Isle of Man TT 2015 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Topic: Isle of Man TT 2015 (21216 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
was gisteren aan het luisteren naar iomtt radio, heb start van Frank Petricola nog gehoord. Rond 20:45 moesten de sides starten maar alles lag stil omwille van een incident @ Sulby's croosroads...Vorige zomer nog naast Frank Petricola gestaan tijdens de IRRC races op Chimay. Damn sad was een fijne kerel.
#RipFranckPetricola
     Reageer met citaat 
MD6 heeft het voor elkaar gekregen, BMW op de boot gekregen net op tijd ontvangen en hij is onboard nu. Btw Hutchy is in form en de man on a mission.
Het gaat weer niets zijn voor GM8 dit jaar vrees ik.
En veronderstel dat Michael Dunlop niet kan rekenen op de hulp van Maite dit jaar om het motorblok in form te houden voor al de races.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Michael Dunlop lijkt de juiste beslissing te hebben genomen. Zijn Superbikemachine was nog niet gearriveerd maar hij reed wel een 4e tijd met zijn Stock 1000 BMW (129,6), alleen de Superbikes van Ian Hutchinson (130.266 mph), McGuiness en Anstey waren sneller dan hem tijdens de trainingen van donderdagavond.
     Reageer met citaat 
Weet je wat ik zo vreemd vind. Dat die BMW raceklaar staat, vraag me af of MD6 dit scenario niet als WCS heeft klaar gehouden in zijn atelier.
Hij is ondertussen moeten uitwijken naar de paddock voor de kleinere teams, slaapt old school gewoon in de van naast zijn motorfiets. Op de hospitality unit van Yamaha Milwaukee moet hij niet meer rekenen, een deel van het serviceteam is reeds naar huis heb ik vernomen. Maar Michael zit er allemaal niets mee in, zijn vader heeft het zo ettelijke jaren gedaan. Alles wat voor hem telt is het binnenhalen van nog een paar TT-Trophies. Hij doet niet mee voor een 10e plek volgens zijn eigen woorden.
Hij deed gisterenmorgend een interview voor itv4 en dat werd gisterenavond uitgezonden.
     Reageer met citaat 
het schijnt dat de fiets van Kiyonari die gebruikt is tijdens de BSB test op Snetterton zo achterin een bus gedrukt is en met spoed naar Man verscheept. Er komen Dunlop banden op en verder moet de fiets ontwikkeld worden tijdens Superbike race 1 en eventueel een training. Bron: ITV4 uitzending gekeken gisteravond
Those who risk nothing, do nothing, achieve nothing, become nothing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
350cc (GP) Junior TT weetjes:
Citaat:
Tijdens de eerste race om het wereldkampioenschap, de Junior TT van 1949, valt ook meteen het eerste dodelijke slachtoffer: Ben Drinkwater verongelukte op 13 juni dat jaar met zijn Norton. Later werden de Drinkwater bends naar hem vernoemd.

Chas Mortimer (Yamaha) won in 1976 de laatste (WK) TT op Man. Na Mike Hailwood, Jim Redman en Phil Read werd hij de vierde en laatste rijder in de geschiedenis die in vier verschillende klasses (125/250/350/500cc) GP's wist te winnen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Michael Dunlop heeft geluk, Superbike race 1 verplaatst naar zondag. Zijspannen race 1 is wel op zaterdag!
     Reageer met citaat 
vandaag veel wind, de side gaan door op 15:15 gmt
, daarna nog wat kwalificatie ritten de laatste voor raceday superbikes op zondag
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zijspannen ging zaterdag niet door vanwege de winderige omstandigheden en rijden maandag met de Superstock en Supersport.

Bruce Anstey (Paddget's Honda) won vandaag Superbike race 1, voor Ian Hutchinson (PBM Kawasaki) en James Hillier (Quatro Plant Kawasaki). Voor Anstey zijn 10e TT zege en eerste SBK winst. John McGuinness 4e, William Dunlop 5e en Michael Rutter 6e.

Michael Dunlop (die zeker 10 seconden verloor bij de eerste pitstop), die op P3 reed, kwam in de laatste ronde bij 'the Nook' ten val na contact met achterblijver Scott Wilson die hierbij zijn sleutelbeen brak. Hierna werd de rode vlag gezwaaid.

Dan Kneen, Peter Hickman, Lee Johnston en David Johnson bezetten de posities 7 t/m 10 zoals de doorkomst was bij ingaan laatste ronde. Dunlop werd na afloop door ambulance teruggebracht in de paddock en leek redelijk ok maar zal maandagochtend wel flink stijf zijn. Hij heeft die dag twee races voor de boeg, benieuwd hoe dat gaat.

Guy Martin al in de eerste ronde met technische problemen uitgevallen en Gary Johnson (crash in laatste ronde) behoorden tot de prominente uitvallers.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Volgens de meest recente berichten is motor M Dunlop ter keuring aangeboden en verschijnt hij straks aan de start van de Superstockrace die het eerst wordt verreden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Door nogal wat vertraging door een verkeersongeval is de Superstock verschoven naar dinsdag. Straks de eerste zijspanrace die voor zaterdag gepland stond (Twitter: @iomtt):
2012:
Citaat:
Dave Molyneux won met DMR Kawasaki de beide zijspanraces in 2012. Na eerdere zeges met Yamaha, Honda en Suzuki werd 'Moly' hiermee de eerste deelnemer op het eiland Man die met alle 4 belangrijke Japanse merken had gewonnen.
|
dit waren zeges 15 en 16 trouwens..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Molyneux moet nog even wachten op zege 18 na mechanisch defect in ronde 1 toen hij met een kleine voorsprong even aan de leiding ging, ook Tim Reeves behoorde deze race tot de uitvallers.

De winst was in zijspanrace 1 voor Ben en Tom Birchall met ruim 24 seconden voorsprong op John Holden/ Jeff Sayle P2, Conrad (de vader van solocoureur Dean) Harrison/ Mike Aylott 3e. De Bell broeders werden 4e, Founds/Peters versloegen Bryan/Winn met 0,007 verschil voor P4.
verslag (BBC)

« Gewijzigd: 08-06-2015 om 17:26:51 door RG500IU »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De Supersportace is op dit ogenblik onderweg zonder William Dunlop die vanmiddag bij Laurel Bank met de Superstock BMW ten val kwam. Nogal wat kneuzingen en een gebroken rib volgens eerste diagnose. In elk geval voor de rest vd week uitgeschakeld. BMW teamgenoot Guy Martin neemt zijn plaats over op de TT Zero machine a.s. woensdag.
     Reageer met citaat 
Wat een overwinning voor Hutchy in de SSP, zowat elke roadrace fan wereldwijd duimde voor deze jongen.
De persconferentie was een ontroerde gebeurtenis, al die pijn al die operaties al die opoffering de voorbije jaren, alles kwam tot een climax in een schitterende overwinning voor de enige rijder die er ooit in slaagde om 5 TT overwinningen in zelfde jaar te winnen. Nu dadelijk de SST...

BTW gisteren was het closer to the edge op itv4, iedereen heeft die ondertussen wel tig keer gezien.
Maar zondagnacht was het ROAD de story of the Dunlops...de full version, haast geen commercials ertussen. Dik de max imo om een dish tegen het huis aan te schroeven.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
vortex schreef 09-06-15 om 12:52:08
BTW gisteren was het closer to the edge op itv4, iedereen heeft die ondertussen wel tig keer gezien....

Nou ik gisteren pas voor de eerste keer
http://nl.wikipedia.org/wiki/Isle_of_Man_TT
Ik vond net uit dat de Nederlandse Wikipedia wel zeeeer uitgebreid is, interessant leesvoer met veel geschiedenis en leuke weetjes

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: