TT Assen 2018 favoriete topics

Moderator: Jarno

Pagina's: 1 2

Racetopic
8

Assen

1 juli 2018
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jorge Martín
2Enea Bastianini
3Nicolò Bulega
4Arón Canet
5Lorenzo Dalla Porta
Volledige uitslag »

RACE

1Jorge Martín
2Arón Canet
3Enea Bastianini
4Jaume Masiá
5Jakub Kornfeil
Volledige uitslag »

TRIVIA

Miguel Oliveira behaalde hier in 2013 de allereerste Poleposition ooit door een Portugese coureur in de 65 jarige GP geschiedenis. Voor het merk Mahindra waar hij mee reed was het de eerste 4-takt Pole in de lichtste klasse.
In 2014 bestond het podium uit Álex Márquez, Álex Rins (beiden Honda) en Miguel Oliveira (Mahindra). Dit was het eerste podium zonder KTM machine in de historie van de Moto 3 klasse.
De 17 jarige Valentino Rossi (Scuderia Italia Aprilia) stormt in 1996 naar voren op de opdrogende baan en passeert tegenstanders soms bij bosjes. De eerste GP overwinning lijkt in de maak. De overenthousiaste Rossi komt echter ten val in de GT bocht.
Op de dag dat Paul Lodewijkx de 50cc TT wint in 1968, is er ook Nederlands succes in de andere lichte klasse. Achter Phil Read (Yamaha) en Ginger Molloy (Bultaco) wordt Jan Huberts derde met een MZ!
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Loek Bodelier (Honda) is hier op 25 juni 1994 de laatste Nederlander in deze klasse op het podium. Vlak voor de GT ligt hij 5e, de voor hem rijdende Oettl gaat onderuit en houdt Sakata op, waardoor Loek in de sprint naar de streep de 3e plaats pakt
Met een compleet Bancaja Aspar Aprilia podium (Sergio Gadea, Julian Simón en Bradley Smith) zag teammanager Jorge ‘Aspar’ Martínez zijn rijders het 200e (t/m 202) podium binnenhalen voor zijn team. Martínez haalde zelf de eerste in 1992 in Brazilië
Eerder op de dag won Jim Redman in 1964 (Rhodesië/Honda) de 250 & 350cc. Met de zege in de 125cc is hij de eerste coureur die op één dag drie GP's weet te winnen!
Nadat hij eerder op de dag een tweede plaats haalde in de 50cc klasse van de 1970 TT, rijdt Jan de Vries eenmalig op een door Jan Huberts ter beschikking gestelde MZ productieracer naar een 7e plaats in de door Dieter Braun (Suzuki) gewonnen race.
Francesco Bagnaia behaalde hier in 2016 bij de eerste TT op zondag zijn eerste Grand Prix zege. Voor het merk waar hij mee reed, Mahindra, was het ook een historische overwinning omdat het de eerste GP winst was voor de fabrikant uit India.
In de laatste bocht voor de finish van de Moto3 race in 2014 kwam een drietal rijders uit de achtervolgende groep ten val. Alessandro Tonucci wist zijn Mahindra op te rapen en duwde deze lopend over het rechte stuk naar de finish.
Aalt Toersen, bekend uit de 50cc, reed het jaar 1970 ook een seizoen 125cc met Suzuki. Bij de TT werd een 4e plaats (die hij nog eens herhaalde in Tsjechoslowakije) zijn beste klassering dat seizoen. Aalt eindigde dat seizoen als 7e in de eindstand.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Topic: TT Assen 2018 (3654 keer gelezen)
Sjembek

Sjakie!

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Amsterdam
Lid sinds: 05-07-2018
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 04-07-18 om 15:04:41
(...)
Livio valt zwaar tegen. Eigenlijk enigszins volgens mijn verwachtingen. Zijn seizoen begint meestal na de zomerstop. Dan kent hij vaak wat goede races. Hij zal ook wel moeten wil hij er volgend jaar weer bij staan.

Nou ik hoorde dat hij per Sachsenring wordt vervangen door Vicente Perez. Altijd weer de Dorna die Spanjaarden door de strot probeert te douwen he Jammer dat Livio nooit een keer een kans krijgt.
-- Vroeger was alles beter --
Zapper
 
Profiel Privébericht Website 
Locatie:
Lid sinds: 28-07-2005
     Reageer met citaat 
Livio en het team slagen er niet in om de KTM deftig af te stellen. Als hij het seizoen kan uitdoen, zal het daarna, meer dan waarschijnlijk, toch game over zijn in de GP wereld!
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Sjembek schreef 06-07-18 om 12:54:55
(...)

Nou ik hoorde dat hij per Sachsenring wordt vervangen door Vicente Perez. Altijd weer de Dorna die Spanjaarden door de strot probeert te douwen he Jammer dat Livio nooit een keer een kans krijgt.


Wat een onzin.....

Hij reed vorig jaar op de Leopard Honda. Teamgenoot Mir werd overtuigend wereldkampioen met 8/9 overwinningen. Loi liet in de 2e seizoenshelft af en toe leuke dingen zien (P2 Philip Island), maar eindigde met P13 in de eindstand op een teleurstellende positie.

De jaren ervoor reed hij op een Honda voor het RW Racing Team. Wederom buiten de top 10. Enigste noemenswaardige moment was de overwinning in Indianapolis 2015, waar hij en het team dankzij een geweldige gok, de race wist te winnen.

Dit jaar rijdt hij bij Avintia. Inmiddels zn 6e Moto3 seizoen. Na 8 races staat hij op P25 in de tussenstand met 8 punten......dat is toch zwaar benedenmaats?

Ik vind het jammer voor Loi, maar niet onbegrijpelijk dat hij plaats moet maken.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: