De finale van 2017/Losail-Qatar favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
12

Losail

4 november 2017
Qatar Losail International Circuit, Doha

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Lucas Mahias
2Jules Cluzel
3Niki Tuuli
4Kenan Sofuoğlu
5Patrick Jacobsen
Volledige uitslag »

RACE

1Lucas Mahias
2Jules Cluzel
3Kenan Sofuoğlu
4Federico Caricasulo
5Anthony West
Volledige uitslag »

TRIVIA

Michael van der Mark (Pata Honda/Ten Kate) won hier ook de laatste race van het 2014 seizoen. Met zes overwinningen in een seizoen ging hij de geschiedenis in als de meest succesvolle Nederlands coureur in het WK Supersport!
Sandro Cortese (Yamaha) verzekerde zich met een tweede plaats bij de laatste race van 2018 van de wereldtitel nadat naaste belager Jules Cluzel ten val kwam. Cortese werd de eerste rijder met een Grand Prix en een Supersport WK titel.
Achter winnaar Michael van der Mark werd Ratthapark Wilairot (PTR Honda) tweede tijdens de laatste race van 2014. Wilairot werd hiermee de eerste coureur uit Thailand die in een wegrace WK wedstrijd het podium haalde.
Winston Ten Kate Honda rijder Sébastien Charpentier wint de openingsrace van 2006 voor Kevin Curtain (Yamaha). Kenan Sofuoğlu maakte het Ten Kate succes compleet door met een derde plaats zijn eerste podiumplaats op te eisen.
In een spannende race versloeg Parkalgar Honda rijder Eugene Laverty in 2009 Andrew Pitt, Cal Crutchlow en Kenan Sofuoğlu met miniem verschil om zijn eerste WSS zege op te eisen.
Topic: De finale van 2017/Losail-Qatar (4121 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 04-11-17 om 21:35:58
Ontzettend veel respect voor de manier waarop Sofuoglu de strijd is aangegaan hier in Qatar ... Wat een prestatie! ...

Vind ik ook. Maar eigenlijk was het niet verantwoord als je het artikel leest op racesport.nl. De artsen hebben ook een groot risico genomen door na eerdere afkeuring alsnog toestemming te geven omdat hij zo graag wilde en er een WK titel op het spel stond.
Maar de kritiek was niet van de lucht geweest als hem wat was overkomen. De vraag wanneer je coureurs tegen zichzelf in bescherming moet nemen is wel vaker voorbijgekomen, hier zeker van toepassing.. lastig vraagstuk hoor.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: