Sachsenring 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
9

Sachsenring

15 juli 2018
Duitsland Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jorge Martín
2Marcos Ramírez
3Enea Bastianini
4Jaume Masiá
5Arón Canet
Volledige uitslag »

RACE

1Jorge Martín
2Marco Bezzecchi
3John McPhee
4Marcos Ramírez
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Marc Márquez behaalde in 2010 in Duitsland zijn 5e zege op rij en was de jongste rijder die dit ooit presteerde. Voor Derbi betekende het de 100e Grand Prix zege, een mijlpaal voor de Spaanse motorfabrikant.
De Zweed Börje Jansson bezorgde in 1972 het Duitse (van origine bekend uit de Motorcross) merk Maico de eerste Grand Prix zege, later dat jaar zou hij ook zijn thuis-GP op Anderstorp winnen.
John McPhee behaalde hier een zesde plaats in de regenrace van 2016, de beste Grand Prix klassering ooit voor een motorfiets met een Peugeot sticker op de tank.
In 2009 was er een unieke top 5 van alleen maar Spaanse coureurs: Julián Simón, de latere wereldkampioen (Aprilia), was de winnaar voor Sergio Gadea (Aprilia), Joan Olivé (Derbi), Nicolás Terol (Aprilia) en Pol Espargaró die 5e werd met een Derbi.
Héctor Faubel (Aprilia) en Johann Zarco (Derbi) kwamen in 2011 precies gelijk over de streep, zelfs de finishfoto gaf geen uitsluitsel. Faubel werd tot winnaar uitgeroepen omdat zijn snelste ronde tijdens de race beter was dan die van Zarco.
Door de MotoGP winst in 2019 werd Marc Márquez (Repsol Honda) de eerste rijder in de geschiedenis die in 10 achtereenvolgende seizoenen op het zelfde circuit wist te winnen. Hij verbeterde hiermee het oude record van Agostini (9x) op Imatra uit 1973.
Door in 2019 een tweede plaats te halen bij de eerste MotoE WorldCup werd Bradley Smith de eerste rijder in de geschiedenis met podiumplekken in deze categorie alsmede de lichtste (125cc), midden (Moto 2) en zwaarste (MotoGP) klasse van Grands Prix.
Brad Binder (Ambrogio Racing/Mahindra) werd met een tweede plaats in 2014 de eerste rijder uit Zuid-Afrika die het podium behaalde in de 125cc/Moto 3 categorie sinds Paddy Driver (P3 in België/1962).
Door 0,001 sec. eerder over de streep te komen dan regerend wereldkampioen Manuel Poggiali, behaalde thuisrijder Steve Jenker hier in 2002 nog net het podium door de derde plaats te veroveren.
Ayumu Sasaki (Petronas Honda) behaalde hier in 2019 de eerste Japanse pole in de Moto 3 klasse. Het was ook meer dan 16 jaar geleden (Youichi Ui in Zuid Afrika 2003) dat er een Japanner het snelst in de kwalificatie was.
Sandro Cortese (Red Bull KTM) behaalde in 2012 vanaf Poleposition de zege en werd daarmee de eerste Duitser die zijn thuis Grand Prix won sinds Dirk Raudies in 1994. Doordat concurrent Maverick Viñales niet scoorde, nam Cortese ook de WK leiding over
Nadat hij eerder in 1961 de West-Duitse Grand Prix had gewonnen won de Oost-Duitser Ernst Degner ook zijn thuis-GP op de in eigen land gebouwde MZ. Degner werd daarmee de eerste 'Duitser' die op dit circuit een GP in de huidige lichtste klasse won.
Topic: Sachsenring 2018 (2888 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Livio Loi moet bij Avintia plaatsmaken voor Vicente Perez uit hun CEV Academy team. Ook Darryn Binder is niet van de partij na een trainingsongeluk waarbij hij een sleutelbeen brak, nog geen bericht gezien over een eventuele vervanger.
Jorge Martin haalde in Assen zijn 14e pole, wat een record is, gaat hij dit scherper stellen?
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
7 KTM's in de top 10 na FP1, maar die ene Honda met #88 toch weer de snelste. De verhoudingen tussen de twee merken lijken, na vorig jaar Honda, toch wat meer de kant van de Oostenrijkers op te gaan.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het is wel duidelijk wie de kampioen gaat worden, zet de race weer volledig naar zijn hand en bepaalt zelf wanneer hij uitcheckt
Dat ging bijna fout overigens toen zijn teamgenoot hem aantikte en ze bijna samen in de grintbak van bocht 1 lagen.
     Reageer met citaat 
Apart dat eigenlijk alle bandenkeuzes de goede waren..........je kon niet verkeerd kiezen.

En erg knap van Binder-vervanger Fernandez.
In de kopgroep mee rijden, een beukje krijgen en in de grindbak eindigen om vervolgens door te rijden als 27e oid..........en dan alsnog een erg knappe 9e plek te rijden.
Zou graag meer van Fernandez willen zien.

Plek 1 was wel duidelijk...........daar achter waren er mooie gevechten.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
solex schreef 15-07-18 om 12:18:00
..En erg knap van Binder-vervanger Fernandez....

Nou viel mij ook op, Binder zal daar toch niet met zo veel plezier naar hebben gekeken
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Zie Brno topic..

« Gewijzigd: 03-08-2018 om 11:54:01 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: