Erik Günther (Aka Kikkie95) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Topic: Erik Günther (Aka Kikkie95) (332204 keer gelezen)
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Bedankt voor de update!
Elvera
Dus.

Profiel Privébericht 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Ben-Gunther schreef 01-06-16 om 13:01:55


Ondertussen is hij begonnen met het verkopen van zijn race gerelateerde spullen. Het komende jaar kan hij in ieder geval helemaal niets wat met racen te maken heeft. Zijspanpassagier kan fysiek niet meer en competitie racen op twee wielen is nog niet te voorspellen. Los van de vraag of hij dit nog wil.

Het doet mij best wel iets om op deze manier afscheid te nemen van wat we al die jaren samen hebben gedaan. Racen was ruim zeven jaar lang iets, waar we alles zowel financieel als in tijd volledig voor aan de kant hebben gezet.
Hier staat nu een dikke streep doorheen.

Dit doet gewoon zeer.Je passie moeten opgeven,niet uit vrije wil maar omdat het niet anders kan is ontzettend zuur.

Citaat:
Op straat vragen veel mensen of het racen nu klaar is, met als ondertoon, je wil toch niet dat hij daar nog mee door gaat. Het antwoord daarop is, ja het is nu klaar, maar niet omdat hij niet meer wil, maar omdat het niet meer kan.

Dat kreeg ik 3 jaar geleden ook te horen : van jou mag hij vast niet meer op de motor.
Op de eerste plaats : mogen? Hij is volwassen,dat bepaalt hij zelf.
Daarnaast , als hij dat wil en kan sta ik er juist volledig achter.Blijft anders altijd knagen en wringen.

Heftige periode voor jullie allemaal ; heeft ook emotioneel zijn tijd nodig.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Zo ook maar even een berichtje van mijn kant,

Afgelopen tijd gaan we elke dag nog weer goed vooruit, sinds gister ben ik gestopt met morfine. In principe gaat dat best wel goed. Moet wel wat meer nadenken over de dingen die ik doe maar dat is niet erg. Nu weet ik tenminste een beetje waar ik sta.

Ben inmiddels wel uitgekeken op dat ik zolang in bed lig elke dag, we waren al goed bezig met uit bed gaan en op de bank zitten en rondjes rollen buiten in mijn rolstoel. Dat wil ik nu nog verder uitbouwen.

Morgen staat mijn eerste "uitstapje" op de planning, ga op het einde van de middag even naar mijn werk om even gezellig met m'n collegas te zitten.

Dat was het een beetje voor nu, als ik weer meer bedenk om in te typen zal ik dat weer doen.

Groetjes Erik
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Erik is op dit moment heel helder over het racen. Zijspan bakkenist is uitgesloten kan fysiek niet meer. Dat is heel erg jammer want de ambities hierin waren torenhoog. Solo racen kan voorlopig het eerst jaar of anderhalf jaar niet.

Erik is vooral bezorgd voor zijn rug en zegt, als ik dat vertrouwen niet terugkrijg, heeft het totaal geen zin om op te stappen. Daarnaast is het nog totaal onbekend wat hij op termijn met zijn enkel kan. Wat hij ook besluit, ik sta compleet achter zijn beslissingen en zal hem daar ook in steunen.

Op dit moment hebben nog een camper en een kart, voor beide hinken we op twee gedachten wegdoen of niet. De camper hebben we gekocht als project om samen op te knappen, dat samen is niet aan de orde op dit moment. Weg doen is de weg van de minste weerstand, maar in de basis is hij goed genoeg voor nog wat jaartjes plezier. Zeker als je bedenkt dat we hoe dan ook iets in het racen willen blijven doen.

EDIT: ik zie dat hij zelf zijn laptop ook weer gevonden heeft!
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Update Erik augustus

Gedurende de afgelopen weken hebben we met zijn allen hard gewerkt om Erik zo goed mogelijk te laten herstellen. Bijna alles gaat boven verwachting goed, dus kunnen we niet anders dan tevreden zijn met de stappen die we gemaakt hebben. We zijn nu in de volgende fase beland, Erik zal om verder te herstellen moeten gaan revalideren. Afgelopen week hebben we Trappenberg in Huizen en Reade in Amsterdam bezocht. Samen met de revalidatie artsen in beide instellingen hebben we uitgebreid gesproken over wat er gebeurd is en wat er allemaal nog in de planning staat.

Erik heeft na uitgebreid overleg met de artsen, zijn vriendin en ouders besloten om te gaan revalideren in Trappenberg. Komende dinsdag zal hij daar opgenomen worden om voor een periode van in ieder geval 4 weken te gaan werken aan met name zijn rug. Op dit moment is het nog te moeilijk om goed te zitten. Hier zal dan ook de focus op liggen gedurende de eerste fase van de revalidatie. Ondertussen loopt er in het AMC nog een traject voor verder onderzoek en herstel van de verbrijzelde enkel. 8 Augustus staat hier een gesprek voor gepland, waarna een kijkoperatie zal volgen. Het doel van dit traject is onderzoeken of het sprongbeen in zijn enkel te reconstrueren is. Daarna zal ook hier een revalidatie traject voor gestart moeten worden.

Erik is blij dat Trappenberg hem een plaats kan geven om verder te werken aan zijn herstel, de afgelopen weken ging het herstel niet snel genoeg naar zijn zin, vanaf dinsdag heeft hij alle mogelijkheden om hier weer een boost aan te geven.
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 

foto Tiny Kolsters

27 september Erik opnieuw onder het mes.

Na een succesvolle revalidatieperiode in Trappenberg (Huizen) zou Erik 14 september geopereerd worden aan zijn enkel, door een foutje in de planning is dit verschoven naar de 27e. Vandaag is hij opgenomen en morgenochtend wordt hij geopereerd. Bij deze operatie is het er op of eronder. Het doel is een deel van de enkel te fixeren, hiermee offert hij de zijdelinkse beweging op, om de loopbeweging te kunnen behouden. De professor waarmee dit besproken is schat de kansen voor het slagen van deze operatie hoog in. Indien het uiteindelijk niet mogelijk blijkt te zijn zal de gehele enkel vastgezet moeten worden.

Zelfs als er een kleine kans is op succes gaan we er voor, dit is met het medisch team besproken. Liever over een paar jaar nogmaals onder het mes dan een kans hoe klein ook niet te benutten.

In de weken na de eerste operaties, hadden we ons tot doel gesteld om naar de BSB te gaan. Onze competitie heeft in dat weekend de laatste wedstrijd van het seizoen. door het verschuiven van de operatie naar de 27e is dit behoorlijk onder druk komen te staan.

Via de KNMV hebben we 4 kaartjes gekregen voor de wedstrijddag, als de komende dagen alles gaat zoals gepland hebben we er vertrouwen in dat we dit doel nog steeds gaan halen.

« Gewijzigd: 26-09-2016 om 14:42:27 door Ben-Gunther »

Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Een nieuw jaar, nieuwe kansen, bij deze een update over het herstel van Erik.We zijn inmiddels ruim 8 maanden verder, Erik is afgelopen maandag terug geweest in het Radboud in Nijmegen voor controle van zijn rug en donderdag naar het AMC voor controle van zijn enkel en de situatie rond het lengte verschil tussen zijn linker en rechterbeen.
In het Nijmegen zijn foto’s gemaakt van de gestabiliseerde rug om te controleren of alle schroeven nog goed zaten. Gelukkig zat alles netjes en hoefde er niets te worden hersteld. Tijdens dit bezoek is ook gesproken over de overige blessures, welke op dit moment onder behandeling zijn in het AMC. Deze gesprekken riepen bij Erik meer vragen op dan antwoorden waardoor hij zich behoorlijk zorgen maakte over het verdere verloop van het herstel. Na een paar moeilijke dagen was het bezoek aan het AMC een verademing.

In het AMC heeft Erik een enorme goede klik met de professor die het plan voor de reconstructie van zijn enkel heeft uitgedacht én uitgevoerd. Ik ben zelf mee geweest naar het eerste gesprek en was onder de indruk van de manier van handelen van deze arts. Hij liet Erik zijn verhaal doen over hetgeen er gebeurt was en wat hij graag wilde. Daar waar andere artsen geen andere mogelijkheden zagen dan het vastzetten van het complete enkelgewricht, kwam hij met een voorstel om slechts een deel vast te zetten waardoor het afrol mechanisme behouden kon blijven. In de praktijk betekende dit, dat Erik uiteindelijk weer “gewoon” zou kunnen gaan lopen. De zijdelinkse beweging is opgeofferd om de loopbeweging te kunnen behouden. Er werden realistische doelen gesteld en slagingspercentages benoemd zodat we een goede beslissing konden nemen.

Deze man begreep dat Erik tot het uiterste wilde gaan om te herstellen en zag hier ook mogelijkheden voor. De operatie is in september uitgevoerd, na 8 weken gips is Erik gaan revalideren en zijn we samen gaan fietsen en zwemmen om fit te worden. Nu ruim 3 maanden later was het tijd op de balans op te maken en een plan voor 2017 op te stellen.

Het eerste deel van de controle werd uitgevoerd door een arts in opleiding, dit keer was het een sportarts, die meteen geïnteresseerd was in het verhaal achter de behandeling. Na de reguliere controles schoof de arts aan, hij was zeer onder de indruk van hetgeen Erik bereikt had in de afgelopen maanden. Zijn enkel was boven verwachting goed herstelt, dit was een enorme opsteker. We waren al blij als het gewoon goed zou zijn, maar dit was ronduit perfect. Daar waar de eerste weken na het ongeluk nauwelijks sprake was van botaangroei, was het nu zeer goed. Zijn advies was hier de komende tijd helemaal niets meer aan te doen en verder gaan met alles waar we nu mee bezig zijn om zo goed mogelijk te leren lopen. Op de lange termijn zou het mogelijk zijn om een deel van de enkel te vervangen middels bot transplantatie of misschien wel een andere nu nog niet beschikbare methode voor herstel van het gewricht.

Het volgende onderwerp van gesprek was zijn been, door de crash en de operaties is het linkerbeen bijna 3,5 cm korter geworden dan zijn rechterbeen. Om problemen met o.a. het heupgewricht en knieën in de toekomst te voorkomen moet hier iets aan gedaan worden. In het Radboud was Erik uitgelegd dat het been kan worden verlengd, dit is een ingrijpende procedure waarbij hij meerdere weken in het ziekenhuis zou moeten worden opgenomen. Zijn behandelend arts kwam met een alternatief voorstel, niet het linkerbeen verlengen, maar juist het rechterbeen te verkorten. Deze ingreep is relatief simpel. Het bot wordt doorgezaagd, ingekort en middels plaatjes weer aan elkaar gezet. Bij het verlengen van het linkerbeen zou de titanium pen die in het bot zit, er uit te moeten, daarna het been verlengen en wellicht weer opnieuw een nieuwe pen inbrengen om de stevigheid te garanderen. Deze ingreep is zeer intensief met risico op infecties en dergelijke. Opnieuw kwam deze man met een oplossing die niet meteen in je hoofd op komt, maar wel haalbaar is.

Het plan voor de komende 9 maanden is, lekker sporten en doorgaan op de reeds ingeslagen weg. Het verschil in lengte compenseren door te experimenteren met inlegzooltjes en dan begin van de herfst het een en ander bespreken en een eventuele operatie te gaan plannen. Voor Erik betekent dit, dat hij de komende maanden lekker verder kan aan zoals het nu gaat. Gewoon weer aan het werk, veel trainen en sporten. Daarnaast hebben we de een mooie 125cc tweetakt kart aangeschaft waardoor we toch weer het circuit op kunnen, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Some will say its stupid, Some will even say its irresponsible.
Komend seizoen zal ik eenmalig terugkeren op het circuit als coureur. Niet in een wedstrijd maar op een circuitdag.
Uiteindelijk kruipt bloed altijd waar het niet gaan kan.

Mij is in het Radboud al verteld dat ik nooit meer zou kunnen motorrijden laat staan racen. Ik ben vastbesloten het ongelijk hiervan te bewijzen.

Dankzij Tijs Heesakkers kan ik dit proberen waar te maken omdat hij zijn CBR600RR hiervoor ter beschikking wilt stellen.
Tijs heel erg bedankt alvast.
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
15 mei 2016, +-10:00 Oss
Waar we begonnen aan een gewone kwalificatie, het zou een kwalificatie moeten worden zoals normaal. Echter eindigde deze kwalificatie met een rode vlag, niet alleen van die sessie, maar voor mijn complete race seizoen en ook m’n hele race carrière.
Toch is het racen niet uit mijn hart, niet eens een heel klein beetje. 2017 ben ik al meerdere keren op het circuit geweest, wel is dat nog een beetje onwennig. Mijn draai in de paddock als niet coureur heb ik nog niet helemaal gevonden. En stiekem doet het best wel pijn om er te zijn, want wat had ik graag zelf op de grid gestaan. Toch probeer ik niet te vergeten dat elke keer als ik op de paddock ben het een klein wonder is dat ik daar gewoon rond loop.
Vandaag is het 15 mei 2017, een bijzondere dag, een beladen dag. Gisteravond gezellig uit eten geweest met m’n opa&oma en mijn ouders om vervolgens een borrel te drinken in de gevangenpoort.
Nu.. nu zit ik gewoon op mijn werk alsof er vorig jaar niets gebeurd is.
Het afgelopen jaar heb ik veel gedaan, bereikt maar ook zijn er veel dingen niet gelukt. Boven alles heb ik veel geleerd, misschien wel de belangrijkste les is geweest geniet van het leven.. Morgen kan het zomaar eens de laatste zijn. Dat genieten ben ik dan ook zeker mee bezig.
Op naar een nieuw jaar, een beter jaar!
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
En zo is het, Erik.

Hoe gaat het nu met je, over het algemeen?
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Jarno schreef 15-05-17 om 12:04:05
En zo is het, Erik.

Hoe gaat het nu met je, over het algemeen?


In de basis gaat het goed, langzaam begin ik nu tegen de grenzen aan te lopen van wat er haalbaar is. Nu even rustig aan doen omdat ik wat te veel getraind heb en dan kunnen we daarna weer proberen wat verder door te bouwen.
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Het is weer even stil geweest, maar dit wilde ik toch graag ook hier even posten:
Het zat al even in de pijplijn, maar het is nu officieel.
Op advies/aanraden van Jelmer heb ik mij opgegeven voor de "Zoektocht Paralympisch Talent" komende zaterdag in Papendal. Vanmorgen heb ik dan ook officieel de uitnodiging gehad om deel te nemen aan de Talentherkenningsmiddag.

Waar ik een paar weken geleden nog tegen muren aan liep in sport gaan er nu in samenwerking met de NTB weer deuren open. Wellicht zelfs naar topsport!

Na ruim 13 maanden knokken en hard werken ben ik super trots op wat ik heb bereikt tot nu toe en ben ik gebrand om het maximaal haalbare er uit te slepen!

Via deze weg wil ik Jelmer en de NTB nogmaals heel erg bedanken voor de begeleiding die mij geboden wordt om zo weer verder te gaan in mijn revalidatie traject.
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
Elvera
Dus.

Profiel Privébericht 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Petje af voor je doorzettingsvermogen en je veerkracht Erik
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
Elvera schreef 26-06-17 om 18:00:50
Petje af voor je doorzettingsvermogen en je veerkracht Erik
inderdaad.
Enorm veel respect en veel succes met wat je gaat doen
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
En weer een stapje verder.

Afgelopen week heeft Erik afscheid genomen van zijn Fysiotherapeut waarmee hij afgelopen jaar heeft gewerkt om weer terug te komen. Erik heeft geen reguliere fysiotherapie meer nodig en zal verder begeleid worden via een van de sportbonden.

Het waren mixed feelings, samen hebben ze een indrukwekkende, maar ook aangrijpende periode doorgemaakt. Trots dat het traject afgerond is, maar met een traantje omdat er een einde komt, aan een periode van samenwerking die ook al bestond vóór de crash.

Djuna had mooie woorden voor Erik
Citaat:
Djuna Appelo: Ik heb je altijd met plezier begeleid je gaat nu voor je grotere doel. Paralympsch topsporter, je bent zo ontzettend goed onderweg en ben trots op je, dat je door alles heen moed hebt gehouden en vooral keihard hebt gewerkt. Je bent een bikkel en ik geloof dat jij er gaat komen! Veel succes verder met je sport loopbaan!

Na de talentendag is Erik door diverse Paralympische bonden benaderd om verder te kijken wat de mogelijkheden zijn. De wielren unie (KNWU) en triathlonbond (NTB) zijn het meest concreet. Bij het NTB traint Erik in ieder geval mee tot het einde van dit seizoen met een optie voor het volgende. Bij de KNWU neemt Erik deel aan de open trainingen in Papendal, hier heeft hij afgelopen weekend een eerste tijdrit gereden.

Op dit moment wordt er dagelijks getraind zwemmen, fietsen en er is ook een start gemaakt met hardlopen. Bij de NTB zien ze daarvoor mogelijkheden. Lopen is nu alleen nog in de sportschool, maar binnenkort zullen we dit ook buiten gaan trainen. Het doel is zo hoog mogelijk te komen in hetgeen nog mogelijk is met de beperkingen die er zijn.

Pagina's: 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47


Snelle navigatie: