Tsjechië, Brno 2019 favoriete topics

Moderator: Jarno

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
10

Brno

4 augustus 2019
Tsjechische Republiek Automotodrom Brno

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Álex Márquez
2Sam Lowes
3Lorenzo Baldassarri
4Nicolò Bulega
5Fabio Di Giannantonio
Volledige uitslag »

RACE

1Álex Márquez
2Fabio Di Giannantonio
3Enea Bastianini
4Jorge Navarro
5Luca Marini
Volledige uitslag »

TRIVIA

Honda coureur Mike Hailwood won in 1966 de eerste zeven races van het seizoen om de wereldtitel, die hij eerder in 1961 had gewonnen, terug te veroveren.
Met zijn 4e zege in 2010 bezorgde Toni Elías team Gresini, in de 249e GP voor het team, de 100ste podiumplaats. Alex Barros (3e) deed dit als eerste in 1997 tijdens de Britse GP op Donington Park met de Honda V2 500cc.
In de warm-up van 2007 ramt Taro Sekiguchi Marco Simoncelli's machine die midden op de baan ligt. Er volgt een salto waarna hij levensloos op de baan blijft liggen. Taro heeft meervoudige zware verwondingen maar mag na 3 weken het ziekenhuis verlaten
Met een derde plaats in de 125cc klasse in de race van 2007 werd Lukas Pesek de eerste (en tot nu toe enige) Tsjech die het podium haalde tijdens een thuis-GP.
Jurgen van den Goorbergh (Aprilia) was in 1994 op weg naar een dikke top 10/beste privé rijder klassering totdat hij de onderuitgaande Carlos Checa niet meer kon ontwijken. Loris Capirossi verspeelde die dag zijn kansen op de titel door een crash ..
Johann Zarco (Kalex) won hier in 2015 en stond voor de 10e achtereenvolgende maal in deze klasse op het podium, waarmee hij het oude record van Marc Márquez uit 2011 overnam.
Mapfre Aspar Aprilia rijder Álvaro Bautista viert zijn derde plaats (en Suzuki MotoGP contract voor 2010?) nét iets te enthousiast als hij in de uitloopronde zijn machine tijdens een wheelie achterover trekt.
Door een zege in de Tsjechische 125cc GP van 2007 zorgde Hector Faubel (Bancaja Aspar Aprilia) voor de 300e Spaanse Grand Prix zege.
Marco Simoncelli maakte in 2002 hier zijn GP debuut als 15 jarige in de 125cc op de Matteoni Aprilia (27e). In de kwartliterklasse pakte hij hier Pole in 2008 (3e in de race) en in 2009. Met de winst werd hij toen de laatste 250 winnaar in Tsjechë.
De eerste 14 finishers in 2010 (Elias, Takahashi, Iannone, Cluzel, Simón, Talmácsi, Debón, Corsi, Stefan Bradl, Tomizawa, Lüthi, Faubel, Fonsi Nieto, Gadea) waren allen oud GP winnaars.
Walter Villa wint de race in 1974 en verzekert zichzelf én Harley Davidson van de eerste wereldtitel. Dit zou hij herhalen in de twee volgende jaren, met zelfs een dubbelkampioenschap in 1976 toen hij ook de 350cc titel voor Harley bemachtigde.
Walter Villa (Harley Davidson) won in 1976 de Grand Prix van Tsjechoslowakije om de eerste rijder met drie achtereenvolgende kwartlitertitels te worden.
Topic: Tsjechië, Brno 2019 (4189 keer gelezen)
tammo
 
Profiel Privébericht 
Locatie: 12 km van assen
Lid sinds: 02-02-2005
     Reageer met citaat 
Tja , Bij de start kwam na 50m al een rij naast hem ,na wederom wat wijde buiten lijn bij afremmen kwam weer een rij onderdoor en een bocht verder wederom een rij onderdoor,en zo zak je dus in 3 bochten van plek 8 na plek dik in de 20
midstar

www.midstar.nl

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Heerhugowaard
Lid sinds: 20-09-2002
     Reageer met citaat 
Zijn gevoel op de motor was wederom weer niet goed.
Helaas elke x op raceday
Word een beetje lachwekkend nu
Midstar racing
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: De parel van het ...
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
8e startpositie maar na 1 ronde als 21e doorkomen en uiteindelijk met 5 uitvallers (waarvan er 4 zeker voor Bo waren geëindigd) uiteindelijk 17e geworden. De top 10 plekken waar aan het begin van het seizoen als doel werden gesteld zijn nog heel ver weg.
Het blijft moeilijk.
Chrissifumi

Profiel Privébericht Website Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Rotterdam
Lid sinds: 19-05-2006
     Reageer met citaat 
Ik heb de race na 2 rondes uitgezet omdat ik weg moest en Bo me geen reden gaf om te laat te komen. Maar ik zie dat Gardner ook slechts 16e is geworden. Had dat een bijzondere reden of valt Gardner ook gewoon enorm door de mand de laatste tijd?
De_Wim

maar dan anders

Profiel Privébericht Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Bennekom
Lid sinds: 07-07-2002
     Reageer met citaat 
Wat mij betreft is het de mand. Volgens mij heeft hij in het begin van het seizoen boven zijn kunnen gereden, goed gepresteerd, maar ook een paar flinke klappers meegemaakt. Denk dat hij weer iets rustiger aandoet en dan doe je meteen niet meer mee.

Vandaag heeft hij niets laten zien, zat dacht ik de hele tijd net een paar plekken voor Bo.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
Elvera
Bazinga

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Oké,dan maar azijnpisser en 'beste-stuurlui-staan-aan-wal'bladiebla want kennelijk is het een doodzonde om dit hardop te zeggen wanneer het om een Nederlander gaat :
Ik verwacht niet dat we méér van Bo gaan zien dan dit.

Als het er nu nog niet uit komt,komt het helemaal niet meer.
Talent heeft hij zeker wel, dat hebben we gezien in de RBR.
Geen idee waarom de groei er niet meer in zit. Maar meer dat dit wordt het niet.
Als ik gemekker wil horen,koop ik wel een geit.
Chrissifumi

Profiel Privébericht Website Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Rotterdam
Lid sinds: 19-05-2006
     Reageer met citaat 
Elvera schreef 05-08-19 om 10:02:23
Oké,dan maar azijnpisser en 'beste-stuurlui-staan-aan-wal'bladiebla want kennelijk is het een doodzonde om dit hardop te zeggen wanneer het om een Nederlander gaat :
Ik verwacht niet dat we méér van Bo gaan zien dan dit.

Als het er nu nog niet uit komt,komt het helemaal niet meer.
Talent heeft hij zeker wel, dat hebben we gezien in de RBR.
Geen idee waarom de groei er niet meer in zit. Maar meer dat dit wordt het niet.


Ondanks dat ik Bo regelmatig verdedig moet ik je nu toch grotendeels gelijk geven. Wel denk ik dat Bo van gelijkwaardig niveau is als bijv een Gardner en zeker 50% van de rest van het deelnemersveld. Op een goede dag zal hij best een top-10 kunnen rijden en wellicht ooit nog eens een wat betere uitschieter maar een vaste waarde in de top-10 zit er komende 1,5 seizoen niet in. Of het voor de sponsors genoeg is is aan hen om te bepalen. Ik ben in ieder geval blij dat er een Nederlander mee doet, ook al valt het allemaal tegen.
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
Dit zag ik op een ander forum staan en vond de inhoud de moeite waard om te knippen en te plakken naar hier

Pfft... Beste stuurlui staan aan de wal hierzo. Wat een negatief gelul allemaal. Als je zo nodig met z'n allen iemand af wil schrijven check je feiten dan en zet die in perspectief!!
Bo is nog hartstikke jong, er is nog tijd zat, en hoeveel ervaring heeft hij nu helemaal op het aller hoogste niveau? 2 jaar Moto3, daar was zijn lichaamsbouw een nadeel, dus zo snel mogelijk door naar de Moto2. En dan maar op minder materiaal in een klasse waar de verschillen minimaal zijn, niet echt de beste optie maar de enige keus.
Dan begint het leren en echt knokken pas. Vervolgens zit hij op een machine waar er maar twee van rondrijden en waar niet meer tijd en geld ingestoken wordt. Kun je ook van leren maar niet echt motiverend als jonge jongen om nog het idee te hebben dat je er ooit wat mee gaat bereiken.

A Marquez rijd in een van de beste teams rond en heeft 2 seizoenen lang kleurloos rond gehobbeld, en toch werd zijn contract verlengd. En nu na 5 seizoenen begint ie eindelijk boven de rest uit te steken zoals hij aan zijn naam, en de contract verlenging verplicht is.
J Navarro hoeveel seizoenen heeft die niet rondgereden in de Moto2 (op Kalex sinds jaar en dag het beste pakket) zonder dat hij positief opviel, en begint die jongen het goed door te krijgen hoe er hard gereden kan worden zonder er af te vallen.
Gardner rijdt soms erg goed en vooral snel, maar die zit al langer op een Moto2 dan Bo, en zijn zijn resultaten nu echt zoveel beter dan Bo?... Hij valt er ook nog geregeld af, komt er soms onbegrijpelijk helemaal niet aan te pas, en podiums?
En zo kunnen we wel meer voorbeelden opnoemen van buitenlandse coureurs die wel tijd krijgen om te leren rijden op topniveau.

Bo doet het helemaal niet zo verkeerd voor de ervaring en zijn leeftijd, hij moet gewoon nog wat meer tijd krijgen. Hij rijdt tot nu toe op een motor die ook nog wat ontwikkeling verdient nog altijd voor zijn team maat die ook wat meer ervaring heeft op Moto2 machines.
En die onzin van je verontschuldigen voor je "wangedrag"??!! bij je team... Tuurlijk zijn die jongens teleurgesteld dat de prestatie tegen viel. Als monteur is het hard werken, altijd alert en scherp blijven, en je krijgt nergens iets van mee want je bent alleen maar met dat tering ding bezig. Maar excuses van een coureur? Ik heb er nog nooit op zitten wachten, als team lid snap je donders goed wat voor druk er op zo'n jochie staat. Laat hem een paar dagen diep na denken en snel weer op een of andere motor klimmen.
Want dat vergeten we hier ook ff voor het gemak, Spanjaarden en Italianen hebben wat dat betreft een stuk meer mogelijkheden. Kijk naar de heren van VR46 Bullega zat al samen met Rossi iedere dag op een R6 toen hij nog Moto3 reed. Ik geloof dat Bo voordat hij de overstap maakte naar de Moto2, 1x op een SS600 op Assen had gereden....
Bo heeft alleen een KTM supermoto om naast de races een beetje op te trainen, en daar is helemaal niets mis mee, echt een top actie van die gene die hem die motor geschonken heeft.
En af en toe rijden op een Supermoto is ook goed voor je, maar niet meer voor het niveau waar Bo zich bevind, om echt dingen te leren begrijpen van een SS600 racer. Hij zou toch echt wat vaker op een SS600 ergens op een circuit rondjes moeten gaan draaien. En daar heeft de familie bendsneyder en het team de financiele middelen niet voor, het is toch al knap hoever zij met hun allen gekomen zijn. Ik geniet er iedere race weer van dat er een Nederlands team en een Nederlands rijder op de grid staan op het allerhoogste niveau!!
maar misschien dat een van de negatievelingen hier een mooie oplossing kan bieden?.....
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Elvera
Bazinga

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Sorry Bredebeier, ik heb die lap tekst niet doorgeworsteld maar globaal gescand .
Typisch dat je,wanneer je er op een andere manier naar kijkt,meteen als 'negatief' neer gezet wordt, en de inhoud als 'afzeiken' of 'afbranden' . Pfffff, zakdoekje nodig? (Daarmee doel ik op de schijvers van zulke epistels.)

De observaties zouden ook zomaar realistisch kunnen zijn hè....En dan zit er niet meer in, so what?

Oh,en ik zag een vergelijking met Alex Marquez....hij heeft al een wereldtitel op zak. En hóe!

« Gewijzigd: 05-08-2019 om 11:11:06 door Elvera »

Als ik gemekker wil horen,koop ik wel een geit.
midstar

www.midstar.nl

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Heerhugowaard
Lid sinds: 20-09-2002
     Reageer met citaat 
Wat een lap text, toch maar ff gelezen,

Heel makkenlijk om steeds naar andere coureurs te kijken, die ook meer tijd nodig hadden, maarrrrr die krijgen die tijd, zoon van , broer van , betere ondersteuning ,sponsoring etc.. of waar het ook maar aan ligt.
Bo hoeft ook geen races te winnen,en gaat ook niet gebeuren.
Maar positief opvallen zou wel kunnen, en dat gebeurt nu net niet.
Een leuk resultaat in de trainingen daar uitgesloten, is het op raceday alleen maar achteruitgang, slechte starts, veel plekken verlies in eerste rondes en steevast is het gevoel op raceday met de motor opeens niet goed.
De rijder ontwikkelt zich dus ook niet, deze starts en slechte gevoel die opeens opdoemt ligt niet aan de motor.

Natuurlijk is het knap waar hij nu staat als Nederlander, maar ik zie geen vooruitgang in zijn ontwikkeling als rijder. En dan kijk ik stiekum ook even naar de andere rookies waar hij ook mee heeft gereden in de Rbr en M3.
Als je wat laat zien op eender welk materiaal word je wel gewild bij teams, of het dan lukt met de financien is een tweede.
Knokken en goede starts is het enige wat hij kan doen om op te vallen,
Valt hij daarna wat terug, dan ligt dat aan het materiaal, maar de rijder is denk ik belangrijker in de eerste rondes.
Midstar racing
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
Ook nu weer 20 seconden sneller dan je teammaat vond ik best wel een steekhoudend argument eigenlijk...

Los van het feit dat dit gewoon een drama start was die nu wel erg goed blootgelegd werd. Maar 1 maal op snelheid overklast ie Odendaal elke keer dik...
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Elvera
Bazinga

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: vrouw
Locatie: voor de PC
Lid sinds: 29-01-2003
     Reageer met citaat 
Het is de bedoeling dat hij de mannen vóór hem gaat overclassen....
Als ik gemekker wil horen,koop ik wel een geit.
midstar

www.midstar.nl

Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Heerhugowaard
Lid sinds: 20-09-2002
     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 05-08-19 om 11:41:59
Ook nu weer 20 seconden sneller dan je teammaat vond ik best wel een steekhoudend argument eigenlijk...

Los van het feit dat dit gewoon een drama start was die nu wel erg goed blootgelegd werd. Maar 1 maal op snelheid overklast ie Odendaal elke keer dik...

Basissnelheid Odendaal is minder ja, maar de starts zijn vele malen beter dan Bo. Hoe vaak rijd hij bij Bo in de buurt, of net ervoor na de eerste rondes?
Daar kan Bo nog wat van leren want mag niet gebeuren als je zover voor je teammaat staat. Wat dat betreft als Odendaal iets meer snelheid vind en Bo zijn starts niet op orde krijgt,.....
Midstar racing
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
als ja
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Paul17
 
Profiel Privébericht Website 
Geslacht: man
Locatie: Groessen
Lid sinds: 22-06-2002
     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 05-08-19 om 10:56:45
Dit zag ik op een ander forum staan en vond de inhoud de moeite waard om te knippen en te plakken naar hier
maar misschien dat een van de negatievelingen hier een mooie oplossing kan bieden?.....


Blabla blabla,wat een verschrikkelijk stuk tekst.
Ik stel me altijd voor dat de schrijvers van dit soort teksten door de weeks in een niet-commerciele omgeving rondlopen (ambtenaar bijv.).

In de MotoGP rijden op papier de beste 70 rijders ter wereld. Voor jou 10 anderen die keer talent hebben en/of meer geld mee brengen. Die insteek kan geen enkele rijder veranderen dus moet de rijder zich er maar naar aanpassen. Ben je daartoe niet in staat (Bo bijv) dan heb je daar niets te zoeken. Nog een paar jaar wachten op resultaat zit er als Nederlander zonder diepe zakken niet in, ook dat wisten ze in Rotterdam van te voren.

20 plekken verliezen in 1 ronden terwijl je het hele jaar al slecht de eerste ronden doorkomt is gewoon niet Moto2 waardig. Lijkt me overbodig als mensen buiten zijn omgeving met oplossingen moeten komen terwijl hij een heel team om zich heen heeft.

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: