Ronde 11: Magny-Cours 2018 favoriete topics

Moderator: Jarno

Pagina's: 1 2

Racetopic
11

Magny-Cours

30 september 2018
Frankrijk Circuit de Nevers, Magny-Cours

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Tom Sykes
2Jonathan Rea
3Lorenzo Savadori
4Xavi Forés
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jonathan Rea
2Tom Sykes
3Xavi Forés
4Lorenzo Savadori
5Chaz Davies
Volledige uitslag »

RACE 2

1Jonathan Rea
2Chaz Davies
3Michael van der Mark
4Tom Sykes
5Marco Melandri
Volledige uitslag »

TRIVIA

Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde hier in 2017 de zege in race 1 en werd zo de eerste rijder met drie WK titels op rij in de Superbikeklasse.
Tom Sykes behaalde hier in 2014 de 45e Poleposition voor Kawasaki dat hiermee Honda als tweede achter Ducati (161) evenaarde.
7 oktober 2007: Noriyuki Haga (Yamaha Italia) wint beide races maar komt 2 punten tekort om James Toseland van de titel af te houden. HANNspree Ten Kate Honda's eerste titel in het 4e jaar WSBK!
De Argentijnse coureur Sebastián Porco (Aprilia) wint hier in 1996 de race en het Europees Kampioenschap 250cc. Porco zou zijn achternaam later veranderen en als Porto in de GP's bekend worden omdat Porco in andere talen 'varken(tje)' betekende..
Troy Corser verbeterde in 2007 (race 2) het record van het grootste aantal starts dat tot dat moment met 276 op naam van Pier-Francesco Chili stond.
De kersverse 2010 kampioen Max Biaggi (Alitalia Aprilia RSV4) sluit het seizoen in stijl af door de laatste race van het jaar te winnen. Michel Fabrizio (Xerox Ducati 1098R) bezorgt het Ducati fabrieksteam in haar afscheidsrace een derde plaats.
Topic: Ronde 11: Magny-Cours 2018 (3472 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Lastige eerste race, maar mooie comeback vandaag naar P3 lekker felle start, leuk duel met Rea en gewoon weer een zeer sterk optreden!

Op Rea stond al geen maat, maar hij blijft de grenzen verleggen. 8 overwinningen op rij inmiddels. Bijzonder knappe prestatie en ook wel wat verontrustend. Ik zie niet in wie hem de komende jaren gaat stoppen.

Hopen dat de nieuwe Ducati een sterk wapen is en dat Van der Mark en Yamaha nog net dat kleine beetje extra kunnen vinden.
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
Goede eerste rondjes; het is belangrijk in elke klasse. Dat heeft MvdM goed opgepikt
Mooieagressieve rijstijl heeft ie. Gelijk iemand terugpakken als het kan. Mooie race
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Jarno
 Administrator

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 21-06-2002
     Reageer met citaat 
Jarno schreef 28-09-18 om 15:29:45
Dit is toch ook wel een apart verhaal: Jérémy Guarnoni zit nu op de Pedercini Kawasaki omdat Yonny Hernandez geen hotel kon krijgen. Hij was te laat met inchecken en is daarom maar terug naar huis gegaan. Pedercini is not amused en is nu aan het bekijken of hij het contract voor 2019 met Hernandez wel door wil laten gaan.

Het verhaal wordt nog gekker. Hernandez gaat mogelijk per direct Jordi Torres vervangen die ontslagen wordt bij MV Agusta...

Citaat:
Saillant detail is echter wel dat de positie van Torres bij zijn WorldSBK werkgever MV Agusta Reparto Corse momenteel zwaar onder druk staat – mindere prestaties. Afgelopen weekend in Magny Cours doken er zelfs al geluiden op dat de Spanjaard het seizoen niet af zal maken en dat het Italiaanse fabrieksteam voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen in Argentinië en Qatar al een vervanger klaar heeft staan, zijn naam………de afgelopen weekend bij Pedercini niet op komen dagen Yonny Hernandez.

https://www.racesport.nl/...rabat-naar-thailand/

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: