Moto2 Assen favoriete topics

Moderator: Jarno

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
8

Assen

30 juni 2019
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Remy Gardner
2Brad Binder
3Xavi Vierge
4Álex Márquez
5Sam Lowes
Volledige uitslag »

RACE

1Augusto Fernandez
2Brad Binder
3Luca Marini
4Thomas Lüthi
5Tetsuta Nagashima
Volledige uitslag »

TRIVIA

In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Kenny Roberts (Yamaha) debuteerde hier in 1974 als Grand Prix coureur met een kwalificatie record. In de race kwam hij ten val in de Bedeldijk toen hij latere winnaar Walter Villa bijna had ingehaald, hij eindigde toch nog als derde.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
Topic: Moto2 Assen (3174 keer gelezen)
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 02-07-19 om 13:03:26
Dit hoorde/zag ik ook, oa op RTV Drenthe...)

Ik vond dat haast een beetje verwijtend overkomen naar RW, alsof hij het niet op kracht kon..


Met een snellere teammaat groei je sneller als team dan met een tragere,ik denk dat ie dat bedoelt.....
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Had wel even een #@€#*_# momentje toen Baldassarri onderuit ging ga je toch niet menen! Zo'n wereldrace na een slechte kwalificatie en dan dit....met nog 2 ronden te gaan. Vorig jaar ook, maar toen met nog 3 ronden te gaan een lekke band....pfffff

Hij crasht echt veel te veel. 4 crashes uit 8 races is niet acceptabel voor iemand met 6 jaar Moto2 ervaring, maar toe maar....komend weekend weer een kans.

Z'n teammaat Augusto Fernandez daarentegen wat een talent is dat zeg! Eerste overwinning afgelopen Zondag en ook al 2 andere podiumplaatsen. Continu in de top 5 te vinden. Erg onder de indruk van hem.
Chrissifumi

Profiel Privébericht Website Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Rotterdam
Lid sinds: 19-05-2006
     Reageer met citaat 
Het was een mooie Moto2 race waarin van alles gebeurde! Lekker geluid komt er ook uit die machines. Mooie overwinning van Fernandez. Na de race stopte die voor onze neus en liet hij zijn motor afslaan. Was nog een mooi tafereel om hem in alle macht zijn motor aan te zien krijgen en uiteindelijk maar eieren voor zijn geld te kiezen en terug naar de paddock te rennen
RG500IU

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Los wat je vindt van de actie op Baldasarri op Márquez, wat laatstgenoemde doet om zsm weer de baan op te komen deugt ook niet:

Op Eurosport Player kun je diverse kanalen met on-board shots zien. Dit is van de motor van AM73, hiervoor zie je hem paar keer Balda wegduwen omdat deze klem met zijn linkerbeen onder AM's motor ligt, als hij dat niet voor elkaar krijgt gaat ie van de andere kant aan zijn been trekken, gelukkig mankeerde de Italiaan niets
Johannes

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie:
Lid sinds: 18-01-2005
     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 02-07-19 om 09:40:43
(...)
De meeste mensen deugen.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: