TT Assen 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
8

Assen

1 juli 2018
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Francesco Bagnaia
2Marcel Schrötter
3Luca Marini
4Álex Márquez
5Xavi Vierge
Volledige uitslag »

RACE

1Francesco Bagnaia
2Fabio Quartararo
3Álex Márquez
4Marcel Schrötter
5Joan Mir
Volledige uitslag »

TRIVIA

Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Topic: TT Assen 2018 (4983 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 01-07-18 om 21:53:45
..Had het idee dat Bo een super start had want hij werd in de Haarbocht naar buiten gedrukt ..

Net teruggekeken, klopt
     Reageer met citaat 
MB84 schreef 01-07-18 om 17:05:52
Ai wat zuur zeg... rij je een goede race en knok je je geweldig naar p14 krijg je 1.4 voor het afsnijden van de gt.. Daar al hij vannacht nog wel een keer aan denken. Geen punten op de lijst, maar toch wel een redelijk positief gevoel.

Hij verschakelde zich daar leek het wel...wel raar dat je dan dus ook tijdstraf krijgt terwijl je zichtbaar langzamer ebnt dan het hele veld...het zag er in ieder geval degelijk uit daarna ; na enkele rondjes begon hij aan z,n inhaalrace. Ik hoop dat ie dit meeneemt naar dld
Los van de paar puntjes vond ik het positiever dan alle races hiervoor;ook omdat weinig voor ,m eruit vlogen en hij t dus op eigen kracht deed
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Mooi zuur voor bo maar even de aandacht op iemand anders wat een race van Fabio! Aan het eind van de race kon hij met de speed up nog zo strak rijden doordat hij mega veel grip met de banden leek te hebben erg indrukwekkend.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Klopt helemaal, Bagnaia was gewoon te sterk, Oliveira kwam goed op maar halverwege de race stokte zijn opmars een beetje. Het overwicht van de KTM lijkt wat te stoppen op dit moment.

Bo zie je gedurende de race in zijn ritme komen en tijden van de kopgroep rijden. Mooi zoals ie die hele groep van P20 naar P14 wist in te halen in de laatste 10 rondes. Ijzersterk, echt. Zijn inhaal punten goed kiezend en volwassen rijden. Wat er met hem is in het eerste deel??
Hij kan het gewoon, live zie je dat zoveel beter dan op TV.
Hij is geen Bagnaia of Oliveira, van de andere kant, waarom niet Maar over het geheel, wat is het niveau in Moto2 hoog zeg , pfff.

« Gewijzigd: 02-07-2018 om 11:44:14 door Capirex_65 »

Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Niki Tuuli was er overigens niet bij. Als gevolg van zijn crash in de kwalificatie moet hij een deel van een vinger missen. Hij kwam tijdens de crash vast te zitten met zijn hand.
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 01-07-18 om 21:14:56
.....

Dat gekloot met die penalty's word ik ondertussen beetje zat van. Gewoon overal weer gras en grind ingooien dan laten ze het wel uit hun hoofd en anders loop je wel genoeg verlies op.


Gras, grint, heide of los zand.
Het is zo gemakkelijk.
Nu moeten ze nog naar ons luisteren.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zooo ik was best wel zuur na afloop van de Moto2 race

Ik ben best wel fan van Baldassarri. Wat reed die een sterke race, komend vanaf P13! Een podium was een zekerheid en dan met nog 3 ronden te gaan.....een $#@#$ lekke band. Meen je toch niet?!?!

Nou ja, dan maar hopen dat Bo nog een puntje kan halen. Laatste ronde in de Ramshoek nog voorbij aan Aegerter. Yes 2 puntjes! Ik had tijdens de race even gemist dat hij nog een penalty kreeg. Kort na de finish kreeg ik dat mee.

@#$#%@#

Gelukkig snel weer voorbij die frustratie. Kan ook niet anders met prachtig weer en een geweldige MotoGP race.

Wederom een zeer sterk optreden van Quartararo Wat was hij snel in de laatste ronden! Hij kan die Speedup ook nog zo strak houden. Veel meer grip in de eindfase. Mooi om te zien dat die jongen weer succes kent.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bo kende wederom een sterke 2e helft van de race. Dit was zn beste optreden tot nu toe

De sleutel tot succes mag duidelijk zijn. Beter kwalificeren, maar vooral een betere 1e helft van de wedstrijd. Als ze daar iets kunnen vinden, dan kan het rap gaan.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: