Racesport stopt er (toch niet) mee!!! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 10

Topic: Racesport stopt er (toch niet) mee!!! (71107 keer gelezen)
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 

« Gewijzigd: 19-02-2016 om 10:54:44 door Jarno »

Het blijft moeilijk.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Zag het via Facebook. Erg jammer dit, misschien het meest voor de kleinere motorsport op ONK/OW cup niveau die vooral dankzij dit medium de nodige publiciteit kregen...
Verder vooral jammer voor de mensen die geen Engels / Duits kunnen lezen/begrijpen, die zijn nu van anderen afhankelijk voor hun nieuwsgaring..
MB84
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dordrecht
Lid sinds: 28-08-2005
     Reageer met citaat 
Erg jammer inderdaad dat ze ermee stoppen. Nam/neem toch regelmatig wel een kijkje op de site.
tammo
 
Profiel Privébericht 
Locatie: 12 km van assen
Lid sinds: 02-02-2005
     Reageer met citaat 
Tja ,Harrie Haddering is er ooit mee begonnen op low budget basis en nu dus de krokedillen tranen van de redactie na vele leuke reisjes...etc/
Wel jammer overigens voor de nieuwsgaring.
kleppie

later als ik groot ben...

Profiel Privébericht Website Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Varsseveld
Lid sinds: 08-02-2006
     Reageer met citaat 
tammo schreef 31-12-15 om 19:23:40
Tja ,Harrie Haddering is er ooit mee begonnen op low budget basis en nu dus de krokedillen tranen van de redactie na vele leuke reisjes...etc/
Wel jammer overigens voor de nieuwsgaring.

Goeie reaktie, ik snap in één keer waarom ze stoppen
Wim_Kwanten
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Overpelt, België
Lid sinds: 09-09-2008
     Reageer met citaat 
Dit is toch wel heel jammer. Ik kwam op hun site vooral voor het ONK, OW Cup, BeNe Cup, IRRC, IDM en BSB nieuws. Dat vond ik toch mooie artikels om te lezen en dan wist je ook soms waarom een minder bekende coureur was uitgevallen. Nu wordt dat een stuk moeilijker om zoiets te achterhalen, zeker als die coureur geen website of blog heeft.
Trax
ZAC #111 en #717

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: op #111 en #717
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
....tja, het blijft moeilijk....


Als verzamelsite voor motorsportnieuws is het jammer dat het verdwijnt, zeker niet in de laatste plaats voor de rijders.
Het moralistische gezever en de moeizame schrijfstijl zal ik dan weer niet missen.

Kennelijk heeft niet iedere site met een bestaansreden ook een bestaansrecht.

« Gewijzigd: 01-01-2016 om 15:09:13 door Trax »

Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Ben-Gunther
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Edam-Volendam
Lid sinds: 23-06-2002
     Reageer met citaat 
Misschien back to basics en een nieuw platform creëren voor met name het nieuws van de Nederlandse wegraceteams.

Low budget en niet te ingewikkeld, moet toch mogelijk zijn.
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
kleppie schreef 31-12-15 om 21:10:56
(...)

Goeie reaktie, ik snap in één keer waarom ze stoppen


Vergeet niet dat ze de afgelopen jaren tegen behoorlijk wat schenen geschopt hebben van diverse (in)direct betrokkenen binnen de racerij;

- Huilen omdat mensen het niet waardeerden dat ze foto's van andere, voorzien van RS logo, gebruikte bij artikelen;
- Artikelen volledig overnamen inclusies copyright van RS zelf;
- Maar blijven huilen omdat mensen vervelende berichten sturen n.a.v. het MotoGP slot van afgelopen jaar;
- Verontwaardigd reageren als mensen niet bereid zijn te doneren;
- Ongelukkige artikelen over CRT vs. KNMV;
- Enz, enz.

Het ligt blijkbaar aan iedereen behalve Racesport zelf, Evert laat zich enorm kennen via Facebook en geeft dat zelf ook nog eens toe in excuses welke hij later maakt. Enorm ongelukkig allemaal.
Het kan niet zo zijn dat je in een wereld die in sneltreinvaart digitaliseert moet stoppen met een site, maandelijks bezocht door 200.000 man. Dat het financieel niet (meer) aantrekkelijk is om met een redelijke groep journalisten en fotografen Europa door te reizen is een ander, waarschijnlijker, verhaal.

Wees een vent en geef toe dat het niet lukt om het geheel (financieel) over het dode punt te trekken en dat het niet lukt om een volgende stap te maken. Dan zou je echt met opgeheven hoofd de site kunnen sluiten!
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Ja, het zou jammer zijn als racesport er niet meer is. Maareh, ik houd zelf nog wel een slagje om de arm hoor. Het gaat allemaal zo snel, ik sluit niet uit dat er tzt een bericht komt dat ze na lang wikken en wegen, ondanks alle tegenwerkingen van de boze buitenwereld en om de wegrce in Nederland te redden toch weer doorgaan. Iedereen weer blij, op FB wordt Evert op het schild gehesen dat hij ondanks alles toch doorgaat.

Dit bericht is ook weer mooi samen gesteld. Het gaat even over de financiele sores maar dan al weer snel over "uitgesproken mening" van bezoekers en volgers. En er wordt nu zelfs gesproken dat de redacteurs persoonlijk recentelijk via mail en telefoon worden bedreigd n.a.v. de races in Sepang en Valencia. Daarmee verdwijnt het financiële aspect weer helemaal op de achtergrond en is er toch weer het opgeheven vingertje van Evert en de eeuwige slachtofferrol. Hoe serieus die recentelijke persoonlijk bedreigingen waren weet ik niet, kunnen wij niet beoordelen, maar ik weet wel dat Evert het gebral op social media echt veel te persoonlijk opneemt. Daar moet je als professional echt boven staan. Zeker als je zelf ook keer op keer de confrontatie zoekt. Ik vind het onbegrijpelijk dat een succesvol zakenman als Evert steeds maar weer zo de dramaqueen uit gaat zitten hangen.

Als er daadwerkelijk persoonlijke bedreigingen zijn gedaan adviseer ik ze aangifte te doen bij de politie, dat is in Nederland gewoon strafbaar. Er is bewijs in handen met mails en indien nodig kunnen er via providers telefoonnummers achterhaald worden. Daar op internet melding van maken helpt dan trouwens niet echt.

Er wordt hier geopperd dat de neergang van racesport komt doordat er teveel snoepreisjes worden gemaakt. Weet ik niet, kan ik niet beoordelen. Ik vind het wel opmerkelijk dat het niet mogelijk zou zijn een site met zoveel bezoekers iig redelijk kiet te laten spelen. Op zich hebben ze bij racesport goud in handen. Concurentie is er in Nederland nauwelijks. Misschien zijn er verkeerde keuzes gemaakt? Als er meer uit gaat dan er in komt zul je dus dingen moeten laten, zullen er keuzes gemaakt moeten worden. En als het dan echt te doen was om de Nederlandse motorsport verder te helpen zoals elke keer maar weer ronkend werd verteld in de redactionele stukjes dan had er ook voor gekozen kunnen worden om echt helemaal daar op te focussen en de dure WK/buitenlandse races te laten zitten. Over MotoGP en SBK kunnen we ook op buitenlandse sites lezen.

Dus wellicht dat dat we over een tijdje dus toch weer lezen dat ze ondanks alles en tegen de stroom in toch doorgaan om de Nederlandse wegracesport te dienen. Mijn advies zou dan wel zijn om te stoppen met het eigen nest te bevuilen en te stoppen met het opgeheven vingertje en steeds maar weer te vissen naar complimentjes en lofuitingen. En dan heb ik het nog niet eens over die copyright schandaaltjes die ze altijd maar lijken te achtervolgen.

Het stuk laat in de laatste regel ook ruimte voor wél doorgaan met de site. De titel doet vermoeden dat ze defenitief stoppen (we gooien de handdoek in de ring, over slachtofferrol gesproken) en er wordt gemeld dat ze per 1 januari stoppen met FB en per 1 februari met de site. In de laatste regel staat echter dat ze ons de aankomende weken op de hoogte gaan houden hoe en op welke manier de website eventueel na 1 februari 2016 verder zal gaan. Dat doet toch vermoeden dat er nog mogelijkheden worden gezien en Evert's hoogdravende stijl een beetje kennende doet mij vermoeden dat de soep weer eens niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend en dat we ook over een tijdje gewoon nog van racesport kunnen blijven genieten. En laten we dat hopen.
Het blijft moeilijk.
Trax
ZAC #111 en #717

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: op #111 en #717
Lid sinds: 24-06-2002
     Reageer met citaat 
Ik ben het helemaal met Paul17 en Optimate eens, op de laatste 5 woorden van Optimate's betoog na.

Voor mij hoeft Racesport in deze hoedanigheid niet terug te komen. Het totale gebrek aan zelfreflectie, de matige journalistieke vaardigheden (slecht schrijven, copyright geneuzel) en het eeuwige calimero-gezeik zorgen ervoor dat ik Evert alleen maar kan feliciteren met zijn keuze.

Ik ben alleen bang dat het inderdaad weer zo'n drama-queen actie is.
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Keesje
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Lienden
Lid sinds: 04-10-2014
     Reageer met citaat 
Racesport moet doorgaan! het is het platform van de Nederlandse motorsport, zelfs gewaardeerd ver over onze landsgrenzen.

Maar..racesport zou het zichzelf erg makkelijk maken door neutraal en onpartijdig te zijn..

Binnen Racesport zit een verweven vermenging met een aantal gerenomeerde teams en media waardoor ze ook weer niet helemaal onbevangen en neutraal erin staan, je hebt immers betreffende mensen nodig om je ingangen en toegangen te verkrijgen..en een pluim te geven..

Als voormalig sponsor van TKR, vriend van enkelen in dat team, zelf voormalig teammanager, medewerker in het Eurosport NL verhaal, daardoor de directe link met het oa Yamaha team en ene manager van JL..voormalig inzetter voor leefbaarheid van de ONK en hierdoor critisaster naar de KNMV..allemaal zaken die je niet neutraal maken..echter ik geloof oprecht dat betrokkenen het allemaal doen met oprechtheid en entausiasme voor de sport..betrokken hebben veel gedaan voor de racerij, zeker en dat kun je alleen maar respecteren, alleen maak jeje het jezelf wel erg moeilijk als je verschillende petten op hebt..

Mijn advies, Racesport moet doorgaan, de betrokkenen achter de schermen moeten hen posities en inmenging samen goed bepalen en afwegen. En daarbij hoort wellicht..soms op de achtergrond blijven..immers spreken is zilver en zwijgen is goud..
Harald

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Maasland
Lid sinds: 12-11-2002
     Reageer met citaat 
Keesje schreef 02-01-16 om 10:02:31
Racesport moet doorgaan! het is het platform van de Nederlandse motorsport, zelfs gewaardeerd ver over onze landsgrenzen.

Maar..racesport zou het zichzelf erg makkelijk maken door neutraal en onpartijdig te zijn..


Precies dit laatste was voor mij een doorn in het oog. Hoe vaak hebben we achteraf niet moeten lezen, ja we wisten het wel maar we mochten het niet vertellen. Ik werd daar helemaal flauw van. Kappen met die onzin. Gewoon nieuws brengen zonder belangetjes e.d. En anders maar echt stoppen. Er zal vast wel iemand anders in het gat duiken wat racesport achter laat.
Johannes

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 18-01-2005
     Reageer met citaat 
Jammer voor de mensen die hun nieuws van racesport haalden en daar blij mee waren, maar ik sluit me aan bij Paul17, Optimate en Trax.

Vooral het dramatisch slecht omgaan met de sociale media was niet meer om aan te zien.
Humor heeft ook leuke kanten
Robbo
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 25-06-2002
     Reageer met citaat 
Racesport.nl kan het beste gewoon doen wat al tijden goed doen, en dat is bij het '.nl' gedeelte blijven van de sport.

Ik ben verder niet zo bekend met het achter de schermen van de website, maar als het inderdaad waar is dat ze bij vele MotoGP en SBK wedstrijden aanwezig zijn, zou ik aan die kosten wat paal en perk gaan stellen. Immers er zijn al vele websites die daar over content schrijven. Het is navenant dure content.

En over content schrijven gesproken dat is ik al jaren als een naar iets van racesport.nl beschouw. Het copy/paste/vertalen van andere websites behoort voor mij echt tot het laagste van het laagste journalistiek gezien. Al helemaal als je daarbij geen bronvermelding doet.

Qua inkomsten zou je verwachten dat het met 200.000 bezoekers rendabel te maken moet zijn. Van de websites welke ik bezoek heeft racesport een van de meeste opvallende advertertenties op hun site. En daarmee ook de meest irriterende. Animerende en/of full background is zeer onprettige schermvulling als je een artikel wilt lezen. Daarnaast hadden ze rond eind december nog een extra bonus qua irritatie, de Zekur reclame, die halverwege een artikel ineens met full volume je de pleuris laat verschieten, terwijl je net relaxed een artikel zit te lezen, bah.

Kortom er is zeker bestaansrecht voor racesport.nl Maar inderdaad hebben ze het zelf al goed bekeken dat op de huidige toer verder gaan niet de juiste is.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 10


Snelle navigatie: