Erik Günther (Aka Kikkie95) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Topic: Erik Günther (Aka Kikkie95) (332174 keer gelezen)
MB84
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dordrecht
Lid sinds: 28-08-2005
     Reageer met citaat 
Bedankt voor het delen
Indrukwekkend om allemaal te lezen in wat voor rollercoaster jullie hebben geleefd en dat nog steeds doen.
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Thanks!

Het staat hier nu allemaal heel hard uitgeschreven, de realiteit is dat we met zijn allen gewoon doorgaan met ademhalen. We hebben heel veel plezier in wat we doen en genieten van heel veel dingen.

Van ons gezin ben ik degene die er het meeste moeite mee heb om het een plaats te geven. Hoewel we altijd open en eerlijk naar elkaar zijn geweest, ben ik toch ook een van de mensen die dit gefaciliteerd hebben. Ik voel me medeverantwoordelijk voor het letsel wat Erik heeft opgelopen, niet in de zin dat het mijn schuld is. Hij moet zijn hele leven betalen voor het spelletje wat wij samen gespeeld hebben.
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Morgen mag ik voor de tweede keer Eriks wingman zijn bij een 1/8 triathlon, ofwel de para afstand. Supertrots dat hij dit gaat doen.

You van do anything you set your mind to man!
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 


Onder de vlag van de internationale Ironman organisatie werd gisteren een sprint triathlon gehouden in en om de gemeente Hoorn. 400 meter zwemmen in het Markermeer, 18 km fietsen in de omgeving en 4 km hardlopen door het centrum van de oude stad. In de aanloop van de wedstrijd regende het af en toe een beetje, is het wielerparcours straks droog, of wordt het uitkijken in de bochten. Volgens de weerberichten zou het allemaal net op tijd droog zijn. We spreken door hoe we het aanvliegen als het regent en maken ons er verder niet te druk om.

Erik wil gaan hardlopen met zijn orthese, maar heeft deze ook zo lang mogelijk nodig vóór de start, om te voorkomen dat hij al met pijn aan zijn enkel het water in gaat. Met de wedstrijdleiding spreekt hij af, dat zijn orthese vlak voor de start van het zwemmen nog naar de wisselzone mag worden gebracht, dit staat ongeveer gelijk aan het parc fermé in de motorsport en is normaal gesproken niet toegankelijk voor officials en deelnemers. Samen met een waarnemer van Ironman, breng ik vlak voor de start de orthese naar de wisselzone waarna we snel terugkeren om de start te kunnen zien.

Als de sporters het water in gaan, blijkt dat het deel waar gezwommen moet worden eigenlijk te ondiep is om een goede slag te kunnen maken. Omdat het water warm genoeg is, en het uittrekken van zijn wetsuit veel tijd kost heeft Erik ervoor gekozen om deze niet te dragen. Hierdoor heeft hij minder drijfvermogen in zijn benen en zit hij steeds aan de grond. Hier hebben veel andere zwemmers ook last van, deze lossen dat op door of te gaan lopen door het water of telkens te gaan staan en weer naar voren te duiken. Dit is voor Erik geen optie, dus maakt hij er het beste van.

Uiteindelijk is hij na 6.59 minuten het water uit en kan hij gaan beginnen aan het fietsen. Het is gelukkig droog, dus hoeft hij zich niet te veel zorgen te maken voor valpartijen en dergelijke. Het fietsen gaat redelijk, maar doordat hij laat gestart is bij het zwemmen, zijn de snelle mensen al uit beeld en is hij vooral bezig met het voorbij rijden van langzamer fietsers. Zijn linkerbeen protesteert ook regelmatig tijdens het fietsen, waardoor hij een flink deel van het parcours met kramp te maken heeft. In een open stuk met tegenwind kan hij meerijden met een andere fietser, op het moment dat ze weer uit de wind zijn wil Erik er voorbij omdat hij conditioneel genoeg over heeft. Meteen schiet de kramp weer in zijn been, waarna hij zich weer laat terugzakken en weer aansluit. Na 46.26 minuten is hij weer in de wisselzone.

Het lopen is de grootste uitdaging, in principe staat er een limiet van 30 minuten voor dit onderdeel. Omdat Erik een beperking aan zijn been heeft, heeft hij dispensatie voor dit onderdeel. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet van plan is om zijn stinkende best te doen om binnen de limiet over de streep te komen. Astrid en ik zoeken een plekje op een paar honderd meter van de streep. We zitten tegen een half uur als we hem aan het begin van de straat zien lopen. Hij zit er behoorlijk doorheen, langs de kant wordt hij door het publiek aangemoedigd om door te gaan. Ik loop zijn kant op en spoor hem ook nog een keer aan. Het laatste stuk weet hij nog een beetje te versnellen, als hij over de streep komt, wordt hij door de speaker verwelkomt en gefeliciteerd. Hier is een man met een verhaal, zijn tijd over het lopen is 29.31 binnen de limiet!

Erik is behoorlijk gesloopt, niet zozeer conditioneel, maar vooral fysiek was het zwaar, teveel kramp in zijn linkerbeen. Toch was het meer dan de moeite waard, we gaan kijken hoe we dit beter kunnen trainen zonder het teveel te belasten. Het fietsen en lopen heeft hij in de kleuren van Tour du ALS gedaan, als eerbetoon aan Bert Hommersom. De vader van een van rijders waar ik mij heb samengewerkt bij Racen tegen Kanker en de man die Erik heeft geholpen bij zijn eerste wedstrijd in de 50cc. Bert is afgelopen week overleden als gevolg van deze slopende ziekte.

« Gewijzigd: 07-07-2019 om 15:14:14 door Ben-Gunther »

kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Gister voor het eerst sinds 2015 weer op een solo motor gereden.
Via Bert Deroue mocht ik een avondje spelen op het midland circuit in Lelystad met een Ohvale GP0 automatic ofwel een automaat machientje . Vooraf was ik erg gespannen, voor het rijden zelf ben ik absoluut niet bang, maar ik was wel bang dat ik niet genoeg kracht in m'n linker been zou hebben. De eerste paar rondjes waren dan ook echt extreem rustig aan. Toen eenmaal de knie aan de grond kwam ging er eigenlijk ook al heel snel een knop om.

Eerste sessie gewoon rustig gewend aan de baan, de machine en het rijden op zich. Lekker m'n rondjes kunnen rijden zonder benoem waardige problemen, wel kneep ik wat te veel in het stuur maar dat ging elke ronde beter.

Tweede sessie wederom rustig van start gezien ik niet goed wist of de banden snel goede grip gaven, na 2 rondjes rustig aan doen kwam ik eigenlijk al best goed in een ritme. Wel werd ik vaak voorbij gevlogen door muggen van 30 kilo op motoren met meer vermogen. Daarom moest ik mijzelf best wel inhouden om niet de gaatjes weer proberen dicht te remmen na een stukje vol gas gezien het doel was puur om lekker te rijden en niet om te racen.

Derde sessie merkte ik dat ik eigenlijk na een paar bochten al redelijk snel een tempo kon gaan rijden en de banden vanaf de start al redelijk veel grip geven. Ik kon heel constant rond rijden:
06 04:23.73 00:43.35
07 05:06.85 00:43.12
08 05:49.88 00:43.03
09 06:32.67 00:42.79
10 07:15.74 00:43.07
11 07:58.47 00:42.73
12 08:41.38 00:42.91
Ook merkte ik dat ik in de bochten al vrij makkelijk bij de jonge ohvale coureurs kon blijven. Doordat ik wat meer gewicht had en niet zo veel vermogen kon ik de machine wat makkelijker krappere lijnen laten rijden waardoor het op de baan toch al weer een beetje race was. Wel merkte ik dat er al wat vermoeidheid kwam.

Tussen de sessies met Laura en m'n vader besproken dat als het echt ging regenen of als ik te veel last ergens van kreeg dat ik gewoon binnen zou komen. En daarmee de dag zou afsluiten.

De vierde sessie ging vanaf de start best prima, in de snelle delen kon in steeds harder waardoor ik inmiddels alles aan de grond reed, maat 46 laarzen op een ohvale gaat prima maar is niet ideaal. Na een rondje of 10 verremde ik mij en schoot ik een stukje rechtdoor. Via het ovaal circuit kon ik weer op startfinish veilig invoegen en weer verder, het rondje daar op merkte ik dat ik eigenlijk mij niet goed genoeg meer kon concentreren. Zodoende de machine naar binnen gereden en de dag afgesloten.

Het weer op de baan rijden voelde geweldig, helm op en vizier dicht en alles om je heen weer vergeten. Van bocht naar bocht en alleen maar focus op het rijden. Motorsport blijft een van de mooiste dingen die er bestaan, om te kijken maar nog veel meer om zelf te doen.

Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Mooi man, dat je na al die jaren weer zelf op het circuit hebt gereden

Bijzonder moment. Heb je dan niet de neiging om het nu weer op te pakken? Of is dat fysiek niet mogelijk?

« Gewijzigd: 26-08-2021 om 13:55:14 door Plaggie »

RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Had al wat gezien op Facebook, leuk dat je dit met ons deelt Erik
kikkie95 schreef 26-08-21 om 11:28:56
..Motorsport blijft een van de mooiste dingen die er bestaan, om te kijken maar nog veel meer om zelf te doen...

Moet vast opluchtend gevoeld hebben dat je, na wat je allemaal meegemaakt hebt, 'het' nog kan
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Mooi! Goed om te zien dat je het naar de zin hebt gehad.
kikkie95

#NLYF

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: volendam
Lid sinds: 10-06-2007
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 26-08-21 om 13:51:06
Mooi man, dat je na al die jaren weer zelf op het circuit hebt gereden

Bijzonder moment. Heb je dan niet de neiging om het nu weer op te pakken? Of is dat fysiek niet mogelijk?

Het rijden op de Ohvale is zeker voor herhaling vatbaar, een competitie is geen optie. Meer dan 10 15 minuten achter elkaar rijden is eigenlijk niet mogelijk, begin van de dag wel maar vanaf de 3de sessie word dat problematisch.
Heb wel al met Bert over het huren van de machine gehad dus ik ga volgend jaar zeker nog eens de baan op met de Ohvale, denk hierbij aan een Junior Track of bijvoorbeeld Berghem / Veldhoven.
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
MB84
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dordrecht
Lid sinds: 28-08-2005
     Reageer met citaat 
Leuk man dat je weer gereden hebt

Pagina's: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47


Snelle navigatie: