GoPro British Grand Prix 2019 favoriete topics

Moderator: Jarno

Racetopic
12

Silverstone

25 augustus 2019
Groot-Brittannië Silverstone Circuit

UITSLAGEN VORIG JAAR

STARTOPSTELLING

1Francesco Bagnaia
2Remy Gardner
3Álex Márquez
4Marcel Schrötter
5Luca Marini
Volledige uitslag »

TRIVIA

Scott Redding is de enige Britse coureur die een thuis Grand Prix op twee verschillende circuits wist te winnen. In 2008 won hij (als jongste coureur ooit) de 125cc op Donington en in 2013 de Moto 2 op Silverstone.
Bradley Smith (Tech 3) behaalde hier met een tweede plaats in 2011 zijn eerste podium in deze klasse nadat hij in de regen van een 28e startplaats naar voren reed. Alleen Kazuto Sakata (1996 Catalunya) moest nog van verder weg (P31 naar P3) komen.
Forward Racing kende hier in 2010 haar eerste grote succes. Claudio Corti veroverde Poleposition op de Suter en teamgenoot Jules Cluzel wist een dag later zijn eerste Grand Prix winnen. Corti kwam door een val op grote achterstand binnen als 30e.
In 1983 won de Fransman Jacques Bolle met de Pernod, de eerste GP overwinning door een machine in Frankrijk gebouwd, het zou ook bij deze ene zege blijven voor Pernod. Thierry Espié (2e) en Christian Sarron zorgden voor een uniek Frans feestje.
Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing) behaalde in de regenrace van 2011 zijn vijfde overwinning van het seizoen waarmee hij het totaal aantal zeges van zijn vader Helmut (allemaal in 1991 met de HB Honda) evenaarde.
Aan de vooravond van de 1979 GP wordt onder aanvoering van Kenny Roberts & andere toprijders een plan voor de World Series (Formule 1/Formule 2) geïntroduceerd. De top 50 coureurs willen hogere startgelden, het plan zal in schoonheid sterven..
Topic: GoPro British Grand Prix 2019 (198 keer gelezen)
RG500IU

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Op het nieuwe asfalt van Silverstone zal Bradley Smith rijden voor PETRONAS Sprinta Racing als vervanger van de nog steeds geblesseerde Pawi. Dit bericht vond ik in een tweet van oude GP rijder en BT Sport commentator Keith Huewen, dus betrouwbaar genoeg lijkt me.

Staat verder niets bij. Dus niet bekend of men ontevreden was over Folger, het een publiekslokkertje is of wat dan ook..
Zapper
 
Profiel Privébericht Website 
Locatie:
Lid sinds: 28-07-2005
     Reageer met citaat 
Op racesport staat dat men ontevreden was over Folger...

Snelle navigatie: