Race 1, Philip Island favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
1

Phillip Island

1 maart 2020
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Andrea Locatelli
2Randy Krummenacher
3Lucas Mahias
4Jules Cluzel
5Raffaele De Rosa
Volledige uitslag »

RACE

1Andrea Locatelli
2Jules Cluzel
3Corentin Perolari
4Lucas Mahias
5Hannes Soomer
Volledige uitslag »

TRIVIA

Kenan Sofuoglu zegevierde hier in 2012 bij zijn debuut op de Kawasaki van het Lorenzini Team, Fabien Foret zorgde met een tweede plaats voor de eerste Kawasaki 1-2 zege in de Supersport geschiedenis.
Tijdens de openingsrace van het seizoen 2015 op Phillip Island behaalden Jules Cluzel en Lorenzo Zanetti de eerste dubbelzege voor MV Agusta in 40 jaar. De laatste keer was Brno 1974, Phil Read & Gianfranco Bonera.
Josh Brookes, de toen 19 jarige wild-card rijder voor het Castrol Honda racing team, debuteerde in 2004 bij zijn thuisrace met een overwinning. Brookes versloeg landgenoot Kevin Curtain (Yamaha) die dag met klein verschil op de streep.
Luca Scassa behaalde als debutant in deze klasse direct de zege in de openingsrace van 2011. De ParkinGO Yamaha rijder bezorgde Yamaha de eerste zege in Australië sinds James Whitham in 2000 op de Belgarda R6.
Andrea Locatelli (Bardahl Evan Bros Yamaha) was hier in 2020 de 6e debutant die gelijk de zege wist te behalen bij zijn eerste race in deze klasse.
Randy Krummenacher (Pucetti Kawasaki) debuteerde hier in deze klasse in 2016 met een zege en was tevens de eerste Zwitser met een overwinning op zijn naam in de WSS600 klasse. Met Federico Caricasulo (P2) stond er nog een debutant op het podium.
Jules Cluzel behaalde hier in 2014 bij zijn debuut voor MV Agusta direct de overwinning in een sprintrace over 5 ronden. Het was de eerste WK zege voor MV Agusta sinds 1976 (500cc Nürburgring/Giacomo Agostini)
Kevin Curtain, toch het meest bekend als Yamaha rijder, boekte bij zijn thuisrace in 2001 zijn eerste overwinning op een Honda voor het BKM team. Adam 'Krusty' Fergusson (P2) en Andrew Pitt zorgden voor een compleet Australisch podium.
Sébastien Charpentier wint voor Ten Kate Honda in 2005 en wordt daarmee recordhouder voor de langste periode tussen 2 overwinningen. Zijn vorige zege was op de Nürburgring in 1998.
Michael van de Mark debuteerde hier in 2013 met de Pata ten Kate Honda. Met een derde plaats werd hij de vierde Nederlander (na Wilco Zeelenberg, Jurgen vd Goorbergh en Barry Veneman) in de geschiedenis van deze klasse die het podium haalde!
Roberto Rolfo (MV Agusta) behaalde hier in 2017 zijn eerste zege in de Supersportklasse door Lucas Mahias (Yamaha) met het kleinst mogelijke verschil (0,001 sec.) te verslaan.
Topic: Race 1, Philip Island (5792 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het lijkt ver weg, maar is nu nog maar maandje natuurlijk. Crash.net meldt dat de 16 jarige Oli (idd zoon van) Bayliss een wild-card heeft gekregen voor deze wedstrijd. Hij rijdt met een Yamaha en werd afgelopen seizoen 5e in het nationaal kampioenschap.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Verplichte pitstop voor bandenwissel als er met droog weer wordt gereden op zondag:
Citaat:
Zo moet men voor het einde van de tiende ronde verplicht een pitstop maken en hun achterband wisselen. Coureurs die hier geen gehoor aangegeven zullen in de volgende ronden de zwarte vlag getoond krijgen en uit de wedstrijd gehaald worden.
via racesport.nl
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De machines rijden dit jaar voor het eerst met volledige slicks, het gaat echter niet veel harder. Het oude pole record van Sam Lowes uit 2013 werd echter wel met ruim 0,3 verbeterd.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 31-01-20 om 11:19:18
.. de 16 jarige Oli (idd zoon van) Bayliss een wild-card heeft gekregen voor deze wedstrijd. ...

Dat gaat dus niet meer door, focus op het nationale kampioenschap..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Geen draak, maar zeker niet een van de betere WSS races die ik hier heb gezien.

Krummenacher ging na de start,bij het ingaan van bocht 1, al meteen onderuit en was exit. Erg jammer, want ik denk dat hij het Locatelli lastig had kunnen maken.

Het licht bleef lang op rood staan, Krummi vergistte zich daarin, bokte de motor en had een dramatische start. Met dus een crash tot gevolg.

Oettl ook gecrasht.

Locatelli heeft de race van start tot finish weten te domineren Knappe prestatie als debutant.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 01-03-20 om 04:29:22
Geen draak, maar zeker niet een van de betere WSS races die ik hier heb gezien.
...

Zojuist teruggekeken, na de pitstops was de spanning er helemaal uit. Krummenacher had het misschien spannend kunnen maken, maar bij hem ging alles fout wat maar fout kon gaan toen de lichten uit gingen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Uit het Triviant Topic:
debutanten/rookies die hun eerste race wisten te winnen:
1999 Iain MacPherson - Kyalami (de eerste race)
1999 James Whitham - Donington (race 2, als wild-card)
2004 Josh Brookes - Phillip Island
2011 Luca Scassa - Phillip Island
2016 Randy Krummenacher -Phillip Island
2020 Andrea Locatelli - Phillip Island
     Reageer met citaat 
Randy Krummenacher, Raffaele De Rosa en Federico Fuligni zijn uit de uitslag gehaald en gediskwalificeerd. De verzegeling van de blokken was verbroken.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Snelle navigatie: