Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
18

Sepang

4 november 2018
Maleisië Sepang International Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Johann Zarco
2Valentino Rossi
3Andrea Iannone
4Andrea Dovizioso
5Jack Miller
Volledige uitslag »

RACE

1Marc Márquez
2Álex Rins
3Johann Zarco
4Maverick Viñales
5Dani Pedrosa
Volledige uitslag »

TRIVIA

Door een zege in 2012 werd Sandro Cortese (Red Bull KTM/Ajo)de eerste wereldkampioen in de nieuwe Moto 3 4-takt categorie die de 125cc klasse opvolgde. Met nog 2 GP's te gaan was de Duitser niet meer in te halen voor de concurrentie.
Na zijn zware beenbreuk in juni van dat jaar is Valentino Rossi in oktober 2010 weer helemaal terug met zijn tweede seizoenszege. Op Sepang haalde hij voor de 46e keer met de Yamaha M1 de overwinning, dat werd uiteraard op gepaste wijze gevierd...
Met zijn 13e Poleposition van het seizoen in 2014 werd Marc Márquez de nieuwe recordhouder voor de meeste Poles in een seizoen in de zwaarste klasse.
Kenny Roberts Jnr. won de openings GP van 1999, toen hier voor de eerste keer gereden werd, bij zijn debuut op de fabrieks Suzuki. Spanjaarden Carlos Checa (Marlboro Yamaha) en Alex Crivillé (Repsol Honda) vergezelden hem die dag op het podium.
Met de opvolging van Valentino Rossi door Jorge Lorenzo in 2010 haalde Yamaha voor het eerst in de 62 jarige geschiedenis van de Grand Prix racerij twee opeenvolgende titels in de zwaarste klasse met twee verschillende rijders.
Wegens hevige regen werd in 2009 de start een half uur uitgesteld. Casey Stoner won die dag met de Marlboro Ducati. Fiat Yamaha rijder Valentino Rossi werd toen derde, wat genoeg was om zich van zijn 9e wereldtitel te verzekeren.
Valentino Rossi pakte in 2008 de overwinning en stond hiermee voor de 150e keer op het podium. Andrea Dovizioso, op de satelliet Honda van het JiR Scot team, stond met een derde plaats voor de eerste keer in deze klasse op het podium.
Toni Elías (Moriwaki) had hier aan een vierde plaats in 2010 genoeg om de eerste wereldtitel in de nieuwe Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
Door een overwinning in 2014 evenaarde Marc Márquez (Repsol Honda) het record van 12 zeges in een seizoen in de koningsklasse van Mick Doohan uit 1997.
In 2006 kon hier de kwalificatie niet doorgaan vanwege hevige regenval en moest voor het eerst een startopstelling worden samengesteld aan de hand van de vrije trainingen.
Topic: Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix 2018 (9191 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Trax schreef 04-11-18 om 11:58:10
(...)

Argentinië


o.a....
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Johannes schreef 05-11-18 om 08:58:43
(...)


Ach het gaat niet zozeer om je mening denk ik, maar meer om dat je er echt van alles bijhaalt.


allicht gelijk. allicht reageerde ik wat te geirriteerd.

Begrijpelijk misschien dat hij zo reageert. Maar het verdiende in mijn ogen niet de schoonheidsprijs.

Maar laten we het er maar bij laten. genoeg over gezegd. het was een enerverende wedstrijd.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: