Ronde 1: Aragon 2021 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
1

Aragón

23 mei 2021
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Scott Redding
3Tom Sykes
4Alex Lowes
5Chaz Davies
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jonathan Rea
2Alex Lowes
3Toprak Razgatlioğlu
4Scott Redding
5Chaz Davies
Volledige uitslag »

RACE 2

1Scott Redding
2Jonathan Rea
3Alex Lowes
4Tom Sykes
5Michael van der Mark
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Jerez, Jarama, Albacete en Valencia werd het circuit van Aragón in 2011 het vijfde circuit in de WSB historie waar een of meer Spaanse rondes werden verreden.
Chaz Davies (Aruba.it Racing) boekte in race 2 van 2015 de eerste zege voor Ducati sinds 2012, het was tevens de eerste overwinning voor de 1199 Panigale R.
Met een zege in race 1 van 2017 tekende Jonathan Rea (Kawasaki) voor de 200e Britse overwinning in dit kampioenschap. Groot Brittanië is met afstand het succesvolst, de USA had er toen ruim 80 minder.
Marco Melandri (Yamaha) won race 1 (race 2 was de volgorde andersom) in 2011 voor Max Biaggi (Aprilia). Dit was de eerste Italiaanse 1-2 zege sinds Fabrizio Pirovano (Yamaha) won voor Piergiorgio Bontempi (Kawasaki) in race 1 van Estoril in 1993.
Jonathan Rea (Kawasaki) begon 2021 in stijl met winst in de openingsrace van het nieuwe seizoen, waarmee hij de eerste rijder werd met 100 WSBK zeges op zijn naam.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Tom Sykes won hier in 2014 race 1 voor teamgenoot Loris Baz. Het was meer dan 20 jaar geleden sinds de vorige Kawasaki 1-2 zege (Donington 1993/race 2) toen Scott Russell Aaron Slight versloeg.
Door een valpartij in race 2 kwam in 2015 een recordserie van 43 achtereenvolgende finishes in de punten door Sylvain Guintoki (Pata Honda) ten einde.
Topic: Ronde 1: Aragon 2021 (5810 keer gelezen)
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Mooie races vandaag. Race 2 was voor plek 2 en 3 toch wel spannend.
2x5de plek is, meer dan verwacht
Midstar racing
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat een top race van vd Mark. Jammer dat waarschijnlijk zijn banden op waren. Hij verloor de laatste rondes bijna een seconde per ronde op Sykes.

Allicht doordat hij ineens als een kogel naar p1 ging. Maar echt wat een knappe wedstrijd. Ook van Rea trouwens om na zo'n beuk weer terug op de baan te komen en dan gewoon 2e worden. Zegt toch echt wel wat over zijn talent.

Het blijkt dat de BMW onder deze wat wisselvallige omstandigheden het prima doet. Nu eens kijken hoe ze het onder vol droog gaan doen.

op het eind lag het veld weer redelijk uit elkaar maar ik vond het een fraaie race.

Mooi trouwens dat onboard shot, waar Rea aan Redding gebaart dat hij enorme ballen heeft. echt hilarisch.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Inderdaad, knappe race van Michael! Lange tijd op P2 gereden en de groep aangevoerd. Mooie acties en knap hoe lang hij Rea wist af te houden. Hij was goed op de remmen. Veel vertrouwen in de voorkant. En de BMW heeft een goede top dit jaar.

Jammer dat hij in de laatste paar rondjes wat terugviel, helaas ook nog achter Sykes. Maar vandaag was toch positief te noemen met 2 sterke optredens in z'n eerste weekend op de BMW.

De potentie van de nieuwe BMW lijkt goed te zijn.

Dappere gok van Redding door als enigste op slicks te starten. Betaalde zich er uit in een dominante overwinning

Gerloff was iets te fanatiek bij Rea. Finisht uiteindelijk 7e op 30 seconden. En dat na een crash + long lap, dus die had met Redding mee gekund lijkt me. Gemiste kans.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: