

Rob Hakvoort en William Hommersom willen iedereen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat men volgend seizoen op deze prachtige machines in actie kan komen op de circuits.
zelhemboy

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: niet meer in zelhem
Lid sinds: 12-05-2010
     Reageer met citaat 
je had al iets laten doorschemeren tijdens het karten maar nu dus officeel mooie fietsen
wel tweedehands

veel succes volgend jaar
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
300 km tweedehands, moet kunnen toch??
zelhemboy

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: niet meer in zelhem
Lid sinds: 12-05-2010
     Reageer met citaat 
Rob_Hakvoort schreef 27-11-10 om 17:07:16
300 km tweedehands, moet kunnen toch??


dan zijn ze ingereden
Ferry_van_Rijn
Racecracks Trackdays & Racing School Mettet

Profiel Privébericht Website Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Den-Haag
Lid sinds: 01-08-2004
     Reageer met citaat 
Gefeliciteerd!
Had al begrepen dat jullie de 1e keuze hadden voor deze geweldige motors

Succes!
gixxer
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 12-03-2009
     Reageer met citaat 
een goede beslissing aangezien deze fietsen zich al aardig hebben bewezen! op naaar 2011!
falerossi
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Friesland
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Zier er goed uit Rob
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Gisteren nog uitgebreid met William gesproken, ze zijn heel blij dat ze deze machines hebben weten te realiseren voor 2011.

Uiteraard zal er nog heel wat moeten gebeuren voor de machines raceklaar zijn, maar het is wel top dat het nu al voor Rob en William duidelijk is waar ze in 2011 me aan de start zullen staan.

Alvast héél veel succes gewenst tijdens de eerste tests in Spanje!
Trax
ZAC #111 en #717

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: op #111 en #717
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Mooi dat alles rond is, Rob hield bij het karten nog keurig z'n mond dicht.....(al begonnen z'n ogen te glimmen toen ik iets zei over een logo in blauw wit wat een propellor moest uitbeelden.... )

Succes mannen!
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
sander
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 06-02-2008
     Reageer met citaat 
Rob_Hakvoort schreef 27-11-10 om 16:39:24


De motoren zijn inmiddels raceklaar en zullen binnenkort worden voorzien van een nieuw kenmerkend design.



ben benieuwd wie dat voor zn rekening gaat nemen
keeping it fresh...
Rob_Hakvoort
C'est le ton qui fait la musique

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Amersfoort
Lid sinds: 15-05-2008
     Reageer met citaat 
sander schreef 28-11-10 om 23:22:27
(...)


ben benieuwd wie dat voor zn rekening gaat nemen


Dat kun je zien op www.robhakvoortracing.nl

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: