Assen '21 Moto2 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
9

Assen

27 juni 2021
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Raul Fernandez
2Remy Gardner
3Sam Lowes
4Arón Canet
5Héctor Garzo
Volledige uitslag »

RACE

1Raul Fernandez
2Remy Gardner
3Augusto Fernandez
4Sam Lowes
5Marco Bezzecchi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Kenny Roberts (Yamaha) debuteerde hier in 1974 als Grand Prix coureur met een kwalificatie record. In de race kwam hij ten val in de Bedeldijk toen hij latere winnaar Walter Villa bijna had ingehaald, hij eindigde toch nog als derde.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
Topic: Assen '21 Moto2 (4408 keer gelezen)
Capirex_65

#Be a Racer

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Rotterdam
Lid sinds: 06-04-2005
     Reageer met citaat 
Zeker mooie race, duel aan de kop was mooi om te zien.

Raoul F is nog maar een rookie en nu al zulke dingen laten zien. Mega goed.

Jammer van Bo, na die 2 long laps had ie een erg goed tempo, toch 1 punt eruit weten te slepen. Zoiets zien de teambazen ook wel neem ik aan. Het probleem lijkt een beetje het snel vinden van de juiste set up voor iedere race. Zet die jongen in een van de top teams en hij gaat mee voor de titel.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
bredebeier
 
Profiel Privébericht 
Locatie:
Lid sinds: 29-11-2005
     Reageer met citaat 
MB84 schreef 27-06-21 om 16:56:07
Hij schoot 4x in de neutraal bij de strubben, daardoor verloor hij zeker 1x 4 a 5 plaatsen.
Mooi dat hij toch een puntje pakte!

9 wedstrijden gereden, 8x in de punten!


Bo liet in ieder geval wel zien echt te willen racen met het mes tussen de tanden. Dat was gaaf om te zien!
We zaten bij GT en die laatste puntenplek pikte hij grandioos in
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

Profiel Privébericht Facebook Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Sleen
Lid sinds: 14-03-2005
     Reageer met citaat 
Hij startte en schudde direct zijn hoofd. Daar zag je direct aan dat hij een jump start had. Was ook visueel wel te zien dat hij eerder weg was.
Ontzettend zuur voor hem.
Daarna gewoon heel goed gereden. Na 2 LL toch nog zo ver voor in eindigen was zeer netjes. Hij heeft zich na de matige vrijdag prima herpakt. Jammer dat er niet meer in zat.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
MB84 schreef 27-06-21 om 16:56:07
Hij schoot 4x in de neutraal bij de Strubben..

Klopt, ik zag hem dat ook vertellen voor de camera van RTV Drenthe. Waar ligt zo iets dan aan, is dat een fout van hemzelf of is er andere oorzaak?

Zijn race nog eens wat verder ontleed. De dubbele LL (kijkend naar rondetijden op motogp.com) heeft dat ongeveer 3,8 sec. gekost.
Tel daar nog eens ca seconde bij de door de schakelfouten (die anderen kennelijk ook hadden) en je komt rond een mogelijke P10 uit.
Als je kijkt naar zijn snelste en gemiddelde rondetijden was dat ongeveer ook rond die positie die er in gezeten had.

Tempo was eigenlijk ca. 0,3 sec te langzaam om daar te eindigen waar hij wilde. Maar als je die moeilijke vrijdag bedenkt moet je zeggen goed hersteld en helaas jammer van die 2x LL.
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
     Reageer met citaat 
Knappe invalbeurt van Manuel Gonzalez. Kreeg Donderdag een belletje om in te vallen voor Marcon ( die positief getest werd).

Hij mistte FP1 en in de verregende FP2 meteen een 13e plaats! En dat tijdens z'n eerste meters op een Moto2 machine.

Kwalificatie onder droge omstandigheden en weinig ervaring was lastig, maar 12e in de WUP op 0,6 van de snelsten was wederom indrukwekkend.

Tijdens de race lange tijd aansluiting gehad met Bo, Corsi, Beaubier ed.

Visitekaartje afgegeven
RG500IU
 Moderator

2 Strokes 4 Ever!!

Profiel Privébericht Website Twitter 
Geslacht: man
Locatie: Ezinge
Lid sinds: 14-05-2004
     Reageer met citaat 
Via YouTube: het weekend van Pertamina Mandalika SAG Racing in assen, kijkje (15 min.) achter de schermen..
MB84
 
Profiel Privébericht 
Geslacht: man
Locatie: Dordrecht
Lid sinds: 28-08-2005
     Reageer met citaat 
Ja doen ze leuk! Bijna na elke GP op YouTube

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: