Duitsland/Sachsenring favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
8

Sachsenring

20 juni 2021
Duitsland Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Filip Salač
2Dennis Foggia
3Tatsuki Suzuki
4John McPhee
5Kaito Toba
Volledige uitslag »

RACE

1Pedro Acosta
2Kaito Toba
3Dennis Foggia
4Jeremy Alcoba
5Andrea Migno
Volledige uitslag »

TRIVIA

In 2009 was er een unieke top 5 van alleen maar Spaanse coureurs: Julián Simón, de latere wereldkampioen (Aprilia), was de winnaar voor Sergio Gadea (Aprilia), Joan Olivé (Derbi), Nicolás Terol (Aprilia) en Pol Espargaró die 5e werd met een Derbi.
Marc Márquez behaalde in 2010 in Duitsland zijn 5e zege op rij en was de jongste rijder die dit ooit presteerde. Voor Derbi betekende het de 100e Grand Prix zege, een mijlpaal voor de Spaanse motorfabrikant.
John McPhee behaalde hier een zesde plaats in de regenrace van 2016, de beste Grand Prix klassering ooit voor een motorfiets met een Peugeot sticker op de tank.
Door de MotoGP winst in 2019 werd Marc Márquez (Repsol Honda) de eerste rijder in de geschiedenis die in 10 achtereenvolgende seizoenen op het zelfde circuit wist te winnen. Hij verbeterde hiermee het oude record van Agostini (9x) op Imatra uit 1973.
Ayumu Sasaki (Petronas Honda) behaalde hier in 2019 de eerste Japanse pole in de Moto 3 klasse. Het was ook meer dan 16 jaar geleden (Youichi Ui in Zuid Afrika 2003) dat er een Japanner het snelst in de kwalificatie was.
Sandro Cortese (Red Bull KTM) behaalde in 2012 vanaf Poleposition de zege en werd daarmee de eerste Duitser die zijn thuis Grand Prix won sinds Dirk Raudies in 1994. Doordat concurrent Maverick Viñales niet scoorde, nam Cortese ook de WK leiding over
Nadat hij eerder in 1961 de West-Duitse Grand Prix had gewonnen won de Oost-Duitser Ernst Degner ook zijn thuis-GP op de in eigen land gebouwde MZ. Degner werd daarmee de eerste 'Duitser' die op dit circuit een GP in de huidige lichtste klasse won.
Door 0,001 sec. eerder over de streep te komen dan regerend wereldkampioen Manuel Poggiali, behaalde thuisrijder Steve Jenker hier in 2002 nog net het podium door de derde plaats te veroveren.
Brad Binder (Ambrogio Racing/Mahindra) werd met een tweede plaats in 2014 de eerste rijder uit Zuid-Afrika die het podium behaalde in de 125cc/Moto 3 categorie sinds Paddy Driver (P3 in België/1962).
De Zweed Börje Jansson bezorgde in 1972 het Duitse (van origine bekend uit de Motorcross) merk Maico de eerste Grand Prix zege, later dat jaar zou hij ook zijn thuis-GP op Anderstorp winnen.
Héctor Faubel (Aprilia) en Johann Zarco (Derbi) kwamen in 2011 precies gelijk over de streep, zelfs de finishfoto gaf geen uitsluitsel. Faubel werd tot winnaar uitgeroepen omdat zijn snelste ronde tijdens de race beter was dan die van Zarco.
Door in 2019 een tweede plaats te halen bij de eerste MotoE WorldCup werd Bradley Smith de eerste rijder in de geschiedenis met podiumplekken in deze categorie alsmede de lichtste (125cc), midden (Moto 2) en zwaarste (MotoGP) klasse van Grands Prix.
Topic: Duitsland/Sachsenring (1852 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
In Moto 3 gebeuren er elke week wel weer onbegrijpelijke dingen, nu ook weer met Binder in FP1:
clipje
die voor het gebeuren de zwarte vlag kreeg. Volkomen nutteloos werd hij met 1:30 ca naar buiten gestuurd door zijn team, te laat om nog een snelle ronde te rijden en je tijd te verbeteren. (fout team)
Bij het uitkomen bocht 1 rijdt hij tegen wild-card/invaller Kelso op die hem nooit had zien aankomen en valt zelf. (fout Daryn)

Volkomen terecht krijgt hij de zwarte vlag voor onverantwoordelijk rijden die aan begin Q2 (waar hij zich al voor geplaatst had) werd uitgedeeld, P18 voor zondag dus.

Mooie 1e pole voor Filip Salač, 5e pole in de lichtste klasse voor Tsjechië na 3x Lukas Pesek in 125cc en 1x Jakub Kornfeil (Brno 201 in de Moto 3.
Optimate

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: -
Lid sinds: 26-03-2010
     Reageer met citaat 
Inderdaad weer volledig mesjogge.
Chrissifumi

Profiel Privébericht Website Facebook 
Geslacht: man
Locatie: Woubrugge
Lid sinds: 19-05-2006
     Reageer met citaat 
Die Binder is ook wel een pannenkoek zeg. En verder is de kwalificatie van de Moto3 geen zak aan.
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
En ook nog een ride-through voor de race..
fuzzybear
600 CC Super Single!!

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Sleen
Lid sinds: 14-03-2005
     Reageer met citaat 
De wedstrijd zelf was ook weer een waar crash festijn zeg...

Blijft bijzonder hoe divers het wedstrijd verloop van de lichtste klasse is.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: