BSB 2019 (incl. Silly Season) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6

Topic: BSB 2019 (incl. Silly Season) (66336 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zie net op Twitter dat Josh Brookes race 1 won op Oulton Park, ook zo'n geweldig circuit. Na Honda, Suzuki & Yamaha, nu zijn eerste winst met Ducati. Kan zo niemand, behalve Shane Byrne (wat ik net even op moest zoeken), bedenken die met 4 merken in het BSB gewonnen heeft.
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Ook race 2 gewonnen door Brookes.
Uitslag beide races:
1: Brookes
2: Bridewell
3: Buchan

Redding scoorde een keurige 5e en 4e plek op wat hij typeerde als een "totally crazy track"
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
     Reageer met citaat 
In beide races 2 ducs behoorlijk ver vooruit.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En O Hallaran naar een 4e en 7e plaats met breuk(je) in zijn bovenarm lees ik via via op bikesportsnews.co.uk
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vandaag toevallig even race 2 meegepikt op het lange (GP) circuit van Brands Hatch. Na winst in race 1 in de regen in deze droge race weer Brookes als 1e voor Bridewell en Redding. Volledig Panigale V4 podium dus. 5 vd 9 races al door deze machine gewonnen.
Bridewell (145) leidt de stand nu voor Redding (131), Brookes (124) en Tarran MacKenzie (10 die dit weekend niet in actie kwam na een crash in de kwalificatie. Buchan en Forés ook nog in de top 6.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Komend weekend BSB op Snetterton. Michael Laverty stapt in op Tyco BMW voor de op de Knockhill geblesseerd (gebroken bovenbeen) geraakte Keith Farmer en zojuist las ik dit:
Citaat:
Glenn Irwin will miss this weekend's British Superbike round at Snetterton due to a virus that is causing partial vision
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Hector Barberá, die al eerder (Donington) voor het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki team reed, zal Glenn Irwin vervangen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Was nog vergeten te melden in vorig(e) berichten dat Danny Kent ook meedoet op een MV Agusta. Tot nu toe rijdt hij hopeloos achteraan. In FP1 zelfs op meer dan 107%. In FP2 op meer dan 5 seconden van snelste man Redding. Achter hem MacKenzie, Hickman, Bridewell en A Irwin, Brookes buiten de top 10.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Redding op pole met 0,109 voorsprong op MacKenzie, Bridewell en Brookes op P4. Redding oppermachtig in de drie vrije trainingen waar MacKenzie ook meest 2e was, de verschillen waren echter kleiner in de kwalificatie. Hickman staat 9e maar dat kwam door een crash in Q3, op basis van de eerdere trainingen zou hij zich voor de eerste of tweede rij gekwalificeerd hebben.

Danny Kent een na laatste op P29, O' Halloran 21e na crash in Q1, race 1 om 14.30

« Gewijzigd: 21-07-2019 om 10:18:08 door RG500IU »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Race 1 op Snetterton zag de 9e Ducati zege in de laatste 10 races. Redding wint voor teammaat Brookes, MacKenzie, Buchan, A Irwin, Forès, Hickman, Mossey, O'Halloran die flink wat terrein goedmaakte vanaf P21 en Iddon als 10e.

Het leek op een 1-2-3 voor Ducati, Bridewell ging echter halverwege in leidende positie onderuit waardoor Redding de leiding erfde en gelijk wat voorsprong kon nemen omdat zijn teamgenoot en MacKenzie elkaar wat dwars zaten om P2. Voor PBM 100e zege. Redding leidt nu 29 punten voor Bridewell die wel vanaf pole vertrekt voor race 2 omdat hij de snelste ronde reed.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dubbelzege voor Redding die ook race 2 nipt wint voor Brookes en Bridewell die 3e werd. MacKenzie reed 4e, maar gleed onderuit. Andrew Irwin erfde die positie dus als snelste Honda voor Hickman, Iddon, Barberá, Forés, Laverty en Mossey als 10e. Buchan en Elliot gingen niet van start door crashes in de sighting lap.

Redding maakte eigenlijk een valse start toen zijn fiets al een hupje maakte. Maar de BSB regels zijn hierin wat anders dan in GP's/WSB: Hij bleef een moment staan om er voor te zorgen dat hij geen voordeel had, in BSB word je dan dus niet gestraft heb ik vandaag geleerd.

Stand:
Redding 226
Bridewell 188
Brookes 185
MacKenzie 144
Buchan 132
Forés 114
Hickman 96
Irwin 94
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Glenn Irwin, die afgelopen weekend niet reed door een oogprobleem, en JG Speedfit /Quatro Plant Kawasaki zijn in onderlinge overeenstemming uit elkaar gegaan. Dit natuurlijk naar aanleiding vd tegenvallende BSB resultaten.

Kijk niet raar op dat Hector Barberá, die hem afgelopen weekend prima verving, het seizoen af zal maken op die motor.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Irwin heeft inmiddels weer onderdak bij Tyco BMW vanaf komende race in Thruxton tot einde seizoen. Keith Farmer zal dus niet meer terugkeren
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Twee mooie races op Thruxton met in race 1 de eerste zege voor Honda rijder Andrew Irwin voor de Ducati's van Redding en Brookes. O'Halloran op de enige McAMS Yamaha 4e voor Hickman, Buchan (vorige week nog teamgenoot van Walraven op Suzuka), Forés en Bridewell.

O'Halloran's teamgenoot Tarran MacKenzie was er in de kwalificaties afgegaan en liep rond met een mitella om zijn linkerschouder en verloor dus kostbare punten voor de showdown.

Race 2 kende 2 herstarts, de eerste na wat regenval, de 2e toen Glenn Irwin's Tyco BMW brandend op de baan bleef liggen na een crash. Er werd toen nog over 8 van de geplande 20 ronden gereden.

Brookes kwam met flinke voorsprong op Redding als eerste over de finish. Redding had nog alle risico in de laatste bochten genomen door zich van P4 naar P2 te wurmen. Hij werd echter met 15 seconden gestraft en werd zo 22e. Eerder moest hij een chicane afsteken, hij had daar wel posities opgegeven en dacht daarmee genoeg gedaan te hebben. De BSB regels zijn echter dat je in betreffende sector die ronde dan 1 seconde langzamer moet zijn en dat was hij niet. Hij kreeg 3x het Long Lap bord voorgehouden maar die heeft hij waarschijnlijk niet gezien met voornoemde straf dus tot gevolg. P2 nu voor A Irwin met Hickman als 3e. Daarachter O'Halloran, Bridewell, Iddon, Forés en Buchan.

246 Redding
226 Brookes
207 Bridewell
150 Buchan
144 MacKenzie
139 A Irwin

132 Forés
123 Hickman.

Goed weekend dus vooral voor Andrew Irwin die met 2x podium teamgenoot Xavi Forés buiten de Showdown plekken duwde. James Ellison (12e in race 2) en Smiths Racing gaan niet meer met elkaar verder na deze race. 17/18 augustus Cadwell Park
     Reageer met citaat 
Ben nu even race 2 aan bekijken.

Wat een spektakel zeg.

Het blijft smullen hoor die BSB
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6


Snelle navigatie: