Ronde 9, Sachsenring favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
9

Sachsenring

7 juli 2019
Duitsland Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Álex Márquez
2Luca Marini
3Marcel Schrötter
4Fabio Di Giannantonio
5Augusto Fernandez
Volledige uitslag »

RACE

1Álex Márquez
2Brad Binder
3Marcel Schrötter
4Fabio Di Giannantonio
5Thomas Lüthi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Fortuna Honda rijder Roberto Rolfo versloeg hier in 2003 Fonsi Nieto (Aprilia) nipt en won toen zijn eerste Grand Prix.
Dominique Aegerter (Technomag carXpert/Suter) behaalde hier in 2014 vanaf zijn eerste Poleposition ook direct zijn eerste Grand Prix overwinning.
Yuki Takahashi bezorgde Honda hier in 2006 de 200e overwinning in de kwartliterklasse.
Nadat hij de voorgaande dag al de 350cc (MV Agusta) had gewonnen, won Mike Hailwood in 1963 de 500cc (MV) gevolgd door een kwartliterzege met de in de buurt gebouwde MZ 2-takt. 'Mike the Bike' was de eerste rijder met 3 zeges tijdens de zelfde GP!
Door in 2019 een tweede plaats te halen bij de eerste MotoE WorldCup werd Bradley Smith de eerste rijder in de geschiedenis met podiumplekken in deze categorie alsmede de lichtste (125cc), midden (Moto 2) en zwaarste (MotoGP) klasse van Grands Prix.
Yonny Hernández (Blusens-STX) reed de snelste ronde tijdens de Duitse Grand Prix van 2011 en eindigde als zesde, de beste prestatie van een Columbiaanse rijder tot op dat moment!
Door de MotoGP winst in 2019 werd Marc Márquez (Repsol Honda) de eerste rijder in de geschiedenis die in 10 achtereenvolgende seizoenen op het zelfde circuit wist te winnen. Hij verbeterde hiermee het oude record van Agostini (9x) op Imatra uit 1973.
Xavier Siméon (Gresini Racing) behaalde hier in 2015 zijn eerste Grand Prix zege door WK leider Johann Zarco te verslaan, het was de eerste Belgische GP zege sinds 1983! Voor framebouwer Kalex was het de eerste zege in deze klasse op dit circuit.
Xavier Siméon (Kalex)pakte hier in 2013 zijn eerste Poleposition. Het was de eerste Belgische pole sinds zijn mentor Didier de Radiguès hetzelfde deed voor de 250cc Grand Prix van België op Spa-Francorchamps in 1989.
Topic: Ronde 9, Sachsenring (10378 keer gelezen)
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 09-07-19 om 22:14:05
(...)


Er is een verschil tussen 5 plaatsen verliezen in de eerste halve ronde en 5 plaatsen verliezen in de eerst 5 rondes. In de eerste ronde reed hij 16e en verloor die dus niet veel bij de start/ eerste paar bochten. Daar waarvan constant wordt gezegd dat hij er plaatsen zou verliezen.

Dat hele verhaal dat Bo zo zwak is in de eerste race gaat hier wel een leven leiden he. Er wordt nu gedaan alsof dat de verdere verloop van zijn carrière bepaald. Wat een onzin, er zijn zoveel coureurs die niet sterk zijn bij de start. Ene VR46 om eens een voorbeeld te geven.


Daar zit zeker een verschil maar neemt niet weg dat hij in de begin fase van de race (waar ik de eerste 5 ronden onder schaar) Wederom weer alleen maar positie verlies heeft.

Die ene V Rossi die je noemt maakt gedurende de race wel flink progressie dat zit er bij bij Bo helaas nog niet in.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: