VOETBAL TOPIC favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 67

Topic: VOETBAL TOPIC (155011 keer gelezen)
TYRI_F1

GIXXER

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: wegraceforum.nl
Lid sinds: 08-07-2002
     Reageer met citaat 
Citaat:

Vd Goorbergh was beter, maar toch won Muggenridge op Assen!


vd goorbergh viel op z'n bek. zegt genoeg denk ik...
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
off-topic

Citaat:
Metallica 6 december, Gelredome: I'll be there...
Take a look at the sky just before you die, it's the last time you will

Laat dat nou net het ene nummer zijn wat ze NIET spelen
isostar
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 12-07-2002
     Reageer met citaat 
Citaat:
off-topic

Laat dat nou net het ene nummer zijn wat ze NIET spelen

Wat krijgen we nou
Mogen plaatjes weer in de signature ? er wordt iig niks over gezegd
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Dat plaatje stond er vanmiddag nog niet. S.v.p. geen plaatjes in je signature, TYRI F1. Dat wordt veels te druk en we hebben met z'n allen min of meer afgesproken dat niet te doen.
TYRI_F1

GIXXER

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: wegraceforum.nl
Lid sinds: 08-07-2002
     Reageer met citaat 
zo dan?
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Aaaah, rust.

Het heeft niks met kabel te maken maar met al die drukke (en dan ook liefst knipperende) banners. Als iedereen dat doet is het hele forum straks onleesbaar.
Da_Lunacy
a.k.a. Toni #74

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Moergestel
Lid sinds: 02-07-2002
     Reageer met citaat 
Citaat:


vd goorbergh viel op z'n bek. zegt genoeg denk ik...

Beetje beter lezen TYRI F1, dan snap je wat ik er mee bedoelde.......
Zattemongoleclub.tk, Bigger, Drunker and Uncut!
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
Voor alle mensen die altijd lopen te zeuren over de massale politie inzet bij voetbalwedstrijden, dit bericht even lezen svp

Voetbal slurpt nauwelijks politie op
Door JAAP VAN ESSEN


Het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Iemand roept dat de politie - inzet bij het voetbal naar beneden moet en al ras neemt het halve Binnenhof die kreet over. Ook in het huidige regeerakkoord staat het weer te lezen: 'minder politie - inzet bij grootschalige evenementen'. Waarmee natuurlijk vooral het voetbal wordt bedoeld. Lekker makkelijk en populair. Het scoort ook goed, een paar van die cijfers over de enorme inspanningen van de politie ten behoeve van voetballiefhebbers.


Cijfers liegen. En niet zo'n beetje ook.

Kees Bakker, de Arnhemse korpschef citeerde een weekje geleden alvast uit het CIV-rapport over het seizoen 2002-2003, dat op zijn vroegst half november klaar is. De cijfers van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme laten weer eens een stijging zien van het aantal uren dat de Nederlandse politie aan het voetbal moest besteden. Om precies te zijn, vorig jaar werd er nationaal in totaal 330.000 uur aan het betaalde voetbal besteed.

Bakker, tevens portefeuillehouder voetbalvandalisme in de Raad van Hoofdcommissarissen, was erg duidelijk: &quotat aantal uren moet binnen de kortste tijd naar beneden, te beginnen met tien procent in het komende jaar."

Omdat Bakker sprak in Amsterdam, ter gelegenheid van het afscheid van Ajax-voorzitter Michael van Praag, gooide hij er ook wat cijfers uit de hoofdstad tegenaan. "Amsterdam was vorig seizoen 26.000 manuren kwijt aan het voetbal in de Arena."

De Arnhemse korpschef keek er bij alsof hij zojuist het bestaan van een internationaal netwerk in kinderporno had onthuld.

Smijten met grote getallen is heel aardig. Maar tegelijk nogal ontluisterend wanneer die cijfers eens doorgerekend worden. Michael van Praag was vijftien jaar voorzitter van Ajax, zat in het sectiebestuur van de KNVB en had vrijwel al die tijd supporterszaken in zijn portefeuille. Hij maakte dus ook wel eens rekensommetjes. De uitkomst vond ook hij ontluisterend: "Je kunt je afvragen waar we het eigenlijk altijd maar over hebben in dit land."

Een gemiddelde Nederlandse politieagent die fulltime in dienst is draait op jaarbasis 1725 uur. Dat zijn dus de uren die hij echt werkt wanneer zijn vakanties, weekeinden, ziektedagen enzovoorts zijn weggestreept. Wanneer de gemeente Amsterdam inderdaad jaarlijks 26.000 uur in 'het voetbal' stopt, dan is men in de hoofdstad dus welgeteld vijftien agenten op jaarbasis kwijt. Niet bepaald een aantal om van ondersteboven te raken wanneer je in aanmerking neemt dat Amsterdam ongeveer 5000 agenten in dienst heeft. Welbeschouwd slokt het voetbal dus nog lang geen half procent van de totale capaciteit op. Landelijk is dat beeld net zo, nog geen half procent van de totale politiecapaciteit.

Natuurlijk, het lijkt steeds heel wat, die politie-inzet bij een grote voetbalwedstrijd. Honderd man mobiele eenheid op een rij ziet er al snel uit als een gigantische verspilling van belastinggeld. Maar honderd ME'ers die vijf uur in dienst zijn bij een voetbalwedstrijd leveren bij elkaar nog niet eenderde fulltime arbeidskracht op jaarbasis.

Bovendien, de agenten staan in de regel bij het voetbal niet bepaald helemaal niets te doen. Voetbal is nog steeds immens populair en trekt enorme aantallen bezoekers. Ajax bijvoorbeeld speelde in 2002-2003 bijzonder veel thuiswedstrijden in de competitie (17), Champions League (7) en de nationale beker (2) en de Supercup (1). Verder werd er in de Arena ook nog een interland van Oranje gespeeld. In totaal dus 28 wedstrijden, met telkens een kleine 50.000 bezoekers, oftewel 1,4 miljoen bezoekers in totaal.
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
deel 2:

Een fiks deel van de aanwezige politie is telkens al heel druk met het beheersen van de verkeerstromen van en naar het stadion. En nergens in de 'gewone' maatschappij is de politie zo nuttig bezig met 'boeven vangen' als bij het voetbal. Er worden immers ook heel wat mensen opgepakt voor overtredingen van allerlei aard.

Afgelopen woensdag nog moesten er in Amsterdam ruim honderd relschoppers aan geloven. Jaarlijks houdt de Nederlandse politie ongeveer 2500 bezoekers van een voetbalduel aan. Uit het oogpunt van misdaadbestrijding zijn de politieagenten die dienst doen bij het voetbal waarschijnlijk de meest effectieve van Nederland.

En toch zeurt iedereen telkens maar weer over die 'veel te massale' inzet van de politie. Alsof de misdaadcijfers in Nederland drastisch zouden gaan dalen wanneer het betaalde voetbal geen agenten meer zou nodig hebben. Alsof er geen straatroven, verkrachtingen en zwartwerk meer zou zijn.

Steeds maar weer zetten de achtereenvolgende kabinetten in op minder politie bij het voetbal. Steeds weer worden er kamervragen gesteld zodra er een incident is geweest..

Bij het CIV weten ze wel een beetje waar die rare kronkel vandaan komt. Een woordvoerder: &quote media spelen natuurlijk een grote rol. Ieder incident in of bij een stadion wordt uitvergroot, komt op televisie en trekt de aandacht. Dat levert weer reacties op van raadsleden, kamerleden, noem maar op. Iedereen roept foei en eist maatregelen. Zo houden we elkaar wel lekker bezig. En dat terwijl het probleem van het voetbalgeweld in Nederland verhoudingsgewijs toch niet bepaald groot is."

Ook bij de KNVB kent men de cijfers en weet dat overdrijven een vak is. Directeur Kesler zit al jaren in allerlei overlegstructuren waarbij voetbalvandalisme een van de grote onderwerpen is.

Een bekend voorbeeld uit zo'n overleg is de burgemeester van een middelgrote stad die uitriep 'Als ik het goed begrijp ben ik per jaar drie hele agenten kwijt aan het voetbal? Nou dat heb ik er wel voor over.'

Kesler: "In dergelijke vergaderingen worden de cijfers ook wel eens op de juiste manier weergegeven. Intern tot nu toe, maar toch. Ik pleit ook al jaren om eens een echte vergelijking te maken met het buitenland. Iedereen die wel eens in Duitsland, België of Engeland een wedstrijd bezoekt, weet dat men daar helemaal niet kijkt op een paar honderd man minder of juist meer politie. Men heeft daar een heel andere benadering, waarbij je trouwens ook weer niet moet vergeten dat ze in de meeste landen in verhouding meer politie hebben dan in Nederland. Maar door de bank genomen, wordt hier heel weinig politie ingezet bij voetbalwedstrijden."

Dat meent ook het CIV. "We doen het hier zo gek niet. Er is een hele aparte benadering waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft en die aanpak werkt wel degelijk."

En toch deed Kees Bakker vorige week de meest wilde voorstellen om de 'massale' politie-inzet terug te dringen. Hij pleitte voor een landelijke voetbalkaart met biometrische kenmerken. Er zouden op de 'smartcard' vingerafdrukken, irisscans en meer van dat soort zaken moeten staan. Big Brother Is Watching You in de praktijk.

"U wilt zeker ook een oormerk voor alle voetbalfans", schamperde een andere deelnemer aan het congres.

Ook bij het CIV begint men een beetje te grinniken bij de term biometrische voetbalkaart. Logisch, want een dergelijk project zou jaarlijks vele miljoenen euro's kosten. Een beetje veel wanneer de rekensom leert dat in heel Nederland op jaarbasis hooguit 190 agenten bezig zijn met voetbal.

"En bovendien", meent Kesler, "voer je zo'n kaart in voor iedereen die ooit naar het voetbal wil. En terwijl de problemen veroorzaakt worden door misschien 5 procent van al die mensen die er dan straks wel allemaal voor moeten betalen."
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Kolere wat een lang verhaal. Even over die rekensom, die is zo krom als wat.

Citaat:
Een gemiddelde Nederlandse politieagent die fulltime in dienst is draait op jaarbasis 1725 uur. Dat zijn dus de uren die hij echt werkt wanneer zijn vakanties, weekeinden, ziektedagen enzovoorts zijn weggestreept. Wanneer de gemeente Amsterdam inderdaad jaarlijks 26.000 uur in 'het voetbal' stopt, dan is men in de hoofdstad dus welgeteld vijftien agenten op jaarbasis kwijt. Niet bepaald een aantal om van ondersteboven te raken wanneer je in aanmerking neemt dat Amsterdam ongeveer 5000 agenten in dienst heeft.


Alsof je per evenement genoeg hebt aan 15 agenten! Bij zo'n evenment zijn er heel wat meer agenten nodig die op dat moment ook andere dingen hadden kunnen doen. De schrijver van dit stuk beschuldigt anderen van goochelen met cijfers maar hij doet het zelf ook.
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
Het gaat ook over 15 agenten die full time werken aan voetbal!!
Hoeveel mensen zijn er niet dagelijks bezig met andere criminaliteit zoals kinderporno enz. ??
Alle reacties zijn dus zwaar overdreven.
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Nee, vind ik niet. Hij rekent uit dat als je naar het aantal uren kijkt je op jaarbasis 15 agenten moet missen, maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat bij voetbalevenementen soms tientallen ME-ers nodig zijn om de boel een beetje heel te houden, en dat is gewoon belachelijk. Het is toch een sport, een hobby. Daar moet toch helemaal geen geweld bij meespelen!
dagobert
dago rules

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: vrouw
Locatie: duckstad
Lid sinds: 27-02-2003
     Reageer met citaat 
Jongetjonge, wat een stelletje sukkels :-[, ze kunnen wel voetballen en laten het gelukkig nu toch ook nog zien. Nu op naar Portugal en maar hopen dat ze op dit niveau het hele tournooi zo spelen. :up: :up: Wauw wat een mooie doelpunten zeg en gewoon met 6 - 0 winnen. :D Wat vonden jullie van DEZE wedstrijd ;], ze kunnen wel voetballen en laten het gelukkig nu toch ook nog zien.
Nu op naar Portugal en maar hopen dat ze op dit niveau het hele tournooi zo spelen.

Wauw wat een mooie doelpunten zeg en gewoon met 6 - 0 winnen.
Wat vonden jullie van DEZE wedstrijd
Gum-Tree
Ant for president !!

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: middle of nowhere
Lid sinds: 10-03-2003
     Reageer met citaat 
Welke wedstrijd
Never hold your farts in. They travel up your spine and into your brain. That's where your get crap ideas from.
franky_4_fingers
max the worlds greatest

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: amsterdam
Lid sinds: 05-12-2002
     Reageer met citaat 
die topwedstrijd! 6-0 sneijder en vd vaart altijd in de basis zeg ik je

Pagina's: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 67


Snelle navigatie: