Seizoensfinale 2020: Portimão favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
15

Portimão

22 november 2020
Portugal Autódromo Internacional do Algarve, Portimão

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Miguel Oliveira
2Franco Morbidelli
3Jack Miller
4Cal Crutchlow
5Fabio Quartararo
Volledige uitslag »

RACE

1Miguel Oliveira
2Jack Miller
3Franco Morbidelli
4Pol Espargaró
5Takaaki Nakagami
Volledige uitslag »

TRIVIA

Thuisrijder Miguel Oliveira (KTM Tech 3) vertrok hier bij de Portugese Grand Prix 2020 voor de eerste maal in zijn carrière in de zwaarste klasse vanaf Poleposition. Op zondag maakte hij het succes compleet met een dominante zege en snelste ronde.
De laatst in het seizoen verreden Grand Prix ooit werd hier op 22 november 2020 gehouden. Thuisrijder Miguel Oliveira (MotoGP), Remy Gardner (debuutzege Moto 2) en Raúl Fernández (Moto 3) waren de winnaars.
Met een derde plaats in 2024 werd KTM rijder Pedro Acosta (19 jaar en 304 dagen) de op twee na jongste coureur ooit op het podium van de zwaarste klasse. Alleen Randy Mamola (1979) en Eduardo Salatino (1962) waren jonger.
Enea Bastianini (Moto 2) en Albert Arenas (Moto 3) verzekerden zich hier bij de laatste races van 2020 allebei van hun eerste wereldtitel.
Dankzij de zege voor Fabio Quartararo in 2021 behaalde Yamaha voor het eerst sinds 2010 de winst in de eerste drie GP's van het seizoen.
Topic: Seizoensfinale 2020: Portimão (7933 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
falerossi schreef 22-11-20 om 22:30:23
Waarom staat dit geweldige circuit volgend jaar niet op de kalender


Money talks..
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 22-11-20 om 22:57:48
(...)
Money talks..

Klopt, werd vanmiddag tijdens verslag ook genoemd door Weeink/Bom.
Het is wel duidelijk dat het een nieuwe favoriet is bij de rijders (en ook ons als 'kijkers'.

Er is nog een open plek op de kalender ergens midden in het seizoen. Tevens is de verwachting ook dat, ivm de Covid situatie, er nog niet gereden kan worden op Austin/Rio Hondo. Dan zou het zo maar kunnen dat we binnen een half jaar weer in Portugal zijn.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zo hee wat een optreden van Oliveira!! Ik verwachtte hem wel strijdend voor het podium of misschien de overwinning, maar zo dominant de race winnen? Nee, zag ik niet aankomen.

Leuke race verder idd. Genoeg actie en strijd overal in het veld. Mooi dat Miller dit keer wel voorbij kwam aan Morbidelli. Hij had een wat ongelukkig jaar, maar met 2x een 2e plaats in de laatste races sluit hij het jaar (en z'n tijd bij Pramac) sterk af. Het leuke aan Miller vind ik dat hij elk jaar nog steeds lijkt te groeien. Elk jaar iets beter.

Morbidelli is voor mij toch wel de morele winnaar van het seizoen 2020 3x een race winnen, 5x op het podium en een 2e plaats in de eindstand! Een geweldige prestatie en dat op de "oude" 2019 Yamaha. Voorafgaand aan het jaar zag ik hem als de zwakste schakel bij Yamaha. Hoe dingen anders kunnen lopen

En wat een bijzonder goed seizoen ook voor Pol en KTM natuurlijk. 5x podium en een 5e plaats in de eindstand voor Pol. Een mooi afscheid bij KTM. De echte highlights kwamen van Oliveira en Binder met hun overwinningen. Dat zal toch enigszins wel knagen bij Espargaro.

Raar dat dit de laatste race was van Dovizioso en Crutchlow. Beiden racen ruim 10 jaar mee en dan is het klaar.....ik vind het een vreemde gedachte dat beiden er niet meer bij zullen zijn. Maar zo gaat het nou eenmaal he.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een triest gezicht om Qua, Vin en Rossi achteraan het veld te zien strijden voor een 13e plaats echt bizar als je terugdenkt aan Jerez bijvoorbeeld. Er zal veel moeten gebeuren komend winter.

Knappe race trouwens van Bradl.

Aleix pakt met plaats 8 nog even het beste resultaat voor Aprilia dit jaar

Bagnaia.....veel potentie laten zien, maar er is maar weinig van terechtgekomen. Of hij is Top of hij is nergens. Extreem wisselvallig. Maar ik geloof wel dat hij er kan komen en nog zal verrassen de komende jaren.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Iemand merkte op Twitter op dat Oliveira specialist moet zijn in het winnen vd laatste race vh seizoen:
2015 M3 Valencia
2017 M2 Valencia
2018 M2 Valencia
2020 Portimão

bovendien ook nog de laatste race in het CEV 125cc 2011, met dispensatie, op een Moto 3 machine
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
ook leuk, via YouTube /Red Bull: promofilmpje met Oliveira op de beroemde brug over de Taag rivier in Lissabon
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 25-11-20 om 01:00:42
ook leuk, via YouTube /Red Bull: promofilmpje met Oliveira op de beroemde brug over de Taag rivier in Lissabon


Dat doet Red Bull altijd goed hoor, die steken veel tijd in en energie in dit soort dingen. Persoonlijk vind ik dat rijden over openbare wegen/landweggetjes met een racemotor/auto altijd een beetje raar/suf overkomen omdat ze dan totaal niet op snelheid komen. Maar de locaties zijn altijd wel perfect gekozen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Net als dat ritje van Rossi een paar jaar geleden, van die crossbaan via zijn woonplaats naar het Misano circuit. Of Marquez over die met herfstbladeren bezaaide bergweg naar beneden. Of dezelfde MM op spijkerbanden over een skipiste. Voorbeelden zat de laatste tijd.

De race zelf, wederom het kijken meer dan de moeite waard. Dat circuit mag wel op de kalender. Graag zelfs, zoiets vind je nergens. Oliveira verdiend gewonnen, waarschijnlijk voor hem en de Portugese fans net zoiets als de TT overwinningen van Hartog en Middelburg. Voor altijd in de geschiedenis boeken. Een mooi duel tussen Miller en Franky weer. Deze keer andersom. Wat is die Miller gegroeid van een ongeleid projectiel tot een vaste podium kandidaat zeg. Een serieuze titelkandidaat voor volgend jaar geloof ik. Evenals Morbidelli. De andere Ducati's? Zarco lijkt het meest succesvol nog na Miller, de beide fabrieks rijders zijn op een enkel dagsucces na vreselijk door de mand gevallen. De andere Yamaha's? Met elkaar strijdend om plaats 12. Veelzeggend. KTM heeft een geweldige line up, aallemaal goede rijders. Vind het jammer dat Pol daar stopt. Honda? Hoop voor ze dat MM er begin volgend jaar weer bij is. Leuke dagsuccessen voor de andere Honda rijders. Nakagami is goed maar blijft er op cruciale momenten af gaan. Aprilia? Die laatste halve seconde is mijlenver weg nog. Het geeft maar aan hoe klein de verschillen zijn. Suzuki? De titel is binnen en het was goed na Valencia2 lijkt het.

Het was mede door de Corona het raarste seizoen ooit in de MotoGP geschiedenis. Gelukkig weas het mega onvoorspelbaar met enkele verrassende winnaars. En een verrassende kampioen.

Ik kan niet wachten tot de eerste race van 2021.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: