Race 2 Argentinië favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Racetopic
2

Rio Hondo

8 april 2018
Argentinië Autódromo Termas de Río Hondo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jack Miller
2Dani Pedrosa
3Johann Zarco
4Tito Rabat
5Álex Rins
Volledige uitslag »

RACE

1Cal Crutchlow
2Johann Zarco
3Álex Rins
4Jack Miller
5Maverick Viñales
Volledige uitslag »

TRIVIA

Aleix Espargaró reed zijn Aprilia RS-GP hier in 2022 naar Poleposition. Het was de eerste 4-takt pole in de historie van het Italiaanse merk in de zwaarste klasse.
In 2014 werd de Argentijnse Grand Prix voor het eerst sinds 15 jaar op dit circuit (aangelegd in 2008) verreden. Marc Márquez (Honda/MotoGP), Esteve "Tito" Rabat (Kalex/Moto2) en Romano Fenati (KTM/Moto3) waren de winnaars.
De Argentijnse broers Juan (2e) en Eduardo (3e) Salatino waren de eerste broers die gezamenlijk op het zelfde podium stonden bij een Grand Prix. Dit gebeurde in de 500cc klasse bij de Argentijnse GP van 1962 op het circuit van Buenos Aires.
De Argentijn Eduardo Salatino (Norton) werd met 19 jaar en 274 dagen oud tijdens de Argentijnse Grand Prix op het circuit van Buenos Aires in 1962 de jongste coureur ooit op het podium van de koningsklasse. Randy Mamola nam dit record over in 1979.
Door een 14e plaats van Pol Espargaró en een 15e voor Bradley Smith wist KTM bij de tweede race van hun eerste (2017) seizoen in de koningsklasse de eerste WK punten te scoren.
Met Danny Kent (P1/Moto 3), Sam Lowes (P3/Moto 2) en P3 voor Cal Crutchlow in de MotoGP waren er in 2015 voor het eerst Britse podiumplaatsen in de 3 belangrijkste klassen sinds Silverstone 1978 (Horton/125cc, Herron/250cc en Manship & Sheene (500cc)
Marc (winnaar MotoGP) en Alex Márquez (P2 in Moto3) stonden hier in 2014 voor de zevende keer in hun carrière op het podium van dezelfde Grand Prix. Dit was een evenaring van het record van de Sarron broers (Christian en Dominique) in de jaren '80.
Sebastián Porto is met afstand de meest succesvolle Argentijnse Grand Prix coureur; van 2002 tot en met 2005 behaalde hij zeven GP zeges in de 250cc klasse. Jorge Kissling en Benedicto Caldarella behaalden elk een 500cc (thuis) zege.
Cal Cutchlow (LCR Honda) won hier de Argentijnse GP in 2018 wat de 750e Grand Prix zege voor Honda was.
Marc Marquez (Repsol Honda) werd in 2014 de eerste coureur in de geschiedenis van de koningsklasse die Poleposition tijdens de eerste drie races van het seizoen allemaal in een overwinning verzilverde.
Topic: Race 2 Argentinië (16246 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 22-04-18 om 16:41:00
Nou dat lijkt mij uitstekend.


Nu nog de vraag of ze ook durven te handhaven.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
De organisatie heeft voorafgaand aan de Grand Prix in Jerez nog even een kleine aanpassing in de regels doorgevoerd om het voor eens en altijd duidelijk te krijgen: als je motor afslaat op de startgrid mag je hem niet zelf proberen aan de praat te krijgen. Je moet je arm opsteken en dan word je met behulp van een marshal van de grid gehaald. Lijkt me duidelijk.

Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
En in Le Mans is er nog een wijziging van de regels bekendgemaakt, n.a.v. de toestand in Argentinië:

Citaat:
Riders changing bikes after the Warm Up Lap

If a rider enters the Pit Lane after the Warm Up Lap and changes type of tyres (dry/wet):
The rider will start the Race from Pit Lane and serve a Ride Through penalty during the race.


Mass Pit Lane Start

In the case of more than 10 riders lining up at Pit Lane Exit for the Race Start, the race will be Red Flagged and a new start procedure will take place (Quick Start).

If less than 10 riders are starting the race from the Pit Lane, they will (...) line up in single file in the order that they arrive, and may not overtake until the dotted line.

https://www.crash.net/...ter-argentina-issues


Ik vind het maar vaag en snap eerlijk gezegd ook niet zo goed hoe dit iets oplost.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8


Snelle navigatie: